TuristiVappu saatiin onnistuneesti päätökseen

02.05.2017

IMG_8251[1].JPG 

Opiskelijoiden vappuviikkoa juhlittiin Rovaniemellä tänä vuonna 11 päivää. Vappuviikon ohjelmaan mahtui monenlaista tapahtumaa, kuten kuoron kevätkonsertti, Kostajaiset sekä LYY Speksi. Suuri osa tapahtumista oli Lapin yliopiston opiskelijajärjestöjen järjestämiä, mutta järjestelyihin osallistui myös Lapin ammattikorkeakoulun opiskelijajärjestöjä. ”Onneksi vappu on vain kerran vuodessa, tapahtumien järjestelyihin osallistumisen ja muiden tapahtumien kiertämisen lomassa ei paljon muuta ehdi, saati sitten jaksa, tehdä. Sää oli tänä vuonna hieman haastava, mutta oikealla asenteella pärjää pitkälle, myös yllättävienkin vastoinkäymisten sattuessa”, kertoo tapahtumien järjestelyihin osallistunut Anna Sandt.

” Kaikki sujui kokonaisuutena todella hyvin. Iso kiitos hyvin sujuneesta tapahtumakokonaisuudesta kuuluu järjestöille, joita ilman näin kattavaa vappuviikkoa ei olisi mahdollista juhlia. Oli ilo seurata, kuinka opiskelijat juhlivat vappuviikkoa monipuolisesti. Vappuviikko sai tänä vuonna paljon medianäkyvyyttä, hienoa että opiskelijoiden järjestämät tapahtumat kiinnostavat myös laajemmin Rovaniemellä”, kommentoi vappuviikon projektikoordinaattori Iida Vesterinen.

Vappuviikon kruunasi vappuaattona Jätkänpuistossa järjestetty tapahtuma, jossa fuksit saivat kasteen ja Jätkä lakkinsa. Jätkänpatsaan lakitustilaisuuteen osallistui yli 300 henkeä. ”Olen erittäin iloinen siitä, että räntäisestä vappusäästä huolimatta opiskelijoiden kulkueeseen ja jätkänpatsaan lakitukseen osallistui iso joukko opiskelijoita hyvällä fiiliksellä. Näkyi, että vappu ei ole vain juhla vaan asenne. Juhla keräsi opiskelijoita yhteen yli tiedekunta- ja korkeakoulurajojen, mikä oli hienoa”, kommentoi LYYn hallituksen puheenjohtaja Matias Kassala vappuaaton juhlallisuuksia.

 

Vappuviikosta on käynnissä palautekysely, johon vastanneiden ja yhteystietonsa 9.5. mennessä jättäneiden kesken arvotaan Meidän Lovisan kahvilippuja. Kyselyyn pääset vastaamaan tästä: https://goo.gl/forms/xVXAbtHssG8mFlTD3

 

Lisätietoja:

Iida Vesterinen, vappuviikon projektikoordinaattori, jarjestoasiantuntija@lyy.fi, 045 1384192