Lämpimät onnittelut opiskelupaikan johdosta! Tervetuloa Lapin yliopistoon, ja sitä kautta Lapin Yliopiston ylioppilaskunnan LYYn jäseneksi. Näiltä sivuilta löydät tietoa siitä, mikä LYY oikeastaan on, sekä millä tavoin sinä voit hyödyntää LYYn palveluita. Tässä alla muutamia asioita, jotka sinun on hyvä huomioida opiskelijaelämää aloittaessasi.

Voit tutustua LYYn toimintaan lähemmin täällä. Linkistä löydät paljon tietoa siitä, mitä kaikkea ylioppilaskunta on ja kuinka se toimii. Erityisesti suosittelemme bongaamaan sivulta tulevan ainejärjestösi sivut. Oma ainejärjestösi opastaa sinua nimittäin yliopistoelämän kiemuroihin ensimmäisten viikkojen aikana ja pn tukenasi uutta elämänvaihetta aloittaessasi.

Kannattaa ehdottomasti käydä myös tykkäämässä LYYn Facebook-sivusta, niin pysyt mukana meiningeissä. LYY löytyy myös Instragramista (@lyygram) ja Twitteristä (@LYYtweet).

Ilmoittautuminen läsnäolevaksi

Olet saanut hyväksymiskirjeen mukana ohjeet siitä, miten ilmoittaudut läsnäolevaksi opiskelijaksi ensi lukuvuodelle. Ilmoittautumisen yhteydessä maksat myös ylioppilaskunnan jäsenmaksun ja näin ollen liityt LYYn jäseneksi. Muista hoitaa ilmoittautuminen ajallaan, sillä ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen joudut maksamaan ilmoittautumista varten uudelleenkirjautumismaksun.

Lisätietoja läsnäolevaksi ilmoittautumisesta löydät myös Lapin yliopiston nettisivulta eli täältä.

Jatkossa ilmoittautuminen hoidetaan WebOodin kautta. Ilmoittautuminen uudelle lukuvuodella aukeaa aina loppukevään aikana. 

Opintotukihakemus

Opintotukihakemuksen täyttäminen onnistuu kätevimmin KELAn verkkopalvelun kautta. Opintotukihakemus kannattaa jättää ajoissa, sillä opintotuki voidaan myöntää aikaisintaan hakemiskuukauden alusta lukien. Lisätietoa opintotuesta ja sen hakemisesta löydät mm. yliopiston nettisivuilta.

Opiskelijakortti

Heti kun olet ilmoittautunut läsnäolevaksi ja maksanut ylioppilaskunnan jäsenmaksun, voit hankkia opiskelijakortin, saat käyttöösi huikean määrän opiskelijaetuja! Opiskelijakortti on myös tärkeä ja jokapäiväinen etuväline esimerkiksi opiskelijahintaiseen ruokailuun sekä juna- ja bussimatkoihin.

Digitaalisen opiskelijakortin saat käyttöösi heti, lataamalla Frankin sovelluksen.  

Asunnon hankkiminen

Opiskelija-asuntoja Rovaniemellä tarjoaa Domus Arctica -säätiö. DASin nettisivuilla voit tutustua opiskelija-asuntoihin ja täyttää asuntohakemuksen. Yksityiset vuokranantajat tarjoavat asuntojaan vuokralle muunmuassa LYYn suositun asunnonvuokrauspalstan kautta.

Mieltäsi askarruttavissa kysymyksissä voit ottaa yhteyttä myös LYYn toimistolle joko sähköpostitse lyy(at)lyy.fi tai soittamalla +358 44 787 5670.

Uuden opiskelijan muistilista

  • Lataa puhelimeesi digitaalinen opiskelijakortti. Se on käyttövalmis heti ja saat huikeat opiskelija-alennukset välittömästi käyttöösi!

  • Hanki sporttipassi. Sillä pääse liikkumaan monipuolisesti ja edullisesti! 

  • Hommaa itsellesi yliopiston kulkulätkä. Sillä pääset liikkumaan yliopiston tiloissa 24/7. Kulkulätkä mahdollistaa mm. kirjaston ja tenttiakvaarion laajemman käytön. Lätkän saat pääaulan virastomestareilta.
  • Lataa Tuudo -sovellus puhelimeesi. Tuudosta löydät kaiken opintoihisi liittyvän. Sieltä löytyy myös mm. ravintoloiden ruokalaistat. 
  •  Hanki Lapin korkeakoulukirjaston kirjastokortti. Saat sen heti käteesi yliopiston kirjaston palvelutiskiltä ja voit käyttää sitä myös AMK:n kirjastoissa.

  • Etsi käsiisi LYYn uuden opiskelijan opas. Sieltä löydät paljon tärkeätä tietoa opintojen alkuun.

  •  Tykkää LYYn Facebookissa @lapinyliopistonylioppilaskunta ja pysyt kartalla mitä opiskelijayhteisössä tapahtuu! 

  •  LYYn hauskimmat kuvat ja videot löytyy myös Instagramista @lyygram

  • Ole aktiivisesti yhteydessä tuutoreihisi ja hankkiudu mukaan ainejärjestösi toimintaan, sieltä löydät itsellesi monta uutta ystävää ja avun kaikkeen mieltäsi askarruttavaan!