Järjestöille

 

Koulutukset

LYY järjestää opiskelijajärjestöille suunnatun Riemupiirakka -koulutuspäivän vuosittain keväällä ja syksyllä. Kevään koulutus on suunnattu ennen kaikkea uusille järjestötoimijoille, ja pitää sisällään järjestöjen perustoimintaan tutustumista aina taloudenhoidosta ryhmäytymiseen. Syksyn Riemupiirakka järjestettiin ensimmäisen kerran syksyllä 2013. Syksyllä on tarkoitus syventää tietoutta järjestötoiminnasta ja pureutua yksityiskohtaisempiin teemoihin osallistujien kiinnostusten mukaisesti.

Tarjoamme myös kaikenlaista neuvontaa ja ohjausta järjestötoimintaan liittyen. Oli ongelmanne tai avuntarpeenne millainen tahansa, älkää epäröikö pyytää apua.

Järjestötoiminnasta ja siihen liittyvästä neuvonnasta vastaa LYYn järjestösihteeri, jolle voi lähettää ideoita ja ajatuksia järjestökoulutuksista pitkin vuotta osoitteeseen jarjestosihteeri(at)lyy.fi.

 

Perusavustukset

Ylioppilaskunta myöntää perusavustuksia ylioppilaskunnan piirissä toimivien rekisteröityjen yhdistyksen perustoimintaan. Perusavustusten haku on vuoden alussa. Edustajisto päättää jaettavan summan vuosittain.

 

Linkkejä yhdistystoiminnan tueksi

Yhdistyslaki

Patentti- ja rekisterihallitus: yhdistystoiminta

Yhdistystieto

Jelli - järjestötietopalvelu

Kokoustekniikan opas

Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan (HYY) järjestöwiki