Lyytiset viikolle 39 // LYY´s weekly newsletter briefly in english below

23.09.2014

 

Lyytiset on LYYn viikkotiedote, johon kerätään ajankohtaisia asioita ja tapahtumia. Mikäli haluat oman ilmoituksesi Lyytisiin, ota yhteyttä jarjestosihteeri(at)lyy.fi. Muista lähettää tiedotteesi myös englanniksi, jotta kansainväliset opiskelijatkin saavat tietoa ajankohtaisista asioista.

Sisältö:

-          LYYn toimiston aukioloajat

-          Hae päätoimittajaksi ylioppilaslehteen!

-          LYY etsii opiskelijoita häirintäyhdyshenkilöiksi

-          LYY35

-          Vuosijuhlaviikon ohjelma

-          Tule tekemään LYYn speksiä!

-          Vaihtoon kevääksi 2015?

-          Kehitysyhteistyöviikko 2014

-          Vertaistukiryhmä syömishäiriöön sairastuneille

-          Esiintymisjännityksen kohtaamisen kurssi

-          Opiskelupalvelut etsivät opiskelijoita esittelemään koulutusaloja ja yliopistoa

-          Jaa tarinasi ja edistä koulutuksellista tasa-arvoa!

-          Opiskelijakortin tarra

-          Opiskelijakortin postitus

 


LYYn toimiston aukioloajat

Maanantaista 22.9. eteenpäin toimisto on avoinna ti-to klo 12-15.
Lisätietoja: LYYn toimisto lyy(at)lyy.fi p. +358 44 787 5670

 

LYY hakee päätoimittajaa

Lapin yliopiston ylioppilaskunta (LYY) on 4100 yliopisto-opiskelijan vuonna 1979 perustettu opiskelijajärjestö, joka toimii jäsenistönsä etu- ja palveluorganisaationa. Ylioppilaskunta julkaisee Lapin ylioppilaslehteä, jonka tarkoituksena on toimia tiedonvälittäjänä ja keskustelufoorumina opiskeluun ja opiskelijaelämään sekä ylioppilaskuntaan liittyvistä asioista. LYY hakee päätoimittajaa ylioppilaslehteen 1.11.2014 alkaen.

Lue lisää: http://lyy.fi/ajankohtaista/uutiset/lyy-hakee-paatoimittajaa/

 

LYY etsii opiskelijoita häirintäyhdyshenkilöiksi

Häirintäyhdyshenkilö toimii opiskelijoiden, ylioppilaskunnan ja yliopiston yhdyssiteenä ja ottaa vastaan yhteydenottoja opiskelijoihin kohdistuneita tasa-arvoloukkauksista, häirintätapauksista ja epäsopivasta käytöksestä. Tehtävä ei ole kovin kuormittava, mutta sitäkin tärkeämpi sillä kiusaaminen, asiattomat, syrjivät ja loukkaavat puheet, viestit ja sähköpostit eivät kuulu yliopistolle ja ylioppilaskuntaan. On kaikkien opiskelijoiden oikeus että kaikki häirintään viittaavat tapaukset selvitetään. Lisätietoja: http://lyy.fi/ajankohtaista/uutiset/lyy-etsii-opiskelijoita-hairintayhdyshenkiloiksi/

 

LYY 35

LYYn 35-vuotisjuhlia tanssitaan lauantaina 4.10. ravintola Oppipojassa Rovaniemen keskustassa. Ilmoittautuminen juhlaan avataan perjantaina 12.9. Lisätietoja: https://www.facebook.com/events/292495600952148/?fref=ts

 

Tule tekemään LYYn speksiä!

Keväällä 2015 toteutetaan järjestyksessään kolmas Lapin Yliopiston Ylioppilaskunnan Speksi. Kiitos aktiivisten tekijöiden ja ennen kaikkea runsaslukuisen yleisön, Speksi on vakiinnuttamassa paikkansa vuotuisena perinteenä, jolle on kysyntää myös täällä Rovaniemellä. Nyt etsimmekin uusia, innostuneita ja aktiivisia tekijöitä suunnittelemaan ja toteuttamaan tämän vuoden Speksiä.

Lisätietoja: http://lyy.fi/ajankohtaista/uutiset/tule-tekemaan-lyyn-speksia/

 

Vaihtoon kevääksi 2015?

Kaipaatko vaihtelua opintoihin? Tekeekö mielesi ulkomaille? Vielä ehdit hakea vaihtoon kevätlukukaudeksi! Täydennyshaku kevään 2015 vaihtopaikkoihin on auki 30.9. asti. Avoinna olevat vaihtokohteet löydät SoleMOVE-järjestelmästä ja lisätietoa vaihto-opiskelusta löytyy osoitteesta www.ulapland.fi/vaihtoon. Muistathan myös, että harjoitteluhaku on auki ympäri vuoden, joten työharjoitteluun on mahdollista lähteä ulkomaille milloin vain. Jos sinulla on kysyttävää vaihto-opiskelusta tai harjoittelusta ota yhteyttä oman tiedekuntasi kv-suunnittelijaan tai laita sähköpostia osoitteeseen international.relations@ulapland.fi

 

Kehitysyhteistyöviikko 2014

LYY on mukana Suomen ylioppilaskuntien liiton koordinoimassa kehitysyhteistyöviikkohankkeessa, joka järjestetään vuonna 2014 6.-12. lokakuuta. Tämän vuoden teemana on "Koulutus ja kehitys". Tykkää Kehyviikosta Facebookissa: https://www.facebook.com/kehyviikkoLYY/info

 

Vertaistukiryhmä syömishäiriöön sairastuneille

Ryhmä on tarkoitettu kaikille, jotka kokevat ruoan ja syömisen ongelmana. Paikalle voit tulla nimettömänä, eikä ryhmä velvoita sinua mihinkään. Voit ottaa yhteyttä ryhmän ohjaajaan ennen tapaamista. Näin saat tietoa ryhmästä ja voit vaihtaa ajatuksia sinulle tärkeistä asioista ohjaajan kanssa jo ennen tapaamista. Osallistuminen on maksutonta.

Paikka: Balanssi ry:n tiloissa, Valtakatu 16 B.

Syksyn kokoontumisajat: 24.9. klo 18 - 19.30; 29.10. klo 18 - 19.30; 26.11. klo 18 - 19.30; 10.12. klo 18 - 19.30

 

Esiintymisjännityksen kohtaamisen kurssi

Opiskelija, pelkäätkö puhumista muiden edessä? Koetko jännittämisen haittaavan elämääsi? Tule vertaisryhmään! Lapin yliopiston opiskelupalvelut järjestää esiintymisjännityksen kohtaamisen kurssin yhteistyössä kielikeskuksen, YTHS:n ja ylioppilaskunnan kanssa. Ryhmässä käsitellään esiintymisjännitystä ja viestintäarkuutta turvallisesti keskustellen, kokien ja harjoituksia tehden. Ohjaajana toimii puheviestinnän opettaja (FM) Elina Kreus. Ryhmään otetaan 12 opiskelijaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Voit ilmoittautua lähettämällä sähköpostia osoitteeseen elina.kreus@ulapland.fi. Ilmoittautumisaika päättyy 20.10.2014.

 

Opiskelupalvelut etsivät opiskelijoita esittelemään koulutusaloja ja yliopistoa erilaisissa tapahtumissa

Haluatko esitellä Lapin yliopiston koulutusaloja ja omaa tiedekuntaasi? Lapin yliopisto oli edelleen vetovoimainen kevään hakijatilanteen valossa ja jotta hakijatilanne säilyisi jatkossakin hyvänä, on tärkeä levittää tietoa yliopistomme tarjoamista opiskelumahdollisuuksista eri keinoin. Opiskelijoiden panos Lapin yliopiston koulutusalojen markkinoinnissa on erittäin tärkeä. Opiskelijat ovat toimineet esittelijöinä eri paikkakunnilla pidettävillä koulutusmessuilla ja abi-päivillä, käyneet kertomassa entisessä lukiossaan yliopisto-opiskelusta, esitelleet yliopistoamme täällä vieraileville ryhmille sekä toimineet lukiotuutoreina. Opiskelupalvelut rekrytoivat alkavalle lukuvuodelle 2014–2015  opiskelijoita, jotka voisivat toimia esittelijöinä messuilla. Opiskelijaesittelijät saavat ohjausta tehtävään. Opiskelija voi ilmoittautua halutessaan kaikkiin tehtäviin mutta on toivottavaa että kohdan 1 tietoihin lisätään mistä paikkakunnasta on erityisesti kiinnostunut. Lisätietoja liitteenä.

 

Jaa tarinasi ja edistä koulutuksellista tasa-arvoa!

Suomen ylioppilaskuntien liittossa (SYL) on kuluvan vuoden ajan ollut käynnissä projekti koulutuksellisesta tasa-arvosta. Projektin tavoite on edistää koulutuksellista tasa-arvoa ja kasvattaa tietoisuutta koulutuksellisesta yhdenvertaisuudesta. Keräämme tasa-arvon edistämiskeinoja yhteen, ja teemme työkalupakin toimivista keinoista.

Lisätietoja: http://www.syl.fi/2014/09/10/jaa-tarinasi-ja-edista-koulutuksellista-tasa-arvoa/?lan=finnish


Opiskelijakortin tarra

Vuoden 2013-2014 lukuvuositarra on voimassa pääsääntöisesti syyskuun 2014 loppuun saakka. Haethan ennen sitä omasi LYYn toimistolta sen aukioloaikoina. Jos et ole Rovaniemellä, voit noutaa tarran myös jonkin muun ylioppilaskunnan toimistolta. Tässä tapauksessa ota kuitenkin aina ensin yhteyttä LYYn toimistolle.

Opiskelijakortin postitus

Jos olet tilannut uuden opiskelijakortin ja haluaisit saada sen kotiisi kannettuna, lähetä ylioppilaskunnan toimistolle postimerkillä varustettu kirjekuori kortin postittamista varten. Mukaan tulee liittää myös kopio henkilöllisyystodistuksesta. Jos haluat saada opiskelijakorttiisi uuden tarran, lähetä opiskelijakorttisi postimerkillä varustetun kirjekuoren kera ylioppilaskunnan toimistolle. HUOM! Emme koskaan postita maksuominaisuudella varustettuja Frank –kortteja.

Lapin yliopiston ylioppilaskunta
Ahkiomaantie 23 B
96300 Rovaniemi

*********************

Briefly in English


LYY’s office opening hours

LYY’s office is open Monday – Thursday from 9am to 3pm.
More information: lyy(at)lyy.fi, p. +358 44 787 56

 

Development Cooperation Week

The Student Union of University of Lapland (LYY) is once again participating in the National Development Cooperation Week coordinated by the National Union of University Students in Finland (SYL). This year the week is organized from the 6th to 12th of October with the theme "Education and Development". On Facebook: https://www.facebook.com/kehyviikkoLYY?ref=hl

 

Membership of the Student Union
All BA and MA students are automatically members of the Student Union and have to pay the membership fee before registering. For exchange and PhD students the membership is voluntary. Visiting and postgraduate students do not have to pay the membership fee, unless they want to have the Finnish student card. You can pay the Student Union membership fee to Student Union by cash visiting the Student Union’s office (Ahkiomaantie 23 B).
More information: lyy(at)lyy.fi

Student card
You can order student card from www.myfrank.fi/en right after you have paid membership fee. From the same webpage you´ll find specific info about student discounts and much more.

Year tag for student card
If you already have Finnish student card, you need to get new year tag after you have paid membership fee. Year tags are available at LYY´s office from 4th August. Year tag of 2013-2014 is valid until the end of September.

*********************

Liity listalle:
Lähetä viesti: ”SUB lyyinfo etunimi sukunimi”
Osoitteeseen: listaposti(at)ulapland.fi

Eroa listalta:
Lähetä viesti: ”SIGNOFF LYYINFO”
Osoitteeseen: listaposti(at)ulapland.fi

Anna palautetta Lyytisistä osoitteeseen: jarjestosihteeri(at)lyy.fi