Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

LUOPUMUKSIA – Kuvataidekasvatuksen syventävä taideproduktionäyttely

May 17 @ 10:00 - June 5 @ 18:00

|Recurring Event (See all)

An event every week that begins at 10:00 on Sunday, Tuesday, Wednesday, Thursday, Friday and Saturday, repeating until 28.5.2024

Free

Lapin yliopiston Kuvataidekasvatuksen maisteriopiskelijoiden Luopumuksia-yhteisnäyttely avautuu Arktikumin Valo- ja Katve-gallerioissa toukokuun ajaksi. Näyttely on opiskelijoiden viimeinen yhteinen projekti ennen vääjäämätöntä valmistumista ja toisistaan erkaantumista. “Luopuminen on rohkeaa. Silloin antaa tilaa jollekin uudelle. Pian meidän on aika luopua Lapin yliopistosta ja Lapin yliopiston luovuttava meistä.” Näin pohtii eräs näyttelyn taiteilija.

Luopuminen – sana, joka kätkee sisäänsä monia merkityksiä ja tunnemaailmoja. Se voi olla samanaikaisesti pelottava ja innostava kokemus. Luopuminen on pois antamista, taakse jättämistä ja antautumista. Luopumisen prosessi tekee näkyväksi sen, mikä on tai on ollut tärkeää, tuttua ja turvallista. Luopuminen itselle haitallisesta tai aikansa eläneestä voi tuntua voimaannuttavalta, mutta välillä joudutaan päästämään irti asioista, joista ei tahtoisi millään luopua.
Näyttely on osa kuvataidekasvatuksen koulutusohjelman syventävän taideproduktion kurssia. Opiskelijat ovat haastaneet itseään kokeilemaan uusia tekniikoita ja taiteen tuottamisen tapoja nykytaiteen kentältä. Teokset kattavat laajan kirjon eri taiteenmuotoja, kuten maalauksia, videoteoksia, animaatiota, grafiikkaa ja veistoksia. Taiteilijoina kohtaamme luopumisen astumalla avoimesti itselle entuudestaan tuntemattomille taiteen tekemisen tavoille. Uusien tekniikoiden ja ajattelun tapojen parissa työskentely on ollut monelle samanaikaisesti hauskaa, innostavaa, leikkisää, kipua ja hämmennystä aiheuttavaa, mutta kaiken kaikkiaan se on tukenut jokaisen kasvua taiteilijana, oli se sitten pienin askelin tai suurin harppauksin. Teoskokonaisuuksissa vieraillaan niin henkilökohtaisen luopumisen teemoissa kuin laajemmissa yhteiskunnallisissa ja ekologisissa konteksteissa.
Näyttelyssä ovat mukana taiteilijat Minna Aurala, Antti Hannula, Julia Havsvind, Elina Heikkinen, Pinja Iivonen, Ante Jalvela, Olavi Jussi, Heini Kankaro, Mira Kemppainen, Annika Kokko, Bea-sofia Limnell, Aino Malinen, Katri Pyy, Susanna Rauno ja Jonna Tantarimäki
Opintojakson opettajina toimivat yliopisto-opettajat Tea Tuiskuvaara ja Elina Luiro
Lisätietoja:
Tea Tuiskuvaara, tea.tuiskuvaara(at)ulapland.fi
Elina Luiro, elina.luiro(at)ulapland.fi
Julia Havsvind, jurapo(at)ulapland.fi

Details

Start:
May 17 @ 10:00
End:
June 5 @ 18:00
Cost:
Free
Website:
https://www.facebook.com/events/408886348670212

Organizer

Kuvomaisterit
Phone
0443281520
Email
kuvataidekasvatus.maisterit@gmail.com

Venue

Valo Galleria
Arktikum, Pohjoisranta 4
Rovaniemi, Suomi
+ Google Map