Aprillia: ROTKO lunastaa LYYn omistuksia

01.04.2016

12931297_872727842855190_1434257836242247540_n.jpg

Kuvassa ROTKOn ja LYYn hallituslaisia esitapaamisessa ennen kaupan sinetöintiä. 

 

Koko lappilaista opiskelijakuntaa puhuttanut L2-hanke on saanut mielipiteitä sekä puolesta että vastaan. Kirjoittelu aiheeseen liittyen mediassa on ollut kielteistä, ja saanut kritiikkiä paljon etenkin ammattikorkeakoulun puolella. Lapin ammattikorkeakoulun opiskelijakunta ROTKO päätti ryhtyä vastatoimiin vahvistaakseen ammattikorkeakoulun asemaa Lapin johtavana korkea-asteen koulutuksen tuottajana.

ROTKO ostaa koko Lapin yliopiston ylioppilaskunnan omaisuuden, sisältäen niin LYY-yhtiöt kuin LYYn toimitilatkin Ahkiomaantiellä, unohtamatta myöskään LYYn kopiokoneita yliopistolla. Kaikessa hiljaisuudessa valmisteltu hanke on saanut niin ROTKOn kuin LYYn hallitusten hyväksynnän ja ostosopimuksen allekirjoitus tapahtuu vielä tänään perjantaina. Tule seuraamaan historiallista sopimuksen allekirjoitusta LYYn toimistolle klo 12.

“Aivan ensiksi haluaisin sanoa, että lähtökohtaisesti päätös oli erittäin vaikea, mutta tässä taloudellisessa tilanteessa sekä LYYn että ROTKOn tahtotila on viedä kehitystä eteenpäin.”, toteaa LYYn hallituksen puheenjohtaja Elias Rauhala. ROTKOn puolelta kauppaan suhtaudutaan positiivisin mielin.

 

 

Lisätietoja: LYYn hallituksen puheenjohtaja Elias Rauhala
ROTKOn hallituksen puheenjohtaja Matias Ahokas

 

 

Edit: Kyseessähän oli LYYn ja RoTKOn hallituksien yhteinen aprillipila. Käythän katsomassa aiheeseen liittyvän videon meidän Fcebook-sivuilta osoitteesta: https://www.facebook.com/lapinyliopistonylioppilaskunta