Haku SYLin ilmastoverkostoon auki!
Kiinnostaako ilmastovaikuttaminen? Onko sinulla paloa antaa osaamisestasi pala maailmalle, olla osa muutosta? Haluaisitko kehittää SYLin ja ylioppilaskuntien ilmastovaikuttamista ja osaamista?
Etsimme idearikkaita ja motivoituneita jäseniä Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) ilmastoverkostoon. SYL edustaa 15 jäsenjärjestöä ja yli 135 000 yliopisto-opiskelijaa. Ilmastoverkosto toimii SYLin hallituksen neuvonantajana ilmastovaikuttamisessa ja työskentelee yhdessä SYLin hallituksen jäsenen kanssa.
Ilmastoverkosto kehittää SYLin ja ylioppilaskuntien ilmastovaikuttamista. Ilmastoverkosto on ylioppilaskuntien toimijoista ja opiskelijoista koostuva ryhmä, joka osallistuu SYLin ilmastovaikuttamiseen julkaisemalla kannanottaja ja blogitekstejä, edustaa tarvittaessa SYLiä erilaisissa tempauksissa ja tapahtumissa, osallistuu erilaisiin lausuntokierroksiin neuvoa-antavana elimenä sekä ideoi ja kehittää SYLin ja ylioppilaskuntien ilmastovaikuttamista.
Emme odota sinun olevan ammattilainen – motivaatio ja halu oppia uutta kestävästä kehityksestä ja ilmastovaikuttamisesta riittää. Edellytämme ilmastoverkoston jäseniltä sitoutumista tehtäviinsä. Ilmastoverkoston jäsenten odotetaan osallistuvan aktiivisesti kokouksiin kautensa aikana.
Toimikausi alkaa elokuussa 2023 ja loppuu heinäkuussa 2024. Ilmastoverkostoon valitaan enintään 15 jäsentä. Ilmastoverkosto kokoustaa noin kerran kuussa ja työskentelee pääsääntöisesti etänä.
Etsimme ilmastoverkostolle puheenjohtajaa, joka johtaa ilmastoverkoston toimintaa ja kokouksia. Puheenjohtaja raportoi toiminnasta myös SYLin hallitukselle.
Ylioppilaskuntia pyydetään esittämään ilmastoverkostoon enintään kolmea jäsentä. Hakijat eri taustoista ovat tervetulleita. Hakemuksiin tulee liittää motivaatiokirje, jossa hakija voi kertoo kiinnostuksestaan toimia ilmastoverkoston jäsenenä. Hakijaa pyydetään myös kertomaan, mitä hän haluaisi ilmastoverkoston aikana oppia. Lisäksi hakijaa pyydetään ilmaisemaan kiinnostuksensa ilmastoverkoston puheenjohtamiseen. Myös mahdolliset pidempikestoiset esteet kokouksiin osallistumiselle (esim. suunnitellut opinnot ulkomaille) pyydetään ilmoittamaan.
Ylioppilaskuntia pyydetään esittämään jäseniä ja lähettämään esittämiensä henkilöiden hakemukset sähköpostitse 14.5.2023 mennessä SYLin ilmastovaikuttamisesta vastaavalle hallituksen jäsen Antti Regelinille antti.regelin@syl.fi.
Toimita siis hakemuksesi ohjeiden mukaisesti LYYlle osoitteeseen hakemukset@lyy.fi. Hakuaika päättyy 8.5. klo 12.00. LYYn hallitus käsittelee hakemukset ja päättää esityksistään SYLille.
SYL korostaa toiminnassaan moniarvoisuutta ja ihmisten tasavertaisia mahdollisuuksia. Toivomme tehtävään eritaustaisia ja -sukupuolisia hakijoita. Valinnassa otetaan huomioon hakijan motivaatio, kokemus ja se, että ilmastoverkostossa on edustajia eri ylioppilaskunnista.
Lisätietoja:
Hallituksen jäsen Antti Regelin
antti.regelin@syl.fi
+358 44 906 5005
Hae SYLin kehitysyhteistyöasiain neuvottelukunnan jäseneksi!
Innostutko globaalista vaikuttamisesta ja koulutuksen edistämisestä kansainvälisesti? Kiinnostaako kestävä kehitys? Oletko sinnikäs viestijä, verkostoituja tai rahoituksen tuntija? Onko sinulla paloa antaa osaamisestasi pala maailmalle ja tutustua opiskelijoihin muista yliopistoista?
Etsimme idearikkaita ja motivoituneita tekijöitä Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) kehitysyhteistyöasiain neuvottelukuntaan (KENKKU). SYL edustaa 15 jäsenjärjestöä ja yli 135 000 yliopisto-opiskelijaa. Kehitysyhteistyöasiain neuvottelukunta toimii SYLin hallituksen neuvonantajana kehitysyhteistyöasioissa ja hallinnoi kehitysyhteistyöhankkeita yhdessä kehityspolitiikan asiantuntijan ja hallituksen jäsenen kanssa.
Emme kuitenkaan odota sinun olevan ammattilainen – motivaatio ja halu oppia uutta kestävästä kehityksestä, kehitysyhteistyöstä ja ihmisoikeuksista riittää. Edellytämme KENKKUn jäseniltä sitoutumista tehtäviinsä, mutta KENKKU on nimenomaan tarkoitettu oman osaamisen kartuttamiseen. KENKKUn jäsenten odotetaan osallistuvan aktiivisesti kokouksiin kautensa aikana. Kokouksia järjestetään kerran kuukaudessa, ja niihin voi osallistua myös etäyhteyksin.
Jäsenet osallistuvat Etiopia- ja Sambia-hankkeen hallinnointiin ja erityisesti varainhankinnan kehittämiseen. Toimikausi alkaa elokuussa 2023 ja loppuu heinäkuussa 2024. Neuvottelukuntaan valitaan enintään 15 jäsentä, joista osa on edelliskaudelta jatkavia jäseniä. Neuvottelukunta kokoustaa noin kerran kuussa kesäkuukausia lukuun ottamatta ja etätyöskentelee tarpeen mukaan. Helsingissä järjestettävissä kokouksissa on tarjolla lounas ja edustajien matkakulut kokouksiin korvataan SYLin matkustussäännön mukaisesti.
KENKKUn jäsenet jakautuvat pienryhmiin, joista jokaiselle valitaan puheenjohtaja, joka huolehtii tiimityöskentelyn sujumisesta. Kaudella 2023–2024 tarve on erityisesti varainhankinnasta kiinnostuneille jäsenille.
1. Viestinnän ja vaikuttamistyön tiimi
Viestintätiimi pitää huolen kehitysyhteistyötoiminnan näkyvyydestä sosiaalisessa mediassa, luo viestinnän sisältöjä ja ideoi viestinnän kehittämistä. Tiimi avustaa kehityspoliittisessa vaikuttamistyössä esimerkiksi osallistumalla julkiseen keskusteluun ajankohtaisista aiheista.
2. Etiopian hankehallintoryhmä
Tiimi vastaa Etiopiassa toteutettavan, vammaisia korkeakouluopiskelijoita tukevan kehitysyhteistyöhankkeen hallinnoinnista ja perehdytään esimerkiksi vuosiraportteihin ja suunnitelmiin sekä ollaan yhteydessä paikallisiin kumppaneihin. Tehtävässä tarvitaan kiinnostusta hankehallintoon, kykyä itsenäiseen työskentelyyn, projektinhallintataitoja ja kykyä työskennellä englanniksi.
3. Sambian hankehallintoryhmä
Tiimi vastaa Sambiassa toteutettavan, vammaisia korkeakouluopiskelijoita tukevan kehitysyhteistyöhankkeen hallinnoinnista ja perehdytään esimerkiksivuosiraportteihin ja suunnitelmiin sekä ollaan yhteydessä paikallisiin kumppaneihin. Tehtävässä tarvitaan kiinnostusta hankehallintoon, kykyä itsenäiseen työskentelyyn, projektinhallintataitoja ja kykyä työskennellä englanniksi.
4. Yhteistyö- ja varainkeruutiimi
Tämän tiimin jäsenet osallistuvat uusien yhteistyökumppanuuksien etsimiseen ja varainkeruun suunnitteluun. Tiimin jäsenet pääsevät siis esimerkiksi suunnittelemaan varainkeräyskampanjoita, etsimään yhteistyökumppaneita ja järjestämään innostavia tapahtumia.
Lisäksi etsimme KENKKUlle puheenjohtajaa, joka johtaa neuvottelukunnan toimintaa ja kokouksia. Puheenjohtaja raportoi toiminnasta myös SYLin hallitukselle.
Ylioppilaskuntia pyydetään esittämään neuvottelukuntaan enintään kolmea jäsentä. Hakemuksena toimii motivaatiokirje, jossa hakija voi kertoa motivaatiostaan ja kokemuksestaan. Hakijaa pyydetään myös kertomaan, mitä hän haluaisi KENKKU-kautensa aikana oppia ja miten hän voisi olla yhteydessä ylioppilaskuntansa mahdollisiin kehitysyhteistyötoimijoihin. Lisäksi hakijaa pyydetään ilmaisemaan kiinnostuksensa tiimeihin, ja tiimien puheenjohtamiseen tai koko KENKKUn puheenjohtamiseen. Myös mahdolliset pidempikestoiset esteet kokouksiin osallistumiselle (esim. suunnitellut opinnot ulkomaille) tulee ilmoittaa
Miten haen mukaan?
Kiinnostuneet hakijat voivat pyytää ylioppilaskunnaltaan suositusta. Ylioppilaskuntia pyydetään esittämään jäseniä ja lähettämään esittämiensä henkilöiden hakemukset sähköpostitse 14.5.2023 mennessä SYLin kehitysyhteistyöstä vastaavalle hallituksen jäsen Sonja Naalisvaaralle (sonja.naalisvaara@syl.fi).
Toimita siis hakemuksesi ohjeiden mukaisesti LYYlle osoitteeseen hakemukset@lyy.fi. Hakuaika päättyy 8.5. klo 12.00. LYYn hallitus käsittelee hakemukset ja päättää esityksistään SYLille.
SYL korostaa toiminnassaan moniarvoisuutta ja ihmisten tasavertaisia mahdollisuuksia. Toivomme tehtävään eritaustaisia ja -sukupuolisia hakijoita. Valinnassa otetaan huomioon hakijan motivaatio, kokemus ja se, että neuvottelukunnassa on edustajia eri ylioppilaskunnista.
Lisätietoja:
https://syl.fi/kehitysyhteistyo/
https://syl.fi/lyyn-opiskelijat-mukana-kehitysyhteistyossa-hankehallintoa-viestintaa-ja-varainhankintaa/
Sonja Naalisvaara
044 906 5003
sonja.naalisvaara@syl.fi