Ulkoministeriön rekrytapahtuma Lapin yliopistossa 30.11.

08.11.2016

 

Ura ulkoministeriössä - sinustako diplomaatti?

Oletko laaja-alaisesti kiinnostunut monista eri asioista? Haluaisitko tehdä tulevaisuudessa töitä sekä maailmalla että Suomessa? Toivotko tekeväsi töitä Suomen ja suomalaisten hyväksi? Haluatko diplomaatiksi ulkoministeriöön?

 

Ulkoministeriön rekrytapahtuma Lapin yliopistossa 30.11. klo 14-16, LS 2

Lähetystöneuvos Markus Teir ja lakimies Eeva Winter ulkoministeriöstä tulevat Rovaniemelle 30.11. kertoakseen ulkoministeriön tarjoamista uravaihtoehdoista. Teir on luvannut kertoa diplomaattiuralle valmistavasta Kavaku-koulutuksesta ja diplomaattiurasta laajemmin. Winter kertoo puolestaan ulkoministeriön erityisvirkamiestehtävistä, joissa tarvitaan niin oikeustieteilijöitä kuin yhteiskuntatieteilijöitäkin. Teir ja Winter kertovat mielellään myös korkeakoulu- ja CIMO-harjoittelusta ulkoministeriössä ja suurlähetystöissä.

Mikä ulkoministeriö?

Ulkoasiainministeriö edistää Suomen ja suomalaisten turvallisuutta ja hyvinvointia sekä toimii turvallisen ja oikeudenmukaisen maailman hyväksi. Ulkoministeriö ja sen alainen edustustoverkko ulkomailla palvelevat suomalaisia, suomalaista talouselämää ja yhteiskuntaa, valtion johtoa sekä eduskuntaa. Suomen edustustot palveluineen ovat koko suomalaisen yhteiskunnan ja kaikkien suomalaisten käytettävissä. Eri maissa sijaitsevien suurlähetystöjen, konsulaattien ja muiden toimipisteiden lisäksi Suomella on edustustoja kansainvälisissä järjestöissä, esimerkiksi YK:ssa. Työn kirjo ulottuu valtioiden välisten suhteiden hoidosta yksittäisten kansalaisten avustamiseen.

Ulkoministeriö rekrytoi uusia virkamiehiä pääsääntöisesti kahdella yhteishaulla, kansainvälisten asioiden valmennuskurssille (Kavaku) sekä hallintouran kurssille (Halku). Ulkoasiainhallinnossa työskennellään joko niin kutsutulla yleisuralla (diplomaatti- ja hallintourat) tai asiantuntijatehtävissä ministeriössä tai ulkomaanedustustoissa. Kotimaassa työskennellään ulkoministeriössä Helsingin Katajanokalla.