Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Mielenterveysviikko – Mental Health Week

15.11.2020 - 20.11.2020

Vapaa pääsy

suomi – english

Mistä tietää…

… että on aika hidastaa?
… että on masentunut?
… että ei voi hyvin?
… että läheinen ei voi hyvin?

Miten ikinä sitä nimitetäänkään, kun kaikki ei ole kohdallaan. Pelkästään se, että tämä ajatus tulee mieleen, on syy hakea ja saada apua. Sellaista ei olekaan, että hakisit apua liian pienestä syystä tai liian aikaisin.

Mielenterveysviikkoa 2020 vietetään 15.-22.11. Viikon teemana on tänä vuonna “Mistä tietää?” Viikon aikana nostetaan esiin kokemuksia ja tietoa siitä, mistä voi tietää, milloin on syytä hakea apua, kun mieli ei voi hyvin.

Myös LYY viettää Mielenterveysviikkoa viikolla 47. Mielenterveysviikko näkyy pääasiassa LYYn somekanavissa Facebookissa ja Instagramissa, mutta myös LYYn nettisivuilla osoitteessa lyy.fi sekä Lapin yliopiston F-siiven lasiputkessa.

Mielenterveysviikon ohjelma:

💙 SU 15.11.

Aloitamme Mielenterveysviikon sunnuntaina 15.11. sytyttämällä kynttilät itsemurhan tehneiden muistoksi. Valtakunnallinen Kynttilätapahtuma järjestetään tänä vuonna verkossa, ja sitä voi seurata Facebookista osoitteesta https://www.facebook.com/events/301577214156132/ tai Mielenterveyden keskusliiton Youtube-kanavalta osoitteessa https://www.youtube.com/channel/UCBoEcuQwGFYJtsQ4ahymnjw

Lisäksi Rovaniemellä järjestetään Kynttilätapahtuma Lähteentien Pirtillä klo 19-21. Tapahtuma on avoin kaikille, ja tarjolla on pientä purtavaa. Tapahtumassa lasketaan kynttilät ja siellä on mahdollisuus tavata muita läheisensä menettäneitä. Lisätietoa tapahtumasta voi lukea täältä: https://surunauha.net/wp-content/uploads/Rovaniemi_kynttilatapahtuma2020.pdf

💙 MA 16.11.

Maanantaina haluamme kuulla jäsentemme kuulumisia. Kyselemme niitä ja jaamme vastauksia Instagram- ja Facebook-storyissamme. Maanantaina avaamme myös F- ja E-siiven välisessä lasikäytävässä #hempeiLYY –kampanjan, jossa voit lähettää terveisiä ja kannustavia viestejä kanssaopiskelijoillesi kaamosaikaa ilahduttamaan.

💙 TI 17.11.

Tiistaina painotamme vertaistuen ja avoimen keskustelun tärkeyttä mielenterveysasioissa. Oman tarinansa jakavat Instagram- ja Facebook-livessä Ella Oittila ja Risto Ukkonen. Livelähetys alkaa klo 17.

Mielenterveysasioista keskustellaan myös Ainejärjestöillassa Radio Säteilyssä klo 19-22. Voit kuunnella Radio Säteilyä Rovaniemen alueella taajuudella 89.000 MHz tai nettiradiossa osoitteessa radiosateily.fi. Tiistaina nostamme esiin myös viime syksyn Mielentärkeydenosoitus -tempausta ja opintopsykologiasian tilannetta Lapin yliopistossa.

💙 KE 18.11.

Keskiviikon teema on Kaamos Kumoon, ja mielen ja kehon hyvinvointiin keskitytään virtuaalituokioissa YTHS:n ja Lapin yliopiston hyvinvointipalveluiden kanssa klo 10-12.

KLO 10-11
 Työkaluja mielen hyvinvointiin: Itsemyötätunto


Tehdään pieni harjoitus, jonka jälkeen keskustellaan pienryhmissä.

Mielen hyvinvoinnin osuuteen pääset liittymään tästä linkistä: https://connect.eoppimispalvelut.fi/common/html/mobile/locale/en/get.html?launchParams=meetingUrl%3Dconnect.eoppimispalvelut.fi%252Fkuraattoripalvelut%252F%26meetingProtocol%3Dhttps%26connectproVersion%3D1.0&locale=en&type=meeting&oktaDomain=&oktaLoginURL=&scoPath=/kuraattoripalvelut/

Tuokio järjestetään Adobe Connect-järjestelmässä, voit liittyä mukaan vierailijana.

KLO 11-12

Kehon hyvinvointi. Osallistu kehonhuolto- ja rentoutustunnille omassa kodissasi. Sytytä pari kynttilää ja nauti. 
Annetaan porukalla kaamokselle kyytiä.

Tuokio järjestetään Facebook-livenä, pääset mukaan täältä: https://www.facebook.com/events/1015779265532881

Lisäksi jaamme vinkkejä kaamoksesta selviämiseen sekä alkuviikon aikana lasiputkeen jätettyjä #hempeiLYY -terveisiä. Lasiputkesta voi hakea myös heijastimia pimeää vuodenaikaa varten.

💙 TO 19.11.

Torstaina keskitymme yhdenvertaisuuteen yliopisto- ja opiskelijayhteisössämme. Esittelemme Instagram- ja Facebook-storyissamme LYYn häirintäyhdyshenkilöt Antti Eteläahon ja Emmi Saastamoisen. Lisäksi jaamme tietoa myös yliopiston ja ainejärjestöjen häirintäyhdyshenkilöistä sekä siitä, miten ja millaisista asioista häirintäyhdyshenkilöihin voi ottaa yhteyttä.

💙 PE 20.11.

Pejantain eli LYYn Mielenterveysviikon viimeisen päivän teema on “Mistä apua”. Jaamme silloin eri kanavia, organisaatioita ja tahoja, joista voi hakea apua silloin, kun mieli ei voi hyvin.

Lue lisää valtakunnallisesta Mielenterveysviikosta osoitteessa https://www.mtkl.fi/toimintamme/tapahtumat-kurssit-koulutukset/mielenterveysviikko/

How do you know…

… that it is time to slow down?

… that you’re depressed?

… that you’re not doing well?

… that your loved one is not doing well?

No matter whatever it’s called, when everything is not okay. The mere fact that this question comes to your mind is a reason to seek and get help. There is no such thing as seeking help for too few reasons or too early.

Mental Health Week 2020 will be celebrated from 15 to 22 November. The theme of the week this year is “How do you know?” During the week, experiences and information on how to know when to seek help when you’re not doing well are highlighted.

LYY also celebrates Mental Health Week during the week 47. Mental Health Week can be seen mainly on LYY’s social media channels on Facebook and Instagram, but also on LYY’s website at lyy.fi and in the glass tube between the E- and F-wings in the University of Lapland.

Mental Health Week Program:

💙 SUN 15.11.

We start Mental Health Week 2020 on Sunday the 15th by lighting up candles in memory of those we have lost to suicide. National Candel –event is this year online, you can participate on Facebook https://www.facebook.com/events/301577214156132/ or on Mental Health Central Union’s Youtube channel https://www.youtube.com/channel/UCBoEcuQwGFYJtsQ4ahymnjw

On top of that Rovaniemi has its own Light a Candle –event at Lähteentien Pirtti klo 19-21. The event is open to everyone and there will be light snacks at hand. At the event, the candles will be light and set down, there is a possibility to meet others who have lost loved ones.

💙 MON 16.11.

On Monday we want to hear how you are doing. We will be asking and sharing responses on our Instagram and Facebook stories. We will open the glass corridor in between the E- and F-wing with our #hempeiLYY -campaign, where you can send wishes and encouraging messages to your fellow students to brighten each other’s day during the polar night.

💙 TUE 17.11.

Tuesday, we want to highlight the importance of peer support and the need for open conversations about mental health issues. Our students Ella Oittila and Risto Ukkonen are sharing their experiences and stories on a live on Instagram and Facebook. The live will start at 17 o’clock. Mental health will also be the subject on that night’s Ainejärjestöilta programme in Radio Säteily from 19 to 22 o’clock. You can listen to Radio Säteily in the Rovaniemi area on the frequency 89,000 MHz or on online radio at radiosateily.fi. On Tuesday, we will also highlight last autumn’s Demonstration of the Importance of Mental Health and the situation of hiring a study psychologist at the University of Lapland.

💙 WED 18.11.

A healthy body. Take part in a body care and relaxation class in your own home. A light a couple of candles and enjoy. Let’s fight the polar night together.

The session will be held at a Facebook live which you can participate in from here:

https://www.facebook.com/events/1015779265532881

On top of that we will be sharing tips and tricks on how to survive the polar night and the messages left in the glass corridor at the start of the week. You can also grab yourself a reflector from the corridor that you will need during this dark season.

💙 THUR 19.11.

Thursday we will be focusing on equality in our university and student community. We will be introducing LYY’s Harassment Contact Persons Antti Eteläaho and Emmi Saastamoinen. We will also share the university’s and our subject associations’ harassment contact persons’ info and on what kind of issues you can contact them on.

💙 FRI 20.11.

Friday’s theme is ”Where to get help?”. We will share the different channels, organisations and associations that do important work and that you can get help from when your mind isn’t feeling its best.

Details

Start:
15.11.2020
End:
20.11.2020
Cost:
Vapaa pääsy
Website:
https://www.facebook.com/events/691915438401374

Organizer

LYY
Phone
+358 44 787 5670
Email
lyy@lyy.fi
View Organizer Website

Venue

Online