Yliopiston jäteopas on valmistunut

30.03.2017

Green Office -toiminnan myötä olemme ottaneet askeleen eteenpäin pääkampuksen lajittelumahdollisuuksien parantamisessa käytävillä ja kahvihuoneissa. Yliopistollamme syntyy paljon paperijätettä, joten on tärkeää, että lajittelemme myös paperin erilleen polttoon menevästä jätteestä. Keräyspaperista tehdään raaka-ainetta uuden paperin valmistamiseksi, jolloin säästyy puuta ja energiaa. Tehokkaamman lajittelun lisäksi yksi tärkeä teko on paperinkulutuksen vähentäminen. Paperinkulutuksen vähentämistalkoisiin voi jokainen osallistua kiinnittämällä huomiota siihen, mitä tulostaa. Jos jokainen yliopistolainen jättää vuodessa tulostamatta esimerkiksi 50 sivua, tekee se pääkampuksella yhteensä noin 200 000 tulostamatta jätettyä paperiarkkia. Oletko samaa mieltä kanssamme, että se on aika paljon!

Lajittelethan paperin omaan astiaan

Työhuoneissa, tulostimien läheisyydessä sekä osassa luokkatiloista on omat paperinkeräysastiat. Laitathan paperinkeräykseen valkoisen toimistopaperin, mutta myös sanoma- ja aikakauslehdet sekä muut paperiset esitteet ja mainokset. Tuhottavalle paperille on omat keräysastiat. Yliopistomme jäteoppaasta saat lisätietoa paperinlajitteluun liittyen. Jäteoppaan löydät täältä.

Tulostathan vain tarpeeseen ja mieluiten 2-puoleisena

Toimistoissa tietokoneen ohella tärkeä työväline on paperi. Paperille kirjoitetaan muistiinpanoja, tulostetaan muistiota ja raportteja. Onko kaiken tulostaminen kuitenkaan tarpeellista? Tulostamalla vain tarpeellisen ja käyttämällä 2-puoleista tulostamista voi jokainen vähentää paperinkulutustaan. 

Vinkkejä:

  • Tulosta ja kopioi vain, kun on oikea tarve 
  • Tulosta 2-puoleisena ja mustavalkoisena 
  • Jos mahdollista, tulosta useampi sivu yhdelle arkille 
  • Käytä esikatselua välttääksesi turhat tulosteet 
  • Hyödynnä virheelliset tulosteet esim. muistilappuina

Jos sinulla herää kysyttävää aiheeseen liittyen, voit olla yhteydessä seuraaviin tahoihin:

Lajittelu: SOL Palvelut Oy, Henna Tervaniemi, puh. +358 400 874 914 / henna.tervaniemi@sol.fi

Tulostaminen: opiskelijat: p. 040 484 4488 / helpdesk@ulapland.fi henkilökunta: p. 040 4844 333 / servicedesk@ulapland.fi


Vihrein terveisin,

Green Office -tiimi