Lyytiset viikolle 33 // LYY´s weekly newsletter briefly in english below

12.08.2015

 

Lyytiset_v2-02.jpg

 

Lyytiset on LYYn viikkotiedote, johon kerätään ajankohtaisia asioita ja tapahtumia. Mikäli haluat oman ilmoituksesi Lyytisiin, ota yhteyttä jarjestosihteeri(at)lyy.fi. Muista lähettää tiedotteesi myös englanniksi, jotta kansainväliset opiskelijatkin saavat tietoa ajankohtaisista asioista.


Sisältö:

 • LYYn toimisto ja Eilan Puodin aukioloajat elokuussa
 • Lukuvuositarran hakeminen
 • Lukuvuoden 2015-2016 opiskelijakalenterit ovat saapuneet!
 • SAVE THE DATE – syksyn tärkeät päivämäärät!
 • Meidän Lovisa aukaisee ovensa
 • LYYn Design Puoti mukana Wanhoilla Markkinoilla 14.-16.8.2015
 • Hae meille töihin – LYY etsi uutta edunvalvonta-asiantuntijaa!
 • Etsitään opiskelijablogisteja
 • Kupillinen musiikkia lauantaina 15.8. klo 16.00 Korundissa
 • Hae Arktisen keskuksen johtokunnan opiskelijajäseneksi
 • Vuokraa LYYn sauna syyskarkeloitasi varten
 • Muista ilmoittautua läsnäolevaksi tulevalle lukuvuodelle – deadline on 10.9.2015!

 

LYYn toimiston ja Eilan Puodin aukioloajat

LYYn toimisto on auki viikoilla 33, 34 ja 35 tiistaista torstaihin klo 12-15.

 

Eilan Puoti on auki seuraavasti:

vko 33 ma-to klo 9-16, pe suljettu

vko 34-35 ma-to klo 9-16, pe klo 9-14.

Eilan Puoti aukeaa 10.8.2015.

 

Lukuvuositarran hakeminen

Voit hakea lukuvuositarran opiskelijakorttiisi joko LYYn toimistolta tai Eilan Puodista yllämainittujen aukioloaikojen puitteissa. Tarran saamiseksi sinun on tehtävä lukukausi-ilmoittautuminen WebOodin kautta, jotta voimme tarkistaa jäsenyytesi. Lukukausi-ilmoittautumisen yhteydessä pääset myös maksamaan jäsenmaksusi, jolloin olet oikeutettu uuteen tarraan. Vanha lukuvuositarra on voimassa pääsääntöisesti syyskuun loppuun saakka.

Jos tarran nouto toimistolta tai Eilalta ei onnistu, tsekkaa ohjeet täältä à http://lyy.fi/opiskelijalle/opiskelijakortti/.

 

Lukuvuoden 2015-2016 opiskelijakalenterit ovat saapuneet!

Voit napata oman kalenterin mukaasi joko LYYn toimistolta tai Eilan Puodista samalla reissulla, kun haet opiskelijakorttiisi uuden lukuvuositarran! Opiskelijakalenteri on yksi LYYn jäsenilleen tarjoamista jäseneduista.

 

SAVE THE DATE – syksyn 2015 tärkeitä päivämäärät!

28.8. Varjoavajaiset Night Club Halfmoonissa klo 22 à

4.9. Fuksimessut klo 10-14, yliopiston pääaulassa

4.9. Perinteinen soutukisa Lapin yliopisto vs. Lapin AMK, Pohjanhovin ranta klo 14

7.9. Yliopiston avajaiset

8.9. LYYkahvit Meidän Lovisassa klo 10-10.30

8.9. Kehyviikon avustajapalaveri LYYn toimistolla klo 14

9.9. Fuksiaiset!

14.9. Lapin ylioppilaslehden avustajatapaaminen klo 18 LYYn toimistolla

16.9. LYYn BeachVolley -turnaus, ilmoittautumisesta tarkempaa tietoa myöhemmin

18.9. LYYn Saunaklubin ensimmäinen kokoontuminen LYYn saunalla

3.10. LYYn 36. vuosijuhlat

 

Meidän Lovisa aukaisee ovensa

.. ja se tapahtuu maanantaina 17.8.2015! Lovisan aukioloajat ovat klo 8-14. Ensi viikon maanantaista lähtien voit siis nauttia maittavan lounaan tai vaikkapa sokerilla kuorrutetun munkkirinkilän opiskelijoiden omistamassa kahvilassa. Tervemenoa!

Lisätietoja Lovisan herkkuruuista: http://lyy.fi/opiskelijalle/meidan-lovisa-ja-eilan-puoti/lovisan-lounaslistat/

 

LYYn Design Puoti mukana Wanhoilla Markkinoilla 14.-16.8.2015

LYYn Design Puoti tarjoilee valikoidun kattauksen Lapin yliopiston nuorten suunnittelijalupausten koruja, asusteita ja sisustusesineitä. Yksilölliset ja ekologiset tuotteet kätkevät sisälleen myös palan arktisuutta tarinan, materiaalin tai valmistustavan muodossa. Näitä ihania tuotteita on myynnissä nyt myös siis Rovaniemen Wanhoilla Markkinoilla Vanhalla torilla ja Jätkänpuistossa. Mars ihailemaan!

Lisätietoja Puodista à http://www.lyynpuoti.fi/ ja markkinoista à http://www.rovaniemenwanhatmarkkinat.fi/

 

Hae meille töihin –  LYY etsi uutta edunvalvonta-asiantuntijaa!

Edunvalvonta-asiantuntija vastaa koulutuspolitiikan, sosiaalipolitiikan, kansainvälisten asioiden ja liikunnan edunvalvonnasta. Edunvalvonta-asiantuntija vastaa myös ylioppilaskunnan edunvalvontatyön koordinoinnista, osallistuu eri projektien toteuttamiseen sekä vastaa osaltaan ylioppilaskunnan hallinnosta, opiskelijoiden neuvonnasta ja yhteistoiminnasta opiskelijaedustajien kanssa. Kokonaistyöaika on 30 tuntia viikossa. Työsuhde alkaa 31.8.2015 tai sopimuksen mukaan. Työsuhde on toistaiseksi voimassa oleva.

Lisätietoja edunvalvonta-asiantuntijan työstä sekä hausta ja käytännön asioista: pääsihteeri Laura Kantomaa, paasihteeri(at)lyy.fi, puh. 040 578 4207. Katso lisätietoja myös LYYn nettisivulta osoitteessa http://lyy.fi/ajankohtaista/uutiset/lyy-etsi-uutta-edunvalvonta-asiantuntijaa

 

Etsitään opiskelijablogisteja

Oletko sujuvasanainen opiskelija tai piirrätkö sarjakuvia? Teetkö videokoosteita tai harrastatko valokuvaamista? Lapin yliopiston viestintäpalvelut hakee uusia toteuttajia Opiskelijaelämää Lapin yliopistossa –blogiin, joka löytyy osoitteesta www.lapinyliopisto.blogspot.fi.

Tehtävänäsi on päivittää syyskuusta 2015 alkaen kaksi kertaa kuukaudessa blogia, jonka pääpaino on opiskelussa Lapin yliopistossa ja elämässä Rovaniemellä. Lisäksi toivomme sinun päivittävän blogikuviasi yliopiston Instagramiin. Työstä maksetaan kuukausikorvaus.

Vapaamuotoiset hakemukset ja näytemateriaali valitusta sisällöntuotantotavasta osoitteeseen tarja.helala@ulapland.fi. Hakuaika päättyy 19.8.2015. Lisätietoja: Tarja Helala, kehittämispäällikkö / Viestintä, tarja.helala@ulapland.fi, 040 528 6083

 

Kupillinen musiikkia lauantaina 15.8. klo 16.00 Korundissa

Elokuun ilmaisessa, Kupillinen musiikkia -konsertissa soittajat keskittyvät etydeihin. Mene ihmeessä kuuntelemaan, millainen konsertti syntyy  teknisinä harjoituskappaleina pidetyistä sävelmistä.

Korundin kahvilassa esiintyvät viulisti Nina Ronkainen, klarinetisti Pekka Niskanen, fagotistit Antal Mojzer ja Áron Mojzer, sellistit Lauri Angervo ja Niilo Angervo sekä huilisti Heli Haapala.

Lisätietoja: info(at)korundi.fi, +358 16 322 2822

 

Hae Arktisen keskuksen johtokunnan opiskelijajäseneksi

Arktisen keskuksen johtokunnan tehtäviin kuuluvat mm. keskuksen toiminnan strateginen suunnittelu, keskuksen toiminnan ja talouden suunnittelu ja keskuksen henkilöstöön liittyvien esitysten tekeminen rehtorille. Arktisen keskuksen johtokunnan opiskelijajäsenen toimikausi alkaa nimeämispäivästä ja päättyy 31.12.2017. Vapaamuotoiset hakemukset tulee toimittaa, joko sähköpostilla osoitteeseen hakemukset@lyy.fi, tai paperisena LYYn toimistolle osoitteeseen Ahkiomaantie 23 B, 96300 Rovaniemi. Päätöksen valittavasta henkilöstä tekee LYYn hallitus kokouksessaan. Hakuaika päättyy maanantaina 31.8.2015 klo 12:00. Myöhässä tulleita hakemuksia ei oteta huomioon!

Lisätietoja: Pääsihteeri Laura Kantomaa, paasihteeri(a)lyy.fi, puh. 040-578 4207 ja LYYn nettisivulta http://lyy.fi/ajankohtaista/uutiset/hae-arktisen-keskuksen-johtokunnan-opiskelijajaseneksi/

 

Vuokraa LYYn sauna syyskarkeloitasi varten

Ylioppilaskunnan saunatila on vuokrattavissa erilaisten kokousten tai vapaamuotoisten illanviettojen järjestämistä varten koko kesän ajan. Saunan saat ylioppilaskunnan jäsenenä käyttöösi hintaan 100 € / ilta. Muille vuokraajille sauna lämpiää hintaan 150 € / ilta / sunnuntaista torstaihin ja 200 € / ilta / perjantaista ja lauantaihin. Varaukset voit suorittaa sähköpostitse osoitteeseen jarjestosihteeri(at)lyy.fi, tai puh. 045 138 4190.

Lisätietoja: www.lyy.fi/opiskelijalle/lyy-vuokraa/lyyn-sauna/ tai jarjestosihteeri(at)lyy.fi

 

Muista ilmoittautua läsnäolevaksi tulevalle lukuvuodelle – deadline on 10.9.2015!

Yliopistolain mukaan jokaisen opiskelijan on joka lukuvuosi ilmoittauduttava joko läsnä- tai poissaolevaksi yliopiston määräämällä tavalla. Ilmoittautuminen koko lukuvuodelle ja syyslukukaudelle alkaa WebOodin alkoi tiistaina 2.6. ja pelkälle kevätlukukaudelle voit ilmoittautua 2.12. alkaen. Muistathan lisäksi, että ainoastaan läsnäolevaksi ilmoittautunut opiskelija voi saada lukuvuoden aikana opintotukea sekä suorituksia rekisteriin! Viimeinen ilmoittautumispäivä on 10.9., minkä jälkeen opiskelija joutuu ilmoittautuessaan maksamaan uudelleenkirjoittautumismaksun 35 euroa.

Lisätietoja: http://www.ulapland.fi/Suomeksi/Opiskelu/Opinto-oikeudet-ja-ilmoittautuminen/Lukukausi-ilmoittautuminen

 

 

*********************

 


Briefly in English

 

Opening hours of the Student Union’s office and Eila’s Puoti

Student union’s office is open on August as follows:

week 33-35, from Tuesday to Thursday at 12 noon – 3 pm

 

Eila’s Puoti is open as follows:

week 33, from Monday to Thursday at 9 am – 4 pm, Friday closed

weeks 34-35, from Monday to Thursday at 9 am – 4 pm, Friday at 9 am – 2 pm

 

How to get the sticker to your student card?

You can come and get the sticker for your student card from the office of the Student Union or from Eila’s Puoti at the University. Please visit us within the opening hours! Remember that the term fee must be paid (through WebOodi) before you can get the new sticker for your card. All the new student cards will be delivered at the Student Union’s office until September.

 

Calendar for the academic year 2015-2016

You also get the calendar for the academic year 2015-2016 after paying the term fee. The calendar is free to all members of the Student Union of University of Lapland!

 

SAVE THE DATE – the most essential dates for upcoming autumn events

28.8. Varjoavajaiset – The epic start of the academic year (don’t miss this!)

4.9. Exhibition for freshmen, at the main lobby of the University, from 10 am to 2 pm

4.9. Traditional Rowing Race, The University of Lapland vs. Lapland University of Applied Sciences

7.9. Opening ceremony of the Univeristy of Lapland

8.9. LYYkahvit aka Coffee break with LYY at Meidän Lovisa 10 -10.30 am

9.9. Fuksiaiset - the Freshmen Initiation Party

16.9. LYY’s Beach Volley –tournament at the beach volley court of the University

18.9. LYY’s Saunaclub – the first meeting at LYY’s sauna

3.10. The XXXVI anniversary of LYY

 

Rent LYY’s Sauna during the summertime

Student Union’s Sauna is available for renting during the summertime. If you are a member of the Student Union of the University of Lapland, the renting costs you 100 euros / night. For non-members the price from Sunday to Thursday is 150 euros / night and from Friday to Saturday 200 euros / night. Booking happens via email to edunvalvonta(at)lyy.fi or by phone +358 45 138 4190.

More info: http://lyy.fi/opiskelijalle/lyy-vuokraa/lyyn-sauna/ or edunvalvota(at)lyy.fi


*********************

Liity listalle:
Lähetä viesti: ”SUB lyyinfo etunimi sukunimi”
Osoitteeseen: listaposti(at)ulapland.fi

Eroa listalta:
Lähetä viesti: ”SIGNOFF LYYINFO”
Osoitteeseen: listaposti(at)ulapland.fi

Anna palautetta Lyytisistä osoitteeseen: jarjestosihteeri(at)lyy.fi