Lyytiset viikolle 35 // LYY's weekly newsletter in English below

23.08.2019

 

Lyytiset on LYYn viikkotiedote, johon kerätään ajankohtaisia asioita ja tapahtumia tulevaa viikkoa varten. Mikäli haluat oman ilmoituksesi Lyytisiin, ota yhteyttä jarjestoasiantuntija(at)lyy.fi. Muista lähettää tiedotteesi myös englanniksi, jotta kansainväliset opiskelijatkin saavat tietoa ajankohtaisista asioista.

 

Sisältö

 • LYYn asiakaspalvelun aukioloajat
 • LYYn XL vuosijuhlat: ilmoittautuminen aukeaa
 • LYYn ja yliopiston paitatilaus auki 22.9. saakka!
 • Fuksimessut 30.8.
 • Varjoavajaiset 30.8.
 • Opinnot jumissa -vertaistyöryhmä
 • Yliopiston soutujoukkue hakee soutajia!
 • Employability Super Skills IEDU0010 course
 • "Eyes Online" -projekti etsii haastateltavia
 • OLL: Opiskelijoiden SM-kisat
 • Pohjolan Osuuspankki hakee opiskelijoita ajanvarausneuvojan työhön
 • Anna palautetta LYYn palautekanavassa
 • Ilmoita oma tapahtumasi LYYn tapahtumakalenteriin
 • LYYn sauna vuokrattavissa          

 

Pistä ylös kalenteriin!

 

 

LYYn toimiston aukioloajat

Lapin yliopiston ylioppilaskunta palvelee Lapin yliopistolla, F-siivessä asiakaspalvelupisteellään seuraavasti:

 • Ma - Pe kello 11-14

Muina aikoina ylioppilaskunta palvelee osoitteessa Ahkiomaantie 23B. Otathan tällöin etukäteen yhteyttä: lyy@lyy.fi / +358 44 787 5670.

 

Lisätietoja: Järjestö- ja viestintäasiantuntija, jarjestoasiantuntija(at)lyy.fi

  

 

LYYn XL vuosijuhlat: ilmoittautuminen aukeaa

Ylioppilaskunnan vuosijuhlaa vietetään lauantaina 5.10.2019. Apukassa, ravintola Aitassa kello 18-23:30.

Illalliskortin hinta LYYn jäsenille on 90€ ja muille 120€. Kannatusillalliskortti on 250€. Kortti sisältää kolmen ruokalajin illallisen ruokajuomineen, bussikuljetuksen juhlapaikalle, jatkolipun, silliksen sekä ikimuistoisen viikonlopun!

Ilmoittautuminen on auki kutsuvieraille 25.8. saakka, jonka jälkeen ilmoittautuminen avautuu kaikille vieraille maanantaina 26.8. Ilmoittautuminen vuosijuhlaan päättyy 25.9.2019.

Lue lisää vuosijuhlista täältä!

Facebook -tapahtuma

 

Lisätietoja: Lisätietoja: Järjestö- ja viestintäasiantuntija, jarjestoasiantuntija(at)lyy.fi

 

 

LYYn ja yliopiston paitatilaus auki 22.9. saakka!

Lapin yliopiston ylioppilaskunnan ja Lapin yliopiston yhteiset paidat ovat nyt viimein saatavilla! Paitamalleja on kaksi, college (unisex) ja huppari (unisex-malli sekä naisten malli), ja voit tilata ne nyt opiskelijaystävälliseen hintaan LYYn nettisivujen kautta.

Syksyn colleget jäsenille 30€ (Ei-jäsenille 35€)  ja hupparit jäsenille 35€ (Ei-jäsenille 40€), kun tilaat omasi 21.8.-22.9. välisenä aikana. Paidan tilaus on sitova. TILAA PAITA TÄÄLTÄ!  

 

Lisätietoja: Lisätietoja: Järjestö- ja viestintäasiantuntija, jarjestoasiantuntija(at)lyy.fi

 

 

Fuksimessut 30.8.

Lukuvuoden perinteinen startti on täällä: Fuksimessut!

Fuksimessut on jokavuotinen tapahtuma, jossa uudet ja vanhat opiskelijat saavat tutustua paikallisten järjestöjen ja yritysten toimintaan. Tämä on siis oiva tilaisuus järjestöille tulla esittelemään toimintaansa Lapin yliopistolle. Tule paikalle ja tutustu, järjestöt ovat paikalla klo 10-14 Lapin yliopiston pääaulassa. 

LYYn pöydästä voit ostaa ennakkolippuja sekä Varjoavajaisiin (30.8.) että Fuksiaisten jatkobileisiin (11.9.)!

Tapahtuma Facebookissa!

 

Lisätietoja: Lisätietoja: Järjestö- ja viestintäasiantuntija, jarjestoasiantuntija(at)lyy.fi

 

 

Varjoavajaiset 30.8.

Syksyn ensimmäiset opiskelijabileet tulevat! Perinteisiä Varjoavajaisia tanssitaan Halfmoon Night Clubissa perjantaina 30.8. klo 22.00 alkaen. Tiedossa on siis unohtumattomat lukuvuoden aloituspirskeet ja loistavaa meininkiä! Illan esiintyjänä toimii Sini Sabotage!


Lippuja myydään kampuksella viikoilla 35 seuraavasti: 

Ma 26.8. @Yliopiston pääaula klo 11-13
Ke 28.8. @Yliopiston F-siipi klo 11-13
Pe 30.8. @Yliopiston pääaula (Fuksimessut) klo 10-14 LYYn omassa pöydässä!

Voit ostaa lipun myös LYYn asiakaspalvelupisteeltä! 

Liput ennakkoon 5 € / ovelta 6 €, molemmat sisältävät narikan.

Tapahtuma Facebookissa!

 

Lisätietoja: jarjestoasiantuntija(at)lyy.fi 

 

 

Opinnot jumissa -vertaistyöryhmä

Tule mukaan ryhmään, jossa etsitään yhdessä työkaluja opiskelun tueksi ja edistämiseksi. Ryhmässä käsitellään opiskelua tukevia menetelmiä (aikatauluttaminen, ajanhallinta, aloittaminen jne.), mutta jätetään aikaa myös luottamukselliselle keskustelulle sekä yhdessä tekemiselle. Jakaminen ja toisten tarinoiden kuunteleminen voimaannuttavat ja innostavat opiskelemaan. Tervetuloa!

 • KOKOONTUMISET: MAANANTAISIN 16.9., 23.9., 30.9., 7.10., 21.10., JA 28.10.
 • KELLONAIKA: KLO 14-16
 • PAIKKA: AHKIOMAANTIE 17, YLIOPISTON SAUNASEMINAARI-TILA

Ryhmään mahtuu 12 opiskelijaa.

 

Lisätietoja ja ilmoittautuminen tekstiviestillä korkeakoulukuraattorille: Maija Törmänen, puh. 040 484 4479.

 

 

Yliopiston soutujoukkue hakee soutajia!

Oletko ikinä soutanut kirkkoveneellä? Olisko aika kokeilla?

Lapin yliopisto ottaa mittaa Lapin ammattikorkeakoulusta perinteeksi muodostuneen soutukilpailun merkeissä perjantaina 6.9. Kirkkoveneillä soudettava kisa käynnistyy klo 14 Pohjanhovin rannasta.

Nyt yliopisto etsii oikeita henkilöitä joukkueensa - olisitko sinä juuri avaintekijä tämän vuoden voittoon? Mikäli kiinnostuit ja haluat olla osa Lapin yliopiston joukkuetta, ota yhteys Matti Honkalaan.

 

Lisätiedot: Matti Honkala, puh. 040 487 1016, matti.honkala(at)ulapland.fi

 

 

Employability Super Skills IEDU0010 course

Dear Students, this is an invitation to join a course Employability Super Skills IEDU0010.

The objective of this course is to enhance the employability super skills by means of feedback, reflection and experiential learning workshops. Furthermore, the aim of this course is to establish how facilitation can benefit graduate students of the University of Lapland, so that the students will be able to create their employability after graduation, as well as their integration in working life in the future.

 

The course (WEBOODI – IEDU0010) is all about practical workshops designed to encourage communication, motivation, and leadership using reflection and feedback. It is a 3 Ects course starting September 2nd. There are two starting dates September 2nd and September 5th. The course is open to both FINNISH and INTERNATIONAL STUDENTS of the university of LAPLAND.

 

More information: Chohan Imran, chohan@ulapland.fi

 

 

"Eyes Online" -projekti etsii haastateltavia

Kansainvälinen "Eyes Online" -projekti etsii suomalaisten yliopistojen opiskelijoita ja henkilökunnan jäseniä osallistumaan tutkimushaastatteluun. Haastattelussa kysytään näkemyksiäsi valtion viranomaisten (lähinnä poliisin ja tiedusteluviranomaisten) toimivaltuuksista kerätä, tallentaa ja analysoida verkkoliikennettä ja -viestintää. Olemme kiinnostuneita myös siitä, miten ajatuksesi toimivaltuuksista vaikuttavat verkkokäyttäytymiseesi. Sinun ei tarvitse tietää aihepiiristä mitään erityistä etukäteen.

 

Haastattelu toteutetaan ensisijaisesti joko puhelimitse tai Skype for Business -sovelluksen kautta ja tyypillinen puhelun kesto on ollut alle tunnin. Tarvittaessa haastattelu voidaan toteuttaa myös kasvotusten Tampereella sinulle sopivassa, rauhallisessa paikassa, mutta ei kuitenkaan kotonasi. Haastattelu äänitetään. Äänite kirjoitetaan tekstimuotoon eli litteroidaan ja siitä poistetaan sinuun viittaavat tunnistetiedot, minkä jälkeen äänite tuhotaan. Voit kysyä allekirjoittaneelta, jos jokin jäi askarruttamaan.

 

Jos kiinnostuit, laita viestiä: anna-riitta.leppanen(at)poliisi.fi, niin sovitaan ajankohta. Osallistumisesi on tärkeää, koska projektimme haluaa ymmärtää ja tuoda näkyville myös kansalaisnäkökulmaa viranomaisten toimivaltuuksista valvoa verkkoliikennettä ja -viestintää.

 

Lisätietoja: Anna-Riitta Leppänen, anna-riitta.leppanen(at)poliisi.fi

 

 

OLL: Opiskelijoiden SM-kisat

Opiskelijoiden SM-kisat (OSM-kisat) ovat valtakunnalliset korkeakouluopiskelijoiden mestaruuskilpailut ja kisoihin osallistuu tuhansia opiskelijoita ammattikorkeakouluista ja yliopistoista ympäri Suomen. OSM-kisojen tarkoituksena on tarjota taitotasoon katsomatta hauska kilpailuformaatti opiskelijoille, joissa tärkeintä on liikunnan tuottama ilo ja yhdessä tekemisen fiilis!

Syksyllä tulossa:

 • Beach Volley 23.-25.8. Vantaa
 • Golf 12.9. Turku
 • Seikkailu-urheilu 13.-14.9. Kajaan
 • Pöytätennis 12.0. Kuopio
 • PUBG 18.10. Online
 • CS:GO 25.-26.10. Pori
 • Racketlon 26.-27.10. Jyväskylä
 • Futsal 7.-8.12. Vierumäki

Lue lisää OSM-kisoista täältä!

 

 

Pohjolan Osuuspankki hakee opiskelijoita ajanvarausneuvojan työhön

Haemme…Oletko iloinen ja reippaalla asenteella varustettu korkeakouluopiskelija ja töitä vailla? Hae heti meidän ajanvaraustiimiin Rovaniemelle ajanvarausneuvojaksi! Me tarjoamme mahdollisuuden työskennellä osuuspankissa osa-aikaisesti opiskelujen ohella ja just sopivasti haasteita.

Jos kiinnostuit, kerro itsestäsi ja osaamisestasi vapaamuotoisella hakemuksella osoitteessa op-careers.fi. Samasta osoitteesta löydät myös lisätietoja tehtävästä. Hakuaikaa su 1.9. asti. Saa vinkata kavereille. 

 

 

Anna palautetta LYYn palautekanavassa

LYY on luonut anonyymin palautekanavan, joka on kaikille avoin. Voit antaa ylioppilaskunnalle palautetta tai kysyä mieltä askarruttavasta asiasta joko ottamalla yhteyttä henkilökohtaisesti tai palautelomakkeen kautta. Voit lukea lisää ja jättää oman palautteesi täällä.

 

Lisätietoja: Lisätietoja: Järjestö- ja viestintäasiantuntija, jarjestoasiantuntija(at)lyy.fi

 

 

Ilmoita oma tapahtumasi LYYn tapahtumakalenteriin

LYYn nettisivujen tapahtumakalenteriin on mahdollista ilmoittaa myös omia tapahtumia! Tapahtuman ilmoittaminen ja tietojen kirjoittaminen on helppoa ja nopeaa, ja samalla saat tapahtumallesi näkyvyyttä ylioppilaskunnan nettisivuilla. Ilmoitettujen tapahtumien tulee olla kaikille avoimia. Lisätieto-linkin kautta pääset ilmoittamaan ensimmäisen tapahtumasi kalenteriimme!

 

Lisätietoja löydät täältä.

 

 

LYYn sauna vuokrattavissa
Ylioppilaskunnan saunatila on vuokrattavissa erilaisten kokousten tai vapaamuotoisten illanviettojen järjestämistä varten. Saunan saat ylioppilaskunnan jäsenenä käyttöösi ma-to hintaan 100 € / ilta, pe-su 120 € / ilta. Huomioi, että vuokraajan tulee olla ylioppilaskunnan läsnäoleva jäsen. Varaustilanteen voit tarkastaa nettisivuilta löytyvästä kalenterista.

Muille vuokraajille (ei-jäsenille) sauna lämpiää ma-to hintaan 100 € / ilta ja pe-su 220 € / ilta.

Varaukset voit suorittaa sähköpostitse osoitteeseen sauna(at)lyy.fi, tai puh. 045 138 4190.


Lisätietoja saunasta löytyy täältä.

 

 

*********************

 

BRIEFLY IN ENGLISH

 

 • Student union’s opening hours
 • LYY’s XL Annual Ball: Signing up opens
 • Hoodie ordering open till 22.9.!
 • Freshmen fair 30.8.
 • Semester start 30.8.
 • UniLapland is looking for a team-members to the riverboat competition
 • Employability Super Skills IEDU0010 course
 • OLL: Student’s championship games
 • Give feedback on Student union’s feedback channel
 • Rent LYY’s Sauna for your parties

 

Put to your calendar!

 

 

Student Union’s opening hours

Student Union’s customer service point is open at the university, F-wing. The customer service is open:

 • Monday – Friday at 11-14

If you need our services in other times, meeting times at the Student Union’s office (Ahkiomaantie 23B) can be agreed in advanced:  lyy@lyy.fi / +358 44 787 5670.

 

More information: Advisor of communications and organizations, jarjestosihteeri(at)lyy.fi

   

 

LYY’s XL Annual Ball: Signing up opens

Our Student Union is celebrating its annual ball on Saturday the 5h of August in Apukka, at the restaurant Aitta, where the main event starts at 18:00. The evening ticket includes buss ride to the location, 3 course meal, afterparty, academic brunch on Sunday and an amazing weekend!

Signing up to the annual ball will open on Monday 26th of August. The deadline for signing up for the annual ball is 25.9.2019.

Read more about the annual ball from here!

Facebook event

 

More information: Advisor of communications and organizations, jarjestosihteeri(at)lyy.fi

 

 

Hoodie ordering open till 22.9.!  

They are finally available! The Student Union LYY, in collaboration with the University of Lapland, has designed a shirt that let's people know, you have studied in Lapland. There are two models, a hoodie (unisex and women's model) and a college sweatshirt (unisex), and you can get yours at a student-friendly price.

Autumn college sweatshirts for members of the Student union 30€ (non-member 35€) and hoodies for members 35€ (non-member 40€), when you order your shirt during 21.8.-22.9. 

ORDER YOUR SHIRT HERE!  

 

More information: Advisor of communications and organizations, jarjestosihteeri(at)lyy.fi

 

 

Freshmen fair 30.8.

Fuksimessut is a yearly event, where the freshmen and the old students have the opportunity to get to know the local organizations. Come and take a look - organizations will be at the university's main lobby at 10-14!

Facebook event

 

More information: Advisor of communications and organizations, jarjestosihteeri(at)lyy.fi

 

Semester start 30.8.

Autumn semester is here again! Come and celebrate the start of this academic year on Friday 30th of August at Half Moon Night Club. This is the place to be - don't miss this! Sini Sabotage will be performing in the event.

Pre-tickets will be sold advance at campus area on week 35, and also at Fresmen fair (Fuksimessut) on 30th of August at the main lobby. Pre-ticket selling: 

Mon. 26.8. @University main lobby at 11-13 
Wed. 28.8. @University F-wing at 11-13 
Fri. 30.8. @University main lobby (Freshmen fair/Fuksimessut) at 10-14 at LYY's own table!

You can also by tickets from the LYY's customer service point! 

Tickets 5 € advance / 6 € from the door (inc. cloakroom fee).

Facebook event!

 

More information: Advisor of communications and organizations, jarjestosihteeri(at)lyy.fi

 

 

UniLapland is looking for a team-members to the riverboat competition

The University of Lapland is challenging the Lapland UAS during traditional Finnish riverboat competition. The competition will be on Friday 6.9. and rowing starts at 14 Pohjanhovi beach.

Now the university is looking for members to the university's team! Could you be the one, who will bring the trophy to our team? If you're interested, contact Matti Honkala

 

More information: Matti Honkala, puh. 040 487 1016, matti.honkala(at)ulapland.fi

 

 

Employability Super Skills IEDU0010 course

Dear Students, this is an invitation to join a course Employability Super Skills IEDU0010.

The objective of this course is to enhance the employability super skills by means of feedback, reflection and experiential learning workshops. Furthermore, the aim of this course is to establish how facilitation can benefit graduate students of the University of Lapland, so that the students will be able to create their employability after graduation, as well as their integration in working life in the future.

 

The course (WEBOODI – IEDU0010) is all about practical workshops designed to encourage communication, motivation, and leadership using reflection and feedback. It is a 3 Ects course starting September 2nd. There are two starting dates September 2nd and September 5th. The course is open to both FINNISH and INTERNATIONAL STUDENTS of the university of LAPLAND.

 

More information: Chohan Imran, chohan(at)ulapland.fi

 

 

OLL: Student’s championship games

The Student’s championship games (OSM-kisat) are national championship games between college students. Thousands of students from different universities from all over Finland compete in various games, etc. Ice hockey and Bingo. The aim is to enjoy sports and do it together!

Upcoming this Spring:

 • Beach Volley 23.-25.8. Vantaa
 • Golf 12.9. Turku
 • Adventure race 13.-14.9. Kajaani
 • Table tennis 12.0. Kuopio
 • PUBG 18.10. Online
 • CS:GO 25.-26.10. Pori
 • Racketlon 26.-27.10. Jyväskylä
 • Futsal 7.-8.12. Vierumäki

 

Read more about the student champion ship games from here!

 

 

Give feedback on Student union’s feedback channel

Student union has created a feedback channel, which is open to everyone. On the channel, you can tell your thoughts anonymously and ask anything. You can contact us personally or via feedback form. Leave your feedback here.

 

More information: Advisor of communications and organizations, jarjestosihteeri(at)lyy.fi

 

 

Rent LYY’s Sauna for your parties

Student Union’s Sauna is available for renting during the summertime. If you are a member of the Student Union of the University of Lapland, the renting costs you 100 euros / night. For non-members the price from Sunday to Thursday is 150 euros / night and from Friday to Saturday 200 euros / night. Booking happens via email to edunvalvonta(at)lyy.fi or by phone +358 45 138 4190.

More info from our website or jarjestoasiantuntija(at)lyy.fi

 

 

*********************

 

Liity listalle:
Lähetä viesti: "SUB lyyinfo etunimi sukunimi"
Osoitteeseen: listaposti(at)ulapland.fi

Eroa listalta:
Lähetä viesti: "SIGNOFF LYYINFO"
Osoitteeseen: listaposti(at)ulapland.fi

Anna palautetta Lyytisistä osoitteeseen: jarjestoasiantuntija(at)lyy.fi

 

Sing in the list:

Send message: ”SUB lyyinfo first name lastname”

To the address: listaposti(at)uapland.fi

 

Sing off the list:

Send message: “SIGNOFF LYYINFO”

To the address: listaposti(at)ulapland.fi

 

Give feedback about “Lyytiset” to the address: jarjestoasiantuntija(at)lyy.fi