Lyytiset viikolle 41 // LYY's weekly newsletter in English below

04.10.2019

 

Lyytiset on LYYn viikkotiedote, johon kerätään ajankohtaisia asioita ja tapahtumia tulevaa viikkoa varten. Mikäli haluat oman ilmoituksesi Lyytisiin, ota yhteyttä jarjestoasiantuntija(at)lyy.fi. Muista lähettää tiedotteesi myös englanniksi, jotta kansainväliset opiskelijatkin saavat tietoa ajankohtaisista asioista.

 

Sisältö

 • LYYn asiakaspalvelun aukioloajat
 • LYY esittää Jenni Tuomaista SYLn hallitukseen 2020
 • LYY hakee hallinnon opiskelijaedustajia
 • Edustajistovaalit 2019
 • Yliopiston avoimien ovien päivä 10.10.
 • Opiskelijoiden hyvinvointi opintojen lopussa -gradukysely
 • Sporttipassilaisille syksyn superetuna YOGOBE- verkkojoogapalvelu!
 • Haetaan väittelytaitojen kehittämisestä kiinnostuneita opiskelijoita
 • Anna palautetta LYYn palautekanavassa
 • Ilmoita oma tapahtumasi LYYn tapahtumakalenteriin
 • LYYn sauna vuokrattavissa          

 

 

 

LYYn asiakaspalvelun aukioloajat

Lapin yliopiston ylioppilaskunta palvelee Lapin yliopistolla, F-siivessä asiakaspalvelupisteellään seuraavasti:

 • Ti - To kello 12-14

Muina aikoina ylioppilaskunta palvelee osoitteessa Ahkiomaantie 23B. Otathan tällöin etukäteen yhteyttä: lyy@lyy.fi / +358 44 787 5670.

 

Lisätietoja: Järjestö- ja viestintäasiantuntija Meri Forsman, jarjestoasiantuntija(at)lyy.fi

 

 

LYY esittää Jenni Tuomaista SYLn hallitukseen 2020

Lapin yliopiston ylioppilaskunta LYY on päättänyt edustajiston kokouksessaan torstaina 26.9.2019 esittää Jenni Tuomaista Suomen ylioppilaskuntien liitto SYL:n hallitukseen vuodelle 2020. Edustajisto oli päätöksessään yksimielinen.

Kuluvana vuonna Tuomainen toimii LYYn hallituksen puheenjohtajana.

”Tuomainen on asiantuntevalla ja selkeällä johtamistyylillään edistänyt ylioppilaskunnan helpostilähestyttävyyttä ja yhteisöllisyyttä. Pienessä ylioppilaskunnassa yhteistyö on tärkeää ja Tuomainen on tarttunut varauksetta kaikkiin edunvalvonnallisiin haasteisiin aiheesta riippumatta auttaen omia hallituslaisiaan,” kuvailee LYYn edustajiston puheenjohtaja Janette Peltokorpi Jenniä.

Suomen ylioppilaskuntien liiton hallitus valitaan liittokokouksessa 15.-16. marraskuuta Lahdessa. SYL edustaa kaikkia noin 132 000 yliopisto-opiskelijaa Suomessa, ja sen jäseniä ovat Suomen kaikkien yliopistojen ylioppilaskunnat.

Lue koko tiedote täältä!  


Lisätietoja: Aatu Puhakka, Edunvalvonta-asiantuntija, edunvalvonta(at)lyy.fi

 

 

LYY hakee hallinnon opiskelijaedustajia

Lapin yliopistoon tarvitaan suuri määrä opiskelijoiden edustajia erilaisiin tehtäviin. Opiskelijaedustajien toimikaudet yliopiston toimielimissä alkavat 1.1.2020.

Hakuaika päättyy torstaina 24.10.2019 klo 23.59. Myöhässä tulleita hakemuksia ei oteta huomioon!

Hallopedit eli hallinnon opiskelijaedustajat ovat ylioppilaskunnan valitsemia edustajia yliopiston toimielimiin. He edustavat itsensä lisäksi koko opiskelijakuntaa. Hallopediksi voi hakeutua avoimessa haussa kuka tahansa yliopiston opiskelija.

Hallopedit ovat täysivaltaisia toimielintensä jäseniä ja vaikuttavatkin siihen, millaista opiskelu ja tutkimus yliopistossa tulevaisuudessa on. Heitä tuet parhaiten antamalla palautetta tai lähtemällä itse vapaaehtoiseksi.

Sähköiset hakemukset toimitetaan osoitteeseen hakemukset@lyy.fi.

Paperiset hakemukset osoitteeseen Ahkiomaantie 23 B, 96300 Rovaniemi.

Lue lisää täältä!

 

Lisätietoja: edunvalvonta-asiantuntija Aatu Puhakka edunvalvonta(at)lyy.fi, p. 045-1384190

 

 

Edustajistovaalit 2019

Lapin yliopiston ylioppilaskunnan edustajisto on ylioppilaskunnan korkein päättävä elin. Nykyisen edustajiston toimikausi päättyy 30.11.2019 ja uusi edustajisto aloittaa kaksivuotiskautensa 1.12.2019. Edustajistoon valitaan 20 edustajaa ja 20 varaedustajaa. Lapin yliopiston ylioppilaskunnan edustajiston vaalit järjestetään keskiviikkona 6. marraskuuta 2019, ennakkoäänestyksien asettuessa 31.10.- 1.11.2019 ja 4.-5.11.2019 välisille ajoille.

Lue lisää edustajistovaaleista täältä!

 

Lisätietoja: Keskusvaalilautakunnan puheenjohtaja, Janette Peltokorpi, epj(at)lyy.fi, Keskusvaalilautakunnan sihteeri, Heljä Kärnä, paasihteeri(at)lyy.fi

 

 

Yliopiston avoimien ovien päivä 10.10.

Lapin yliopiston avoimia ovia vietetään torstaina 10.10.2019 klo 10–15. Avoimet ovet -tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton ja suunnattu lukio-opiskelijoille. Siellä saat ajankohtaista tietoa yliopistomme koulutustarjonnasta (kasvatustieteellinen, oikeustieteellinen, taideteollinen sekä yhteiskuntatieteellinen) tiedotustilaisuuksissa, aulan infopisteissä ja Opiskelijan olohuoneen vapaamuotoisissa keskusteluissa. Samalla voit tutustua yliopistomme tiloihin opastetuilla kiertokävelyillä. Paikalla on yliopisto-opettajia ja -opiskelijoita kertomassa koulutusten tavoitteista ja sisällöistä sekä opiskelijaelämästä ja työelämään sijoittumisen mahdollisuuksista.

Lue lisää avoimista ovista täältä!

 

 

Opiskelijoiden hyvinvointi opintojen lopussa -gradukysely

Hei, olen kasvatustieteen opiskelija ja työstän tällä hetkellä gradua. Graduni käsittelee korkeakouluopintojen loppuvaiheessa olevien opiskelijoiden hyvinvointia. Toivoisin, että sinulta löytyisi kiinnostusta vastata alla olevaan kyselyyn. Vaatimuksena on, että korkeakouluopintosi ovat loppusuoralla eli opintoja on jäljellä alle vuosi. Kyselyyn vastaaminen vie muutaman minuutin. Kiitos ajastasi! Terveisin Laura Lantto

Täältä pääset kyselyyn!

 

 

Sporttipassilaisille syksyn superetu!

YOGOBE- joogasovellus käyttöösi Sporttipassilla! Lapin korkeakoululiikunnan Sporttipassilla on nyt mahdollisuus saada ILMAISEKSI käyttöön verkkojoogapalvelu YOGOBE 31.8.2020 saakka.

Joogaedun saat helpoiten käyttöösi näin:

1. Lähetä Mikalle (mika.vettainen@lapinamk.fi) viesti, jossa kerrot haluavasi edun käyttöösi (mika.vettainen@lapinamk.fi)

2. Saat sähköpostiisi tunnukset, jolla pääset kirjautumaan verkkopalveluun www.yogobe.com/fi

3. Koodin voi aktivoida rekisteröitymisen yhteydessä syöttämällä sen Lahjakortti-kohtaan tai jos sinulla on jo olemassa olevat tunnukset, koodin aktivointi onnistuu omalla sivulla, kun käyttäjä on sisään kirjautuneena

4. Koodi oikeuttaa ilmaiseen jäsenyyteen 31.8.2020 asti. Vuosisopimuksen arvo on 199€.  Huomaathan, että koodin voi aktivoida vain kerran ja koodi on henkilökohtainen

Jos Sinulla ei vielä ole Sporttipassia, niin nyt se viimeistään kannattaa hankkia!

 

Lisätietoja Sporttipassin hankinnasta tästä linkistä.

 

 

Radio Säteily palaa aalloille marraskuun 1. päivä! Oletko mukana aaltojen valtauksessa?

Mahdollisuuden aikaikkuna on avoinna, sillä Säteilyn ohjelmahaku on auki 4.10.2019 asti. Jokainen voi hakea ohjelmaa ainejärjestöön tai opiskelijastatukseen katsomatta. Lähetyskausi ajoittuu 1.11.-22.11. ja haemme ohjelmia koko lähetyskauden ajalle. Ohjelmia voi hakea myös lyhyemmälle aikavälille, esimerkiksi vain yhden viikon ajaksi. Aikaisempaa kokemusta ei vaadita, radiossa puhuminen ja ohjelman käytännön tekeminen koulutetaan kaikille valituille.

Miksi kannattaa tehdä ohjelma Säteilyyn? Radio Säteily on ammattimainen opiskelijaradio, jossa oikea radiotyöskentely tulee tutuksi jokaiselle ohjelmatekijälle. Olit sitten tuleva johtaja, lakimies, tunnettu taiteilija tai alan ammattilainen, on taatusti hyödyllistä osata puhua radiossa. Säteilyllä oli myös vuonna 2019 yli 5000 kuulijaa, joten opiskelijaradio on hyvä kanava vaikuttaa, saavuttaa, hauskuttaa ja keskustella.

Tutustu hakuohjeisiin osoitteessa www.radiosateily.fi/ohjelmahaku/ ja aloita radiourasi marraskuussa!

Lisätiedot ja tiedustelut: radiosateily@ulalpland.fi

 

 

Haetaan väittelytaitojen kehittämisestä kiinnostuneita opiskelijoita

Oletko kiinnostunut väittelemisestä ja haluatko oppia vaikuttamaan sanoillasi? Kiinnostaisiko sinua kehittää argumentointitaitojasi ja tutustua keskustelukulttuurien eroihin ja samankaltaisuuksiin yhdessä eri maista tulevien nuorten aikuisten kanssa?

Young Mediterranean Voices (YMV) on kansainvälisen Anna Lindh -säätiön ohjelma keskustelukulttuurin ja nuorten yhteiskunnallisten vaikuttamistaitojen kehittämiseksi Euroopan ja Välimeren alueella. Ohjelman puitteissa on järjestetty nuorten aikuisten (18–25-vuotta) väittelykilpailuja ja -työpajoja eri puolilla Eurooppaa, Lähi-itää ja Pohjois-Afrikkaa. Tänä vuonna YMV-väittelytapahtumia järjestetään ensimmäisen kerran Suomessa.

Järjestämme Lapin yliopistossa (Castrén sali, LS11) tiistaina 12.11. kello 14–16 yleisölle avoimen debattitilaisuuden, jonka teema liittyy pakolaisuuteen.

Etsimme mukaan suomalaisia väittelytaitojensa kehittämisestä kiinnostuneita 18–25-vuotiaita nuoria aikuisia.

Muut väittelijät tulevat Pohjois-Afrikan ja Lähi-idän alueen maista. Väittelyyn ohjeistetaan ja siihen valmistaudutaan verkkotapaamisissa. Tilaisuuden kieli on englanti.

 

Jos kiinnostuit, lue lisää ja ilmoittaudu mukaan 7.10. mennessä täällä!

Itse tapahtuma on avoin yleisölle, eikä erillistä yleisöilmoittautumista ole. Tervetuloa!

 

 

Anna palautetta LYYn palautekanavassa

LYY on luonut anonyymin palautekanavan, joka on kaikille avoin. Voit antaa ylioppilaskunnalle palautetta tai kysyä mieltä askarruttavasta asiasta joko ottamalla yhteyttä henkilökohtaisesti tai palautelomakkeen kautta. Voit lukea lisää ja jättää oman palautteesi täällä.

Lisätietoja: Järjestö- ja viestintäasiantuntija, jarjestoasiantuntija(at)lyy.fi

 

 

Ilmoita oma tapahtumasi LYYn tapahtumakalenteriin

LYYn nettisivujen tapahtumakalenteriin on mahdollista ilmoittaa myös omia tapahtumia! Tapahtuman ilmoittaminen ja tietojen kirjoittaminen on helppoa ja nopeaa, ja samalla saat tapahtumallesi näkyvyyttä ylioppilaskunnan nettisivuilla. Ilmoitettujen tapahtumien tulee olla kaikille avoimia. Lisätieto-linkin kautta pääset ilmoittamaan ensimmäisen tapahtumasi kalenteriimme!

 

Lisätietoja löydät täältä.

  

 

LYYn sauna vuokrattavissa
Ylioppilaskunnan saunatila on vuokrattavissa erilaisten kokousten tai vapaamuotoisten illanviettojen järjestämistä varten. Saunan saat ylioppilaskunnan jäsenenä käyttöösi ma-to hintaan 100 € / ilta, pe-su 120 € / ilta. Huomioi, että vuokraajan tulee olla ylioppilaskunnan läsnäoleva jäsen. Varaustilanteen voit tarkastaa nettisivuilta löytyvästä kalenterista.

Muille vuokraajille (ei-jäsenille) sauna lämpiää ma-to hintaan 100 € / ilta ja pe-su 220 € / ilta.

Varaukset voit suorittaa sähköpostitse osoitteeseen sauna(at)lyy.fi, tai puh. 045 138 4190.


Lisätietoja saunasta löytyy täältä.

 

 

*********************

 

BRIEFLY IN ENGLISH

 

 • Student union’s opening hours of customer service
 • Student parliament elections 2019
 • Get your sport pass and download YOGOBE -yoga application!
 • Give feedback on Student union’s feedback channel
 • Rent LYY’s Sauna for your parties

 

 

 

Student Union’s opening hours of customer service

Student Union’s customer service point is open at the university, F-wing. The customer service is open:

 • Tuesday – Thursday at 12-14

If you need our services in other times, meeting times at the Student Union’s office (Ahkiomaantie 23B) can be agreed in advanced:  lyy@lyy.fi / +358 44 787 5670.

 

More information: Advisor of communications and organizations Meri Forsman, jarjestoasiantuntija(at)lyy.fi

   

 

Student parliament elections 2019

The Student Parliament elections of the Student union of the university of Lapland is coming and now's the time to act!

Student parliament is the highest decision-making body in the student union. Student parliament is elected every second year, and next elections will be held in autumn 2019. The term of the present student parliament will end on 30th of November 2019 and the new parliament will start their term on 1st of December 2019. Student parliament elections of the Student Union of the University of Lapland will be held on 6th of November 2019, advance voting on 31.10.–1.11.2019 and 4.–5.11.2019.

Read more about the elections from here!

 

More information: Chair of the Central election comittee, Janette Peltokorpi, epj(at)lyy.fi, Secretary of the Central election comittee, Heljä Kärnä, paasihteeri(at)lyy.fi 

 

 

Get your sport pass now and download YOGOBE- yoga application

As a special autumn offer you can get YOGOBE -application for free when you buy a sport pass. Offer is valid till 31st August 2020.

 

How to get one?

 1. Send an e-mail to mika.vettainen@lapinamk.fi and tell that you want to get YOGOBE
 2. You´ll get a code to sign in at www.yogobe.com/fi
 3. You have to activate your code within registration by putting the code to “giftcard” -column or if you already have working ID you are able to activate a code at your own home page when you are logged in.
 4. Code entitles you to use YOGOBE for free till 31th august 2020. The deal is worth of 199€! Please note that you can activate the code only once and that the code is personal.

If you don´t have a sport pass yet, it´s about time to get it!
More information on sport pass from here

 

 

Give feedback on Student union’s feedback channel

Student union has created a feedback channel, which is open to everyone. On the channel, you can tell your thoughts anonymously and ask anything. You can contact us personally or via feedback form. Leave your feedback here.

 

More information: Advisor of communications and organizations, jarjestoasiantuntija(at)lyy.fi

 

 

Rent LYY’s Sauna for your parties

Student Union’s Sauna is available for renting during the summertime. If you are a member of the Student Union of the University of Lapland, the renting costs you 100 euros / night. For non-members the price from Sunday to Thursday is 150 euros / night and from Friday to Saturday 200 euros / night. Booking happens via email to edunvalvonta(at)lyy.fi or by phone +358 45 138 4190.

More info from our website or jarjestoasiantuntija(at)lyy.fi

 

 

*********************

 

Liity listalle:
Lähetä viesti: "SUB lyyinfo etunimi sukunimi"
Osoitteeseen: listaposti(at)ulapland.fi

Eroa listalta:
Lähetä viesti: "SIGNOFF LYYINFO"
Osoitteeseen: listaposti(at)ulapland.fi

Anna palautetta Lyytisistä osoitteeseen: jarjestoasiantuntija(at)lyy.fi

 

Sing in the list:

Send message: ”SUB lyyinfo first name lastname”

To the address: listaposti(at)uapland.fi

 

Sing off the list:

Send message: “SIGNOFF LYYINFO”

To the address: listaposti(at)ulapland.fi

 

Give feedback about “Lyytiset” to the address: jarjestoasiantuntija(at)lyy.fi