Sähköinen tenttiminen uudistuu Lapin yliopistossa

05.04.2016

 

Lapin yliopiston sähköinen tenttipalvelu uudistuu kevään 2016 aikana. Uudistuksen myötä sekä tenttiakvaarion paikka että tenttijärjestelmä muuttuvat. 

 

Kirjaston tenttiakvaario siirretty luentosaliin 4

Kirjastossa ollut tenttiakvaario on siirtynyt luentosalin 4 paikalle. Opiskelijalle muutos näkyy ainoastaan tenttipaikan vaihtona, muutoin tenttiä varten opiskelija noutaa edelleen kirjaston asiakaspalvelusta avaimen ja jättää tavarat kirjaston lokerikkoon ja siirtyy tenttimään luentosaliin 4. Toiminta jatkuu näin koko kevään ajan vanhan Tenttis-järjestelmän osalta luentosalissa 4.

 

Uusi tenttijärjestelmä EXAM

Yliopistossa otetaan käyttöön EXAM- tenttijärjestelmä. Uuden järjestelmän pilotointi aloitetaan viikolla 15 luentosalissa 7 muutaman kurssin osalta. Luentosalissa on 16 paikkaa, joista 2 on esteetöntä.

 

Uuteen tenttitilaan mentäessä tenttijän ei tarvitse kulkea kirjaston asiakaspalvelun kautta saadakseen tenttitilan avaimen, vaan ovi aukeaa 5min ennen tentin alkua ja sulkeutuu 30 min tentin alkamisen jälkeen. Tenttijä kirjoittaa nimensä tenttiakvaariossa olevaan tenttilistaan.  Tilasta ei saa poistua tentin suorittamisen aikana.  Tenttitilassa on lokerikko, johon opiskelija jättää kaikki tavaransa. Kirjastossa käytössä olleet valkotaulut poistuvat käytöstä, vastausten luonnostelu tehdään vastauseditorissa tai luonnosteluohjelmalla.

 

Uusi tenttiakvaario LS7-tilassa on avoinna yliopiston aukioloaikojen mukaan. Sähköinen tenttiminen on mahdollista kaikille, joilla on voimassa oleva opinto-oikeus Lapin yliopistossa.

Uusissa tenttiakvaariotiloissa LS4 ja LS7 on reaaliaikainen ja tallentava videovalvonta.

 

Lisätietoja:

koordinaattori Paula Niemelä p. 040-5198 364

www.ulapland.fi/exam

 

Kysymyksiä ja palautetta sähköiseen tenttipalveluun liittyen voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen

exam@ulapland.fi