JÄSENMAKSUT

Ylioppilaskunnan jäsenyys edellyttää yliopistoon läsnäolevaksi ilmoittautumista ja jäsenmaksun suorittamista. Suorittamalla jäsenmaksun saat käyttöösi myös kaikki opiskelijaedut. Jäsenmaksuun sisältyy terveydenhoitomaksu, joka oikeuttaa sinut käyttämään Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) palveluita.

Jäsenmaksu tarkistetaan vuosittain. Jäsenmaksut lukuvuodelle 2018-19:

Perustutkinto-opiskelijat
Koko lukuvuosi 105 euroa (sis. YTHS-maksu 54 eur) 
Syyslukukausi 55 euroa (sis. YTHS-maksu 27 eur) 
Kevätlukukausi 56 euroa (sis. YTHS-maksu 27 eur)

Jatko-opiskelijat 
Koko lukuvuosi 48 euroa (ei sis. YTHS-maksua) 
Syyslukukausi 24 euroa (ei sis. YTHS-maksua) 
Kevätlukukausi 26 euroa (ei sis. YTHS-maksua)

Jäsenmaksun yhteydessä voit halutessasi maksaa Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) vapaaehtoisen kehitysyhteistyömaksun (5 euroa) ja Korkeakoululiikunnan palvelujen käyttämiseen oikeuttavan Sporttipassin (39 euroa/lukuvuosi tai 28 euroa/syys- tai kevätlukukausi). Kehitysyhteistyömaksun käyttökohteista löytyy tietoa SYL:n internetsivuilta. Sporttipassista löytyy lisätietoja www-sivuiltamme.

Yliopistoon ilmoittautuminen ja jäsenmaksun suorittaminen muiden kuin ensimmäisen vuoden opiskelijoiden osalta tapahtuu Weboodin kautta. Lisätietoa ilmoittautumisesta löytyy yliopiston www-sivulta. Suoritettuasi jäsenmaksun, sinun täytyy noutaa korttiisi uusi lukuvuositarra LYYn toimistolta tai asiakaspalvelupisteeltä.

MAKSUJEN PALAUTUS

Ylioppilaskunnan jäsenmaksu voidaan tietyin ehdoin palauttaa kokonaan, tietyltä lukukaudelta tai YTHS:n terveydenhoitomaksun osalta.

Ennen 1.8.2018 jäsenmaksun maksaneelle JA valmistuneelle palautetaan hakemuksesta koko jäsenmaksu.

Ilmoittautumisaikana koko lukuvuoden jäsenmaksun maksaneelle, mutta syyslukukauden aikana valmistuneelle palautetaan hakemuksesta jäsenmaksu kevätlukukauden osalta (jos olet maksanut koko lukuvuoden kerralla, kevään osuudeksi on määritetty 56 euroa).

Ilmoittautumisaikana jäsenmaksun maksaneelle ja ilmoittautumisaikana läsnäolostatuksensa poissaolevaksi muuttavalle palautetaan hakemuksesta jäsenmaksu poissaolon osalta.

Useampaan ylioppilaskuntaan jäsenmaksun suorittaneelle palautetaan hakemuksesta jäsenmaksu YTHS:n terveydenhoitomaksun osalta, mikäli Lapin yliopiston ylioppilaskunnalle maksettu jäsenmaksu on suorituksista jälkimmäinen.

Toimi näin: 
Tulosta ja täytä jäsenmaksun palautuslomake. Toimita palautuslomake liitteineen yliopiston opiskelupalveluihin, jossa siihen täytetään tarvittavat merkinnät. Liitteinä tulee olla kuitit maksuista molempiin ylioppilaskuntiin haettaessa YTHS-maksun palautusta, ja jos ilmoittaudut poissaolevaksi tai valmistut liitä mukaan maksukuitin lisäksi opiskelijakortti palautuskuorineen. Hakemuksen tulee saapua ylioppilaskuntaan syyslukukauden osalta 30.9. ja kevätlukukauden osalta 31.1. mennessä. Puutteellisia tai määräajan jälkeen toimitettuja hakemuksia ei käsitellä. Maksuja ei hyvitetä takautuvasti, vaan hakemus tulee toimittaa kuluvasta lukuvuodesta tai kaudesta ajallaan.