Lyytiset viikolle 7 // LYY's weekly newsletter briefly in English below

08.02.2019

 

Lyytiset on LYYn viikkotiedote, johon kerätään ajankohtaisia asioita ja tapahtumia tulevaa viikkoa varten. Mikäli haluat oman ilmoituksesi Lyytisiin, ota yhteyttä jarjestoasiantuntija(at)lyy.fi. Muista lähettää tiedotteesi myös englanniksi, jotta kansainväliset opiskelijatkin saavat tietoa ajankohtaisista asioista.

 

Sisältö

 • LYYn toimiston aukioloajat
 • LYY etsii uutta hallituslaista
 • LYYn edunvalvontajaosto 12.2.
 • LYYn ystävänpäiväbingo 14.2.
 • Save the date: Laskiainen 26.2.
 • LYHTY: Poikkitieteelliset eräsitsit 13.2.
 • TAO: Haalarikuntoon 2019 13.2.
 • ESN Lapland: Beer Pong tournament 13.2.
 • LYHTY: 36. Vuosijuhlat 16.2.
 • Opinnot jumissa? Vertaistukiryhmästä potkua!
 • LUC hyvinvointipalveluiden CHAT: opiskelijoille
 • Anna palautetta LYYn palautekanavassa
 • Ilmoita oma tapahtumasi LYYn tapahtumakalenteriin
 • LYYn sauna vuokrattavissa          

 

 

LYYn toimiston aukioloajat

Lapin yliopiston ylioppilaskunta palvelee Lapin yliopistolla, F-siivessä asiakaspalvelupisteellään seuraavasti:

Tiistai 12-14

Keskiviikko 12-14

Torstai 12-14

Mikäli sinulla on tarvetta toimistolla asioimiseen, otathan etukäteen yhteyttä. Muina aikoina ylioppilaskunta palvelee osoitteessa Ahkiomaantie 23B.  lyy@lyy.fi / +358 44 787 5670.

 

Lisätietoja: Järjestö- ja viestintäasiantuntija, jarjestoasiantuntija(at)lyy.fi

 

 

LYY etsii uutta hallituslaista

Lapin yliopiston ylioppilaskunnalla on etsinnöissä vielä yksi käsipari LYYn hallitukseen!

Hallitus käyttää ylioppilaskunnan hallinto- ja toimeenpanovaltaa. LYYn hallitukseen kuuluu 5-9 jäsentä. Edustajisto valitsee hallituksen kalenterivuodeksi kerrallaan. Hallituksen tehtäviin kuuluu toteuttaa ylioppilaskunnan päivittäistä toimintaa yhteistyössä ylioppilaskunnan henkilöstön kanssa. Hallituksen jäsenyys on luottamustoimi, josta maksetaan korvausta. Hallitus päättää itse vuosittain työnjaostaan. Paikka täytetään sopivan henkilön löydyttyä.

Mikäli kiinnostuit, voit välittää vapaamuotoisen hakemuksesi ja ansioluettelosi LYYn pääsihteerille, osoitteeseen: paasihteeri(at)yy.fi

 

Lisätietoja: Lapin yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja Jenni Tuomainen, puheenjohtaja(at)lyy.fi

 

 

LYYn edunvalvontajaosto 12.2. 

 

Tällä kertaa edunvalvontajaostossa käsitellään muun muassa LUC2020, vaalikevättä sekä tuutorointia. Tapaamme tiistaina klo 13-15 LYYn toimistolla. Tervetuloa!

 

Lisätietoja: Edunvalvonta-asiantuntija, edunvalvonta(at)lyy.fi

 

 

LYYn ystävänpäiväbingo 14.2.

 

LYY ♥ opiskelijat 

Lapin yliopiston ylioppilaskunta järjestää vuoden ensimmäisen bingon Meidän Lovisassa rakkauden kunniaksi! LYYn kuukausibingo on perinteinen tapahtuma, joka järjestetään joka kuukausi. Ystävänpäiväteemainen kuukausibingo järjestetään torstaina 14.2. 14-15 ja tämä tulee näkymään myös bingon palkinnoissa! Osallistu tapahtumaan Facebookissa!

 

Lisätietoja: Järjestö- ja viestintäasiantuntija, jarjestoasiantuntija(at)lyy.fi

 

 

Save the date: Laskiainen 26.2.

Kaikkien opiskelijoiden rakastama laskiainen on täällä! Tämän kunniaksi LYY ja ROTKO järjestävät laskiaistiistaina perinteiset riennot Susivoudin kentälle aivan yliopiston läheisyyteen.

Päivätapahtuman ohjelmassa on tiukka lumifutis-kamppailu Lapin herruudesta, luistelua sekä kutkuttavan jännittävä Pimp my Pulkka -kisa! Kovien rientojen jälkeen pääsemme lämmittelemään DAS:n saunalla mukavan seuran puitteissa. Osallistu tapahtumaan Facebookissa tai lue lisää  nettisivuiltamme.

 

Lisätietoja: Järjestö- ja viestintäasiantuntija, jarjestoasiantuntija(at)lyy.fi

 

 

LYHTY: Poikkitieteelliset eräsitsit 13.2.

Lyhtyläiset ovat ulvoneet kuuta erämaassa jo usean vuoden ajan ja nyt on aika kunnioittaa tätä sotahuutoamme ja sitsata teeman mukaisesti! Vuoden 2019 ensimmäiset POIKKITIETEELLISET Lyhty ry:n sitsit ovat pian täällä ja toivotamme Teidät tervetulleiksi Lyhdyn erähenkiseen sitsitunnelmaan 13.2.2019 klo 18! Sitsien ilmoittautuminen on jo päättynyt.


Teemana tällä kertaa siis eräily näkyen sitsien aikana ja pukeutuminen teemaa mukaillen toivottavaa :) Paikkana toimii Yliopiston AJ-tilat. Sitsien jatkot ovat Half Moonissa.

 

 

TAO: Haalarikuntoon 2019 13.2.

Hetki, jota monet ovat odottaneet, on nyt käsillä: fuksit saavat viimein vetää jalkaan uudenkarheat, fuksianpunaiset haalarinsa! Tämä on se tapahtuma, johon jokaisen haalarikuntoa tavoittelevan on syytä osallistua! Luvassa on siis kunnon haalaribiletystä Half Moonissa.


Liput 6€ (sis. sisäänpääsyn Half Mooniin sekä haalarimerkin)
Lippuja myydään F-siiven aulassa 11., 12., ja 13.2. klo 11.-13.00.

Tapahtumaan kuuluu etkot, jotka on suunnattu ainoastaan TAOn jäsenille. Voit lukea lisää tapahtumasta Facebookista.

 

 

ESN Lapland: Beer Pong tournament 13.2.

We are happy to invite you to the beer pong tournament held by the ESN Lapland.


Since we all will be busy with our sweethearts on Valentine's day, we are organising little something for 13th of February. It also works as a perfect headstart to celebrate friendships! As we do in Finland. Valentine's day is actually "ystävänpäivä" in Finnish which means "the day of friendships" in English. So grab your buddies, create a true dream team and come to Bull Bar & Grill in Rovaniemi city center. You simply cannot miss the opportunity to become ESN Lapland's beer pong champions!!

Notice that to participate this tournament, your team has to sign up. And yes, you can participate no matter if you are an exchange student or a degree student. It's for everyone! Read more about the event on Facebook!

 

 

LYHTY: 36. Vuosijuhlat


Juhlistamme 36-vuotiasta ainejärjestöä, Lyhty ry:tä 16. helmikuuta. On aika pukea parhaat päälle, sillä luvassa on ikimuistoinen ilta ruokineen ja juomineen - puheita, musiikkiesityksiä ja muuta ohjelmaa unohtamatta. Lisäksi palkitsemme mm. vuoden fuksin. Juhlimme sankoin joukoin kutsuvieraiden, jäsenistömme sekä muiden opiskelijoiden kanssa. Myös avecit ovat juhlaan tervetulleita. 

OHJELMA
Aloitamme tilaisuuden tervehdyksillä klo 17.00, joten olethan ajoissa paikalla. Illan aikana nautimme kolmen ruokalajin illallisen ruokajuomineen, jolloin kurkkukin pysyy sopivasti kostutettuna. Juhlien jälkeen jatkamme iltaa Half Moon:ssa. Lue lisää Facebookista.

 

 

Opinnot jumissa? Vertaistukiryhmästä potkua!

Tule mukaan ryhmään, jossa etsitään yhdessä työkaluja opiskelun tueksi. Ryhmässä käsitellään opiskelua tukevia menetelmiä (aikatauluttaminen, ajanhallinta, aloittaminen jne.), mutta jätetään aikaa myös yhdessä tekemiseen ja keskusteluun. Vertaisryhmä tarjoaa turvallisen ja luottamuksellisen paikan keskustelulle. Jakaminen ja kuunteleminen voimaannuttavat sekä innostavat yrittämään. Tervetuloa!

 • KOKOONTUMISET TIISTAISIN 12.3., 19.3., 26.3., 2.4., 9.4., JA 16.4.
 • KELLONAIKA: KLO 14-16
 • PAIKKA: AHKIOMAANTIE 17, YLIOPISTON SAUNASEMINAARI-TILA

Ryhmään mahtuu 12 opiskelijaa. Ilmoittaudu korkeakouluopintojen ohjaajille: Maija Törmänen, maija.tormanen(at)ulapland.fi, puh. 040 484 4479 tai Paula Perttunen, paula.perttunen(at)ulapland.fi, puh. 040 484 4243.

 

 

LUC hyvinvointipalveluiden CHAT: opiskelijoille

STRESSAAKO? AIKA JA FOKUS HUKASSA?

Tule keskustelemaan rennolla otteella opiskelijaelämään kuuluvista aiheista LUC hyvinvointipalveluiden järjestämään CHATiin. Uusien näkökulmien, vertaistuen ja erilaisten työkalujen saaminen voi tuoda lisää potkua opiskeluun!

CHATTIEN AJANKOHDAT JA AIHEET KEVÄÄLLÄ 2019

 • Aika ja fokus hukassa? Keskiviikkona 20.3.2019 klo 16-17.30, ilmoittautuminen 11.3.2019 mennessä
 • Stressaako? Keskiviikkona 10.4.2019 klo 16-17.30, ilmoittautuminen 1.4.2019 mennessä

Chatit toteutetaan Moodlen työtilassa Adobe Connect (AC) –järjestelmällä. Työtilasta löytyy aiheeseen orientoivaa materiaalia ja pohdintatehtävä, joihin tutustutaan etukäteen. Tarkemmat ohjeet saat ilmoittautumisen yhteydessä. Huomioithan, että Moodle vaatii kirjautumisen Lapin ammattikorkeakoulun tai Lapin yliopiston tunnuksilla, jolloin esiinnymme kaikki omilla nimillämme. Chatit eivät siis ole anonyymeja.

Ilmoittaudu mukaan sähköpostitse: tuovi.honkela(at)lapinamk.fi tai maija.tormanen(at)ulapland.fi

Lisätietoja: Kuraattori Tuovi Honkela, Lapin AMK, puh. 040 353 4276 tai Suunnittelija Maija Törmänen, Lapin yliopisto, puh. 040 484 4479.

 

 

Anna palautetta LYYn palautekanavassa

LYY on luonut anonyymin palautekanavan, joka on kaikille avoin. Voit antaa ylioppilaskunnalle palautetta tai kysyä mieltä askarruttavasta asiasta joko ottamalla yhteyttä henkilökohtaisesti tai palautelomakkeen kautta. Voit lukea lisää ja jättää oman palautteesi täällä.

 

Lisätietoja: Lisätietoja: Järjestö- ja viestintäasiantuntija, jarjestoasiantuntija(at)lyy.fi

 

 

Ilmoita oma tapahtumasi LYYn tapahtumakalenteriin

LYYn nettisivujen tapahtumakalenteriin on mahdollista ilmoittaa myös omia tapahtumia! Tapahtuman ilmoittaminen ja tietojen kirjoittaminen on helppoa ja nopeaa, ja samalla saat tapahtumallesi näkyvyyttä ylioppilaskunnan nettisivuilla. Ilmoitettujen tapahtumien tulee olla kaikille avoimia. Lisätieto-linkin kautta pääset ilmoittamaan ensimmäisen tapahtumasi kalenteriimme!

Lisätietoja löydät täältä.

 

 

LYYn sauna vuokrattavissa
Ylioppilaskunnan saunatila on vuokrattavissa erilaisten kokousten tai vapaamuotoisten illanviettojen järjestämistä varten. Saunan saat ylioppilaskunnan jäsenenä käyttöösi ma-to hintaan 100 € / ilta, pe-su 120 € / ilta. Huomioi, että vuokraajan tulee olla ylioppilaskunnan läsnäoleva jäsen. Varaustilanteen voit tarkastaa nettisivuilta löytyvästä kalenterista.

Muille vuokraajille (ei-jäsenille) sauna lämpiää ma-to hintaan 100 € / ilta ja pe-su 220 € / ilta.

Varaukset voit suorittaa sähköpostitse osoitteeseen sauna(at)lyy.fi, tai puh. 045 138 4190.
Lisätietoja saunasta löytyy täältä.

 

 

*********************

 

BRIEFLY IN ENGLISH

 

 • Student union’s opening hours
 • Student union is looking for a new board member
 • Student union's educational and social affairs -meeting 12.2.
 • Student unions’ Valentines day Bingo 14.2.
 • Save the date: Student’s shrove 26.2.
 • TAO: Haalarikuntoon 2019 13.2.
 • ESN Lapland: Beer Pong tournament 13.2.
 • Give feedback on Student union’s feedback channel
 • Rent LYY’s Sauna for your parties

 

 

Student Union’s opening hours

Student Union’s customer service point is open again at the university, F-wing. Opening hours are following:

Tuesday 12-14

Wednesday 12-14

Thursday 12-14

If you need our services in other times, meeting times at the Student Union’s office (Ahkiomaantie 23B) can be agreed in advanced:  lyy@lyy.fi / +358 44 787 5670.

 

More information: Advisor of communications and organizations, jarjestosihteeri(at)lyy.fi

 

 

Student union is looking for a new board member

Student Union is looking for a new board member to the Student union of the University of Lapland!

The Executive Board uses administrative and executive power of the Student Union. 5-9 executive board members are elected for the upcoming year by theCouncil of Representatives. Executive board tasks include governing, preparations and implementation with the Student Union staff members. Executive board membership is position of trust. Compensation is being paid. Executive board decides distribution of work among themselves.

If you're interested, you can send an application and CV to Student Union's secretary general by email: paasihteeri(at)lyy.fiThe position will be filled as soon as the right person is found.

 

More information: Student Union's Chair of the board, Jenni Tuomainen, puheenjohtaja(at)lyy.fi

 

 

Student union's educational and social affairs -meeting 12.2.

 

This time in the educational and social affairs section is handling topics, as: LUC2020, elections and tutoring. We'll meet on Tuesday at 13-15 Student union's office. Welcome! 

 

More information: Adviser of Educational and Social Affairs, edunvalvonta(at)lyy.fi

 

 

Student unions’ Valentines day Bingo 14.2.

Student Union ♥ Students 

The Student union of the university of Lapland is organizing the first bingo of the year! Bingo is traditional event that happens every month. Now on Thursday 14.2. 14-15. Student Union brings love to Cafe Lovisa, when the montly bingo's theme is Valentines day! The winner will get an award, with a valentines day twist!  Join the event on Facebook!

 

More information: Advisor of communications and organizations, jarjestosihteeri(at)lyy.fi

 

 

Save the date: Student’s shrove 26.2.

What did you say? Laskiainen is an event loved by the students? Gimme that!


Like every year, also in 2019 the students of Lapland get one lecture-free day. That day is on 26.2. and it means Laskiainen for us. The day is organized together by LYY (The student union of the university of Lapland) and ROTKO (the Lapland UAS Student Union). Join the event on Facebook !

 

More information: Advisor of communications and organizations, jarjestosihteeri(at)lyy.fi

 

 

TAO: Haalarikuntoon 13.2.

TAO'S FIRST PARTY OF THE YEAR

Party hard! - Proper partying with overalls! We get to show off our fuchsia overalls in Half Moon. Before the party there is a preparty, which is only for the members of TAO.

Tickets 6€ (including a badge and a ticket to Half Moon)
Tickets are sold in the F-wing lobby on February 11th, 12th and 13th from 11am to 1pm.

 Read more about the event on Facebook

 

ESN Lapland: Beer Pong tournament 13.2.

We are happy to invite you to the beer pong tournament held by the ESN Lapland.


Since we all will be busy with our sweethearts on Valentine's day, we are organising little something for 13th of February. It also works as a perfect headstart to celebrate friendships! As we do in Finland. Valentine's day is actually "ystävänpäivä" in Finnish which means "the day of friendships" in English. So grab your buddies, create a true dream team and come to Bull Bar & Grill in Rovaniemi city center. You simply cannot miss the opportunity to become ESN Lapland's beer pong champions!!

Notice that to participate this tournament, your team has to sign up. And yes, you can participate no matter if you are an exchange student or a degree student. It's for everyone! Read more about the event on Facebook!

 

 

Give feedback on Student union’s feedback channel

Student union has created a feedback channel, which is open to everyone. On the channel, you can tell your thoughts anonymously and ask anything. You can contact us personally or via feedback form. Leave your feedback here.

 

More information: Advisor of communications and organizations, jarjestosihteeri(at)lyy.fi

 

 

Rent LYY’s Sauna for your parties

Student Union’s Sauna is available for renting during the summertime. If you are a member of the Student Union of the University of Lapland, the renting costs you 100 euros / night. For non-members the price from Sunday to Thursday is 150 euros / night and from Friday to Saturday 200 euros / night. Booking happens via email to edunvalvonta(at)lyy.fi or by phone +358 45 138 4190.

More info from our website or jarjestoasiantuntija(at)lyy.fi

 

*********************

 

Liity listalle:
Lähetä viesti: "SUB lyyinfo etunimi sukunimi"
Osoitteeseen: listaposti(at)ulapland.fi

Eroa listalta:
Lähetä viesti: "SIGNOFF LYYINFO"
Osoitteeseen: listaposti(at)ulapland.fi

Anna palautetta Lyytisistä osoitteeseen: jarjestoasiantuntija(at)lyy.fi

 

Sign in the list:
Send message: "SUB lyyinfo first name last name"
To the adress: listaposti(at)ulapland.fi

Sign off the list:
Send message: "SIGNOFF LYYINFO"
To the adress: listaposti(at)ulapland.fi

Give feedback about “Lyytiset” to the address: jarjestoasiantuntija(at)lyy.fi