Lyytiset viikolle 45 // LYY´s weekly newsletter briefly in english below

03.11.2014

 

Lyytiset on LYYn viikkotiedote, johon kerätään ajankohtaisia asioita ja tapahtumia. Mikäli haluat oman ilmoituksesi Lyytisiin, ota yhteyttä jarjestosihteeri(at)lyy.fi. Muista lähettää tiedotteesi myös englanniksi, jotta kansainväliset opiskelijatkin saavat tietoa ajankohtaisista asioista.

Sisältö:

 

-          LYYn asiakaspalvelupiste on siirtynyt Eilan Puotiin

-          Hae opiskelijaedustajaksi

-          SYL ja SAMOK: Kansainväliset opiskelijat ovat timantteja Suomen taloudelle

-          Opiskelijat: Lukukausimaksuilla ei tule rahaa

-          Kiinnostaako vaihto-opiskelu Japanissa?

-          Fläsh 2.0 Santasportissa 28.11.

-          Voita kisa ja lähde ilmaiselle viikonloppureissulle Eurooppaan!

-          Kirjoituskilpailu EU:n laajentumisesta alkaa pian!

-          SAKKI etsii järjestöasiantuntijaa

 

LYYn asiakaspalvelupiste on siirtynyt Eilan Puotiin

Maanantaista 3.11. eteenpäin LYYn asiakaspalvelupiste (opiskelijakortit, lukukausitarrat, sporttipassit ja kalenterit) ovat siirtyneet Eilan Puotiin! Kaikki tämä siis kätevästi opiskelijoiden ulottuvilla yliopiston pääkampuksella maanantaista torstaihin klo 10-15 ja perjantaisin klo 10-14.

 

Hae opiskelijaedustajaksi

Lapin yliopistoon tarvitaan suuri määrä opiskelijoiden edustajia erilaisiin tehtäviin. Opiskelijaedustajien toimikaudet yliopiston toimielimissä alkavat 1.1.2015. Hakuaika päättyy keskiviikkona 12.11.2014 klo 12:00.

Tiedot avoimista paikoista täällä.

 

SYL ja SAMOK: Kansainväliset opiskelijat ovat timantteja Suomen taloudelle

Kansainvälinen tutkinto-opiskelija voi tuottaa jopa 200 000 euron nettohyödyn Suomen julkiseen talouteen, todetaan ulkomaalaisten korkeakouluopiskelijoiden kansantaloudellisia vaikutuksia selvittävän VATT:n ja CIMO:n tutkimuksen esiselvityksessä. Suomen opiskelijakuntien liitto - SAMOK ja Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ovat iloisia siitä, että Suomessa on vihdoin selvitetty kansainvälisten tutkinto-opiskelijoiden tuomia kansantaloudellisia hyötyjä.

Koko kannari täällä.

 

Opiskelijat: Lukukausimaksuilla ei tule rahaa

Opiskelijat ovat kauhistuneet opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) tänään lausuntokierrokselle lähettämää luonnosta lukukausimaksujen määräämisestä ETA-alueen ulkopuolelta saapuville tutkinto-opiskelijoille. Ministeriön mukaan lukukausimaksujen tavoitteena olisi edistää korkeakoulujen koulutusvientiä ja laajentaa korkeakoulujen rahoituspohjaa. Suomen opiskelijakuntien liitto – SAMOK, Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL), Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto – SAKKI, Suomen Lukiolaisten Liitto (SLL), Suomen Opiskelija-Allianssi – OSKU ja Finlands Svenska Skolungdomsförbund FSS tuomitsevat lukukausimaksut ankarasti ja yksimielisesti.

Koko kannari täällä.

 

Kiinnostaako vaihto-opiskelu Japanissa?

Juha Tuisku Hokkaidosta pitää infotilaisuuden Japanissa opiskelusta ja asumisesta

torstaina 6.11.2014 klo 14.15-15 luokassa SS04, A-siipi, 2. kerros. Tervetuloa kuuntelemaan ja kyselemään Japaniin liittyvistä asioista!

Järjestäjä: Kansainväliset asiat

 

Fläsh 2.0 Santasportissa 28.11.

Fläsh 2.0. on täynnä luovuutta, unelmia ja sinnikkyyttä. 24-vuotias Pekka Hyysalo on juuri oikea ihminen puhumaan tapahtumassa, jonka teemoina tänä vuonna ovat luovuus, unelmat, sinnikkyys ja urheilu. Pari vuotta sitten hädin tuskin kävelemään pystynyt Pekka on päättänyt juosta New Yorkin maratonin ennen 30-vuotispäiväänsä. Hänen esimerkkinsä kiteyttää koko Fläshin ydinajatuksen: kuka tahansa voi menestyä vastoinkäymisistään tai asuinpaikastaan huolimatta. Fläshin toisena pääpuhujana estradille nousee akateemisen maailman kauhukakaraksi kutsuttu Alf Rehn.

Lisätietoja täällä.

 

Voita kisa ja lähde ilmaiselle viikonloppureissulle Eurooppaan!

ISIC lähettää onnekkaita opiskelijoita Eurooppaan ja lataa maksukortille rahaa kaupungin valloittamista varten. Tee erottuva hakemus, vakuuta raati ja lähde viikonlopuksi Lontooseen, Prahaan tai Pariisiin!

Osallistumisohjeet täällä.

 

Kirjoituskilpailu EU:n laajentumisesta

Euroopan komission järjestämä koko EU:n laajuinen nuorten kirjoituskilpailu ”Niin samanlaisia, niin erilaisia, niin eurooppalaisia” alkaa 5.11.

Osallistumisohjeet täällä.

 

SAKKI etsii järjestöasiantuntijaa

Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto - SAKKI ry on vuonna 1987 perustettu amisten oma valtakunnallinen opiskelijajärjestö. Toimimme ammattiin opiskelevien edunvalvonta-, koulutus-, harraste- ja palvelujärjestönä. Valtakunnallisesti meillä on lähes 200 jäsenopiskelijakuntaa sekä toimintamme piiriin kuuluu yli 100 000 ammattiin opiskelevaa. Nyt etsimme mahtavaan tiimiimme työvapaan sijaiseksi ajalle 1.12.2014 -1.5.2015 järjestöasiantuntijaa.

Lue koko ilmoitus täällä.


*********************

Briefly in English

 

LYY´s customer serivice has moved to Eilan Puoti

From Monday 3th November LYY´s customer service (student cards, year tags, sport passes and calendars) are available at Eilan Puoti. Eilan Puoti is located in the main hall of the University, near cloakrooms and toilets. It´s open mon-thu from 10am to 3pm, and on Friday from 10am to 2pm.


*********************

Liity listalle:
Lähetä viesti: ”SUB lyyinfo etunimi sukunimi”
Osoitteeseen: listaposti(at)ulapland.fi

Eroa listalta:
Lähetä viesti: ”SIGNOFF LYYINFO”
Osoitteeseen: listaposti(at)ulapland.fi

Anna palautetta Lyytisistä osoitteeseen: jarjestosihteeri(at)lyy.fi