Vapun lopetus

04.05.2018

Opiskelijoiden vappuviikkoa juhlittiin Rovaniemellä tänä vuonna 12 päivää. Vappuviikon ohjelmaan mahtui monenlaista tapahtumaa, kuten kuoron kevätkonsertti, vesibussi sekä Loimu Speksi. Suuri osa tapahtumista oli Lapin yliopiston opiskelijajärjestöjen järjestämiä, mutta järjestelyihin osallistui myös Lapin ammattikorkeakoulun opiskelijajärjestöjä. ”Mehudisko oli kiva, erilainen tapahtuma, jossa musikaaliset taidot pääsivät esille. Se oli mukavan helppo, matalankynnyksen tapahtuma, jossa ei tarvinnut pelätä liikaa sosialisoimista, vaan sai kuunnella mahtavaa bändiä. Limbossa vuodatettiin verta ja kyyneliä. ”, kertoo tapahtumien järjestelyihin osallistunut Aliisa Kangas.

”Teimme paljon hommia vapun eteen ja se kyllä kannatti! Oli mahtavaa nähdä, miten paljon porukkaa osallistui vappuviikon tapahtumiin. Kaikki oli huikealla fiiliksellä mukana ja aaton juhlinta kruunasi koko kevään. Loistimme vielä piknikilläkin auringon kanssa kilpaa!”, kommentoi LYYn hallituksen kulttuurisektorin Kaisa Paavola ja Jenny Laakkonen.

Vappuviikon kruunasi vappuaattona Jätkänpuistossa järjestetty tapahtuma, jossa fuksit saivat kasteen ja Jätkä lakkinsa. Jätkänpatsaan lakitustilaisuuteen osallistui yli 300 henkeä. ”Oli ilahduttavaa, että opiskelijat eri pääaineista, tiedekunnista ja molemmista Lapin korkeakouluista osallistuivat tapahtumaan sankoin joukoin. Jätkänpuistossa tapahtuman lämmin henki ja yhteisöllisyys huokuivat vahvasti opiskelijoiden keskuudessa. Kiitos tästä kuuluu erityisesti kaikille Vappuviikon järjestelyihin osallistuneille!”, kommentoi LYYn hallituksen puheenjohtaja Anni-Sofia Sihvo vappuaaton juhlallisuuksia.

Vappuviikosta on käynnissä palautekysely, johon vastanneiden ja yhteystietonsa 11.5. mennessä jättäneiden kesken arvotaan Meidän Lovisan kahvilippuja. Kyselyyn pääset vastaamaan tästä.

Lisätietoja: Alesi Lindqvist, järjestö- ja viestintäasiantuntija, jarjestoasiantuntija@lyy.fi, 045 1384192