JÄSENMAKSUT

Ylioppilaskunnan jäsenyys edellyttää yliopistoon läsnäolevaksi ilmoittautumista ja jäsenmaksun suorittamista. Suorittamalla jäsenmaksun saat käyttöösi myös kaikki opiskelijaedut. Jäsenmaksuun sisältyy terveydenhoitomaksu, joka oikeuttaa sinut käyttämään Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) palveluita.

Jäsenmaksu tarkistetaan vuosittain. Jäsenmaksut lukuvuodelle 2019-20:

Perustutkinto-opiskelijat
Koko lukuvuosi 110 euroa (sis. YTHS-maksu 57 eur) 
Syyslukukausi 58 euroa (sis. YTHS-maksu 28,50 eur) 
Kevätlukukausi 59 euroa (sis. YTHS-maksu 28,50 eur)

Jatko-opiskelijat 
Koko lukuvuosi 53 euroa (ei sis. YTHS-maksua) 
Syyslukukausi 29,50 euroa (ei sis. YTHS-maksua) 
Kevätlukukausi 30,50 euroa (ei sis. YTHS-maksua)

Jäsenmaksun yhteydessä voit halutessasi maksaa Korkeakoululiikunnan palvelujen käyttämiseen oikeuttavan Sporttipassin (39 euroa/lukuvuosi tai 28 euroa/syys- tai kevätlukukausi). Kehitysyhteistyömaksun käyttökohteista löytyy tietoa SYL:n internetsivuilta. Sporttipassista löytyy lisätietoja www-sivuiltamme.

Yliopistoon ilmoittautuminen ja jäsenmaksun suorittaminen muiden kuin ensimmäisen vuoden opiskelijoiden osalta tapahtuu Weboodin kautta. Lisätietoa ilmoittautumisesta löytyy yliopiston www-sivulta. Suoritettuasi jäsenmaksun, sinun täytyy noutaa korttiisi uusi lukuvuositarra LYYn toimistolta tai asiakaspalvelupisteeltä.

MAKSUJEN PALAUTUS

Ylioppilaskunnan jäsenmaksu voidaan tietyin ehdoin palauttaa kokonaan, tietyltä lukukaudelta tai YTHS:n terveydenhoitomaksun osalta.

Ennen 1.8.2019 jäsenmaksun maksaneelle JA valmistuneelle palautetaan hakemuksesta koko jäsenmaksu.

Ilmoittautumisaikana koko lukuvuoden jäsenmaksun maksaneelle, mutta syyslukukauden aikana valmistuneelle palautetaan hakemuksesta jäsenmaksu kevätlukukauden osalta (jos olet maksanut koko lukuvuoden kerralla, kevään osuudeksi on määritetty 56 euroa).

Ilmoittautumisaikana jäsenmaksun maksaneelle ja ilmoittautumisaikana läsnäolostatuksensa poissaolevaksi muuttavalle palautetaan hakemuksesta jäsenmaksu poissaolon osalta.

Useampaan ylioppilaskuntaan jäsenmaksun suorittaneelle palautetaan hakemuksesta jäsenmaksu YTHS:n terveydenhoitomaksun osalta, mikäli Lapin yliopiston ylioppilaskunnalle maksettu jäsenmaksu on suorituksista jälkimmäinen.

Toimi näin: 

Tulosta ja täytä jäsenmaksun palautuslomake. Toimita palautuslomake liitteineen yliopiston opiskelupalveluihin, jossa siihen täytetään tarvittavat merkinnät.

Liitteet:

  • haettaessa YTHS-maksun palautusta, kuitit maksuista molempiin ylioppilaskuntiin
  • läsnäolevasta poissaolevaksi ilmoittauduttaessa tai heti valmistumisen jälkeen liitä mukaan maksukuitin lisäksi opiskelijakortti (mikäli sinulla on siinä tarra) palautuskuorineen (varustettu osoitteellasi ja postimerkillä)

HOX!

Hakemuksen tulee saapua ylioppilaskuntaan syyslukukauden osalta 30.9. ja kevätlukukauden osalta 31.1. mennessä. Puuttellisia tai määräajan jälkeen toimitettuja hakemuksia ei käsitellä. Maksuja ei hyvitetä takautuvasti, vaan hakemus tulee toimittaa kuluvasta lukuvuodesta tai kaudesta ajallaan.