Lyytiset viikolle 44 // LYY´s weekly newsletter briefly in english below

27.10.2014

 

Lyytiset on LYYn viikkotiedote, johon kerätään ajankohtaisia asioita ja tapahtumia. Mikäli haluat oman ilmoituksesi Lyytisiin, ota yhteyttä jarjestosihteeri(at)lyy.fi. Muista lähettää tiedotteesi myös englanniksi, jotta kansainväliset opiskelijatkin saavat tietoa ajankohtaisista asioista.

Sisältö:

 

-          LYYn asiakaspalvelupiste siirtyy Eilan Puotiin

-          LYYn toimiston aukioloajat muuttuvat

-          Anna palautetta Meidän Lovisalle ja Eilan Puodille

-          SYL ja SAMOK: Opintotuki on väärä väline yrittää muuttaa korkeakoulujen toimintaa

-          Kulttuurijaoston kokous ti 28.10.

-          Log in kaamos

-          Erasmus Generation –kysely

-          Capoeira alkaa tiistaisin

-          Vasemmisto-opiskelijat etsii pääsihteeriä

 

LYYn asiakaspalvelupiste siirtyy Eilan Puotiin

Maanantaista 3.11. eteenpäin LYYn asiakaspalvelupiste (opiskelijakortit, lukukausitarrat, sporttipassit ja kalenterit) siirtyvät Eilan Puotiin! Kaikki tämä siis kätevästi opiskelijoiden ulottuvilla yliopiston pääkampuksella maanantaista torstaihin klo 10-15 ja perjantaisin klo 10-14.

 

LYYn toimiston aukioloajat muuttuvat

LYYn toimisto on avoinna maanantaista 3.11. eteenpäin ma-to klo 12-15. Muina aikoina palvelemme erikseen sovittaessa. Huomaattehan, että opiskelijakorttiasioita ei hoideta enää toimistolla, vaan Eilan Puodissa. Toimistolla vain päivystys koskien edunvalvonnallisia asioita, muuta neuvontaa, saunan ja välineiden vuokraamista jne.

 

Anna palautetta Meidän Lovisalle ja Eilan Puodille

Asiakaspalaute on tärkeää ja kehittää toimintaamme, haluamme kuulla mitä juuri sinä ajattelet! Asiakaspalautekysely on nyt avoinna. Vastausaikaa on 2.11.2014 saakka. Vastaajien kesken arvotaan lounaslippuja, kahvilippuja ja lahjakortti LYYn Design Puotiin. Kannattaa siis osallistua! Linkki kyselyyn.

 

SYL ja SAMOK: Opintotuki on väärä väline yrittää muuttaa korkeakoulujen toimintaa

SYL ja SAMOK tyrmäävät opintotuen leikkaamisen toiselta samantasoiselta tutkinnolta: Ei mitään järkeä! #opintotuki

Hallitus antoi tällä viikolla eduskunnalle esityksen, jonka mukaan se rajoittaisi opintotukioikeuden vain yhteen samantasoiseen tutkintoon. Esitys uhkaa vakavasti yksilöiden oikeutta elinikäiseen oppimiseen ja työelämän muutoksiin sopeutumiseen. Muutoksella on kauaskantoisia ja arvaamattomia yhteiskunnallisia vaikutuksia.

Lue koko kannanotto täällä.

 

Kulttuurijaoston kokous ti 28.10.

LYYn kulttuurijaosto kokoontuu ylioppilaskunnan toimistolla tiistaina 28.10. klo 16.00. Tervetuloa mukaan uudet ja vanhat kulttuuritoiminnan suunnittelusta kiinnostuneet! Luomme katsauksen järjestöjen syksyn toimintaan sekä suunnittelemme tulevaa marraskuun hyvinvointi- ja kulttuuripäivää.

Lisätietoja: jarjestosihteeri(at)lyy.fi

 

Log in kaamos

Kirjaudutaan ulos syksystä ja mennään valot päällä kaamokseen! Lapin Kansa, DAS ja Pohjolan Osuuspankki kutsuvat opiskelijat kaamoksen virittämiseksi ilmaistapahtumaan. Mukaan mahtuu 150 ilmoittautumisjärjestyksessä. Tapahtumassa tarjoamme Antti -musikaalin ennakkonäytöksen by Lentävän Poron Teatteri, arvontaa ja pientä purtavaa. Ilmoittautuneiden kesken arvotaan 3 ilmaislippua Apulannan keikalle. Sisäänpääsy edellyttää ilmoittautumisen sekä voimassa olevan opiskelijakortin näyttämisen ovella.

Ole nopea ja ilmoittaudu täällä.

 

Erasmus Generation -kysely

Kiinnostaako sinua, mihin suuntaan Eurooppa on menossa? Mitkä ovat ”Erasmus-sukupolven” arvot, suhtautuminen Euroopan Unioniin ja tulevaisuudennäkymät? Jos olet 18–40-vuotias ja asut EU:n alueella, kerro mielipiteesi #ErasmusGeneration-kyselyssä! Kyselyn täyttäminen kestää kuusi minuuttia.

Täytä kysely täällä.

 

Capoeira alkaa tiistaisin

Capoeira angola on vanha, orjien harjoittama brasilialainen kamppailulaji, jonka juuret ovat Afrikassa. Nykyisin capoeira on muovautunut peliksi jossa kaksi pelaajaa luovat leikkisän ”keskustelun” sulavin liikkein. Musiikki on capoeiran sydän, joka tahdittaa angoleirojen konnankoukkuja sisältävää tanssia. Perinnesoittimin säestetyt laulut antavat sykkeen usein maanpinnan lähellä tapahtuville liikkeille, jotka koostuvat mm. potkuista, kampeista, puskuista, väistöistä ja kärrynpyöristä. Elämänmyönteinen laji kehittää kehonhallintaa sekä kannustaa improvisaatioon, spontaaniuteen ja persoonalliseen ilmaisuun. Moni capoeirista kokeekin lajin tienä itsensä tuntemiseen ja hallintaan.

Tunnit pidetään tanssikoulu Studio Moven tiloissa (Valtakatu 19, valistustalon alakerta) aina tiistaisin kello 19-20. Ei ennakkoilmottautumista! Sporttipassilla ilmainen.

Lisätietoja tarvittaessa: evaikio(at)ulapland.fi

 

Vasemmisto-opiskelijat etsii pääsihteeriä

Vasemmisto-opiskelijat on vuonna 2000 perustettu valtakunnallinen punavihreä opiskelijajärjestö. Toimimme tasa-arvoisen ja opiskelijalähtöisen koulutuspolitiikan puolesta. Toimintaamme ohjaavat vasemmistolaiset, feministiset ja ekologiset arvot.  Etsimme luovaa multitaskaajaa hoitamaan yhdistyksen hallinnon ja tukemaan hallituksen työskentelyä. Pääsihteerin tärkein tehtävä on vastata yhdistyksen taloudesta ja yleisestä hallinnosta.

Lisätietoja täällä.


*********************

Briefly in English

LYY´s customer serivice moves to Eilan Puoti

From Monday 3th November LYY´s customer service (student cards, year tags, sport passes and calendars) move to Eilan Puoti. Eilan Puoti is located in the main hall of the University, near cloakrooms and toilets. It´s open mon-thu from 10am to 3pm, and on Friday from 10am to 2pm.

 

LYY´s offices opening hours.

From Monday 3th November LYY´s office is open mon-thu from 12 to 3pm.


*********************

Liity listalle:
Lähetä viesti: ”SUB lyyinfo etunimi sukunimi”
Osoitteeseen: listaposti(at)ulapland.fi

Eroa listalta:
Lähetä viesti: ”SIGNOFF LYYINFO”
Osoitteeseen: listaposti(at)ulapland.fi

Anna palautetta Lyytisistä osoitteeseen: jarjestosihteeri(at)lyy.fi