Lyytiset viikolle 15 // LYY's weekly newsletter in English below

05.04.2019

 

Lyytiset on LYYn viikkotiedote, johon kerätään ajankohtaisia asioita ja tapahtumia tulevaa viikkoa varten. Mikäli haluat oman ilmoituksesi Lyytisiin, ota yhteyttä jarjestoasiantuntija(at)lyy.fi. Muista lähettää tiedotteesi myös englanniksi, jotta kansainväliset opiskelijatkin saavat tietoa ajankohtaisista asioista.

 

SISÄLTÖ

Ylioppilaskunta

 • LYYn asiakaspalvelun aukioloajat
 • RöllöWappu rannekemyynti alkaa!
 • Viestintäjaosto 11.4.
 • Ympäristötyöryhmän kokous 11.4.

Muut 

 • TAO: Meemisitsit 10.4.
 • ESN Lapland: ESN goes megazone 10.4.
 • Lastu & RovIO: pääsiäissitsit/bileet 12.4.
 • Lyhty: Lyhdyn salkkarisitsit 12.4.
 • LoimuSpeksi, ”1 ½ Astetta - Speksi muutoksesta”   
 • DAS: Yhteiskehittämisen työpaja 16.4.
 • AIESEC: Vapaaehtoistyötä ulkomailla?
 • Anna palautetta LYYn palautekanavassa
 • Ilmoita oma tapahtumasi LYYn tapahtumakalenteriin
 • LYYn sauna vuokrattavissa      

 

 

LYYn asiakaspalvelun aukioloajat

Lapin yliopiston ylioppilaskunnan asiakaspalvelupiste palvelee seuraavasti:

 • Tiistaisin kello 12-14
 • Torstaisin kello 12-14

 

Mikäli sinulla on tarvetta LYYn toimistolla asioimiseen, otathan etukäteen yhteyttä Lapin yliopiston ylioppilaskuntaan. Ylioppilaskunta palvelee osoitteessa Ahkiomaantie 23B.  lyy@lyy.fi / +358 44 787 5670.

Lisätietoja: Järjestö- ja viestintäasiantuntija, jarjestoasiantuntija(at)lyy.fi 

 

RöllöWappu rannekemyynti alkaa!

Perinteinen opiskelijoiden vappu on vihdoin täällä! Tämän vuoden vappua juhlitaan villeissä merkeissä, kun vappuviidakko valtaa Rovaniemen. RöllöWappu kestää jälleen yli viikon 23.4.-1.5. ja jokainen päivä on yhtä juhlaa monenmoisten tapahtumien seurassa. RöllöWapun ranneke on tänä vuonna 12€, ja se sisältää myös tapahtumamerkin sekä monenmoista etua myös mm. paikallisista ravintoloista ja palveluista.

Lipunmyynti aloitetaan torstaina 11.4. ja lipunmyynti tapahtuu yliopistolla sekä myös Lapin AMKn tiloissa.

 • To 11.4. Yliopisto, F-siipi 11-13, Lapin AMK 11:20-12:30
 • Pe 12.4. Yliopisto, Pääsiipi 11-13, Lapin AMK 11:20-12:30
 • Ma 15.4. Yliopisto, F-siipi 11-13, Lapin AMK 11:20-12:30
 • Ti 16.4. Yliopisto, Pääsiipi 11-13, Lapin AMK 11:20-12:30
 • Ke 17.4. Yliopisto, F-siipi 11-13, Lapin AMK 11:20-12:30
 • To 18.4. Yliopisto, Pääsiipi 11-13, Lapin AMK 11:20-12:30
 • Ti 23.4. Yliopisto, F-siipi 11-13, Lapin AMK 11:20-12:30

Pysy kartalla RöllöWapun meiningeistä Facebook-sivun avulla ja tsekkaa myös tapahtumasivut!

Lisätietoja: Järjestö- ja viestintäasiantuntija, jarjestoasiantuntija(at)lyy.fi 

 

Viestintäjaosto 11.4.

Lapin yliopiston ylioppilaskunnan viestintäjaosto kokoontuu 11.4. LYYn toimistolla kello 10-11:30. Esityslistalla on mm. Vapun tapahtumien viestintä sekä kiitosilta.

Lisätietoja: Viestintäjaoston puheenjohtaja, katariina.henttonen(at)lyy.fi

 

Ympäristötyöryhmän kokous 11.4.

Lapin yliopiston ylioppilaskunnan aloitteesta rehtori Mauri Ylä-Kotola on perustanut ympäristötyöryhmän vastaamaan yliopiston ympäristötyön vastaamaan yliopiston ympäristötyön koordinoinnista ja kehittämisestä. Ensi torstaina 11.4. järjestettävässä toisessa ympäristötyöryhmän kokouksessa käsitellään muun muassa Green Office -sertifikaatin tilaa ja kestävämpiä saavutuksia sekä käymme läpi Lapin yliopiston kiinteistön tämänhetkistä tilaa. Voit lukea lisää ympäristötyöryhmän perustamisesta täältä.

Lisätietoja: Ympäristövastaava, juho.keranen(at)lyy.fi, työryhmän puheenjohtaja markus.aarto(at)ulapland.fi

 

TAO: Meemisitsit 10.4.

Oletko oman elämäsi vitsi? Tehdäänkö sinusta aina aivan jäätävää roustia kaveriporukassasi?

Oletko vanha konkari ja old-school meemien kannattaja, vai kenties uskomattomien, uusien meemin luoja? TAO toivottaa sinut tervetulleeksi viettämään eeppistä pöytäjuhlaa 10.04., jossa voit toteuttaa villeimmätkin meemi-fantasiasi ja burnaa sitsikansaa mielesi mukaan. Pukukoodina tietenkin lempimeemisi haalareilla maustettuna!

Lue lisää Facebook-tapahtumasta!

 

ESN Lapland: ESN goes megazone 10.4.

Hey dear ESNers! Who doesn't like lasertag? We certainly do, so it's time for our yearly megazone event! Our event is limited to 22 people so the faster you sign up, the better! Sign up from this link!  We will send you an e-mail to confirm your attendance as soon as possible after you have signed up!

Read more about the event on Facebook!

 

Lastu & RovIO: pääsiäissitsit/bileet 12.4.

Oletko unohtanut minkälaista oli pukeutua pääsiäisnoidaksi? ja lähteä kiertämään naapurustoa virpoen? Vai oliko rairuohon kasvattamien ja suklaamunien syönti lähempänä sydäntäsi? Pääsiäisen kunniaksi RovIO ja Lastu järjestävät täysin poikkitieelliset sitsit. Paikkoja sitseille on 60:lle nopeimmalle. Eli ei ole mitään väliä mitää alaa opiskelet.

Lue lisää Facebook-tapahtumasta!

 

Lyhty: Lyhdyn salkkarisitsit 12.4.

 Meissä kaikissa asuu varmasti pieni Ulla Taalasmaa, Niksi-Ismo tai Seksiseppo ja nyt meillä on mahdollisuus tuoda heidät esiin! Salkkarisitseillä saat mahdollisuuden näyttää meille, mikä kuvaa salkkareita mielestäsi parhaiten. Onko se hahmo vai jotain ihan muuta? Muistatko vielä vanhat rakkaat hahmot vai miellyttävätkö enemmän uudet kasvot?  Näytä meille!

Lähde siis mukaan Pihlajakadulle juoruamaan, palaamaan kuolleista tai tunnustamaan rakkautta väärässä paikassa väärään aikaan. (JA SÄHÄN LÄHDET!) Suuntaa kohti ainejärjestötiloja 12.4. klo 18.00 alkaen ja ÄLÄ OLE MYÖHÄSSÄ! Sitseille ovat hyvin tervetulleita kaikki haalarin väriin katsomatta (eli tänne vaan, muiden pervojen sekaan juhlimaan!) Vetäise haalarisi jalkaan ja muista teemaan sopiva pukeutuminen!

Lue lisää Facebook-tapahtumasta!

 

LoimuSpeksi, ”1 ½ Astetta - Speksi muutoksesta” 

Vuoden speksikkäin teatterikokemus palaa ottamaan kevään haltuun uudella riemukkaalla tarinalla! Vuoden 2019 LoimuSpeksissä seikkaillaan muutoksen parissa ja tarina sijoittuu Kemijoen ja Ounasjoen risteyksen tuttuihin maisemiin. Olethan valmis? Huhtikuussa ensi-iltansa saa kuumaakin kuumempi interaktiivinen musikaalispekstaakkeli: “1 ½ Astetta - Speksi muutoksesta!”. LoimuSpeksin ensi-ilta on 17.4. ja esitykset järjestetään Rovaniemen Teatterin Saivo-salissa. Lipun hinta on 13€, opiskelijat saavat omansa hintaan 10€.

LoimuSpeksi myy lippuja seuraavasti:

 • 1.4.2019 maanantai – Lapin yliopisto
 • 3.4.2019 keskiviikko – Lapin yliopisto
 • 10.4.2019 keskiviikko – Lapin yliopisto
 • 11.4.2019 torstai – Lapin AMK
 • 15.4.2019 maanantai – Lapin yliopisto
 • 16.4.2019 tiistai – Lapin yliopisto
 • 17.4.2019 keskiviikko – Lapin yliopisto
 • 18.4.2019 torstai – Lapin yliopisto
 • 23.4.2019 tiistai – Lapin yliopisto
 • 24.4.2019 keskiviikko – Lapin yliopisto
 • 26.4.2019 perjantai – Lapin yliopisto

Lue lisää tapahtumasta!

Lisätietoja: tuotanto@loimuspeksi.fi ja www.loimuspeksi.fi

 

DAS: Yhteiskehittämisen työpaja 16.4.

Tervetuloa yhdessä ideoimaan uusia palveluratkaisuja/toimintamalleja/toimintakäytäntöjä DASin yhteiskäyttöpyörille sekä DASin kerhotiloille tiistaina 16.4. kello 15-17.

Uusien ratkaisujen löytämiseen tarvitaan ennen kaikkea sinun asiakasnäkökulmaasi ja asiakaskokemustasi. Ideoimalla yhdessä voimme löytää uutta käyttötarkoitusta DASin yhteiskäyttöpyörille ja kerhotiloille. Tilaisuudessa on tarjolla myös pientä purtavaa!

Työpaja järjestetään Domus Arctica –säätiön tiloissa, osoitteessa Ylikorvantie 28 A, 96300 Rovaniemi. Ilmoitathan tulostasi 10.4 mennessä kati.itkonen(at)das.fi

Lisätietoja: Kati Itkonen, kati.itkonen(at)das.fi

 

AIESEC: Vapaaehtoistyötä ulkomailla?

Haluaisitko kokea jotain uutta ja lähteä projektiin esimerkiksi Costa Ricaan tai Romaniaan? Oletko kiinnostunut vapaehtoistyöstä ulkomailla? AIESEC:n kautta pääset olemaan mukana kansainvälisessä vapaehtoistyö- projektissa, joka kestää kuudesta kahdeksaan viikkoa. AIESEC on kansainvälinen nuorten johtama nuorisojärjestö, joka toimii yli 120 eri maassa. Projektit ovat monipuolisia ja niissä pääset kehittämään muun muassa johtamistaitojasi, tiimityöskentelyä sekä kommunikaatiotaitojasi ja samalla pääset kehittämään paikallista yhteisöä. AIESEC:lla on paljon erilaisia projekteja liittyen esimerkiksi koulutukseen, yhdenvertaisuuteen sekä kestävään kehitykseen.

 Tarjolla on upea mahdollisuus kehittää itseä ja saada uusia kokemuksia, joista on varmasti hyötyä myös tulevaisuudessa!

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä sähköpostilla: Niina Torvinen niina.torvinen(at)aiesec.net tai nettisivujemme kautta!

 

Anna palautetta LYYn palautekanavassa

LYY on luonut anonyymin palautekanavan, joka on kaikille avoin. Voit antaa ylioppilaskunnalle palautetta tai kysyä mieltä askarruttavasta asiasta joko ottamalla yhteyttä henkilökohtaisesti tai palautelomakkeen kautta. Voit lukea lisää ja jättää oman palautteesi täällä.

 

Lisätietoja: Lisätietoja: Järjestö- ja viestintäasiantuntija, jarjestoasiantuntija(at)lyy.fi

 

Ilmoita oma tapahtumasi LYYn tapahtumakalenteriin

LYYn nettisivujen tapahtumakalenteriin on mahdollista ilmoittaa myös omia tapahtumia! Tapahtuman ilmoittaminen ja tietojen kirjoittaminen on helppoa ja nopeaa, ja samalla saat tapahtumallesi näkyvyyttä ylioppilaskunnan nettisivuilla. Ilmoitettujen tapahtumien tulee olla kaikille avoimia. Lisätieto-linkin kautta pääset ilmoittamaan ensimmäisen tapahtumasi kalenteriimme!

Lisätietoja löydät täältä.

 

LYYn sauna vuokrattavissa
Ylioppilaskunnan saunatila on vuokrattavissa erilaisten kokousten tai vapaamuotoisten illanviettojen järjestämistä varten. Saunan saat ylioppilaskunnan jäsenenä käyttöösi ma-to hintaan 100 € / ilta, pe-su 120 € / ilta. Huomioi, että vuokraajan tulee olla ylioppilaskunnan läsnäoleva jäsen. Varaustilanteen voit tarkastaa nettisivuilta löytyvästä kalenterista.

Muille vuokraajille (ei-jäsenille) sauna lämpiää ma-to hintaan 100 € / ilta ja pe-su 220 € / ilta.

Varaukset voit suorittaa sähköpostitse osoitteeseen sauna(at)lyy.fi, tai puh. 045 138 4190.
Lisätietoja saunasta löytyy täältä.

 

 

*********************

 

BRIEFLY IN ENGLISH

 

Student union

 • Student union’s opening hours 
 • RöllöWappu wristpand sale starts!
 • Communications sector meeting 11.4.
 • Environmental issues team meeting 11.4.

Muut 

 • TAO: Meme sittning 10.4.
 • ESN Lapland: ESN goes megazone 10.4.
 • Lastu & RovIO: Easter sittning and party 12.4.
 • Lyhty: Lyhty’s ”salkkarisitsit” (Finnish soap opera) 12.4.
 • LoimuSpeksi, ”1 ½ Astetta - Speksi muutoksesta”
 • AIESEC: Volunteering abroad?
 • Give feedback on Student union’s feedback channel
 • Rent LYY’s Sauna for your parties

 

 

Student Union’s opening hours

 

Student Union’s customer service point is open again at the university, F-wing. Opening hours are following:

 • Tuesdays 12-14
 • Thursdays 12-14

If you need our services in other times, meeting times at the Student Union’s office (Ahkiomaantie 23B) can be agreed in advanced:  lyy@lyy.fi / +358 44 787 5670.

  

More information: Advisor of communications and organizations, jarjestosihteeri(at)lyy.fi

 

RöllöWappu wristpand sale starts!

Vappu celebrations are here again! Normally Vappu celebrations are only on the May Day’s eve and on May Day (30th of April and 1st of May) but here Vappu is a huge student celebration and lasts over a week! This is the time for you to make the most exciting memories of your student life here in Rovaniemi! Vappu wristband (vappuranneke) is the key to Vappu celebrations. You’ll get amazing discounts and benefits from the events, also out of the Vappu program. This year the Vappu wristband costs 12€, which includes also the JugleVappu overall padge and other amazing discounts around Rovaniemi!

 

We’ll sold the wristbands at the university of Lapland and at the Lapland University of Applied sciences.

 • Thu 11.4. Uni Lapland, F-wing 11-13, Lapland UAS 11:20-12:30
 • Fri 12.4. Uni Lapland, Main wing 11-13, Lapland UAS 11:20-12:30
 • Mon 15.4. Uni Lapland, F-wing 11-13, Lapland UAS 11:20-12:30
 • Tue 16.4. Uni Lapland, Main wing 11-13, Lapland UAS 11:20-12:30
 • Wed 17.4. Uni Lapland, F-wing 11-13, Lapland UAS 11:20-12:30
 • Thur 18.4. Uni Lapland, Main wing 11-13, Lapland UAS 11:20-12:30
 • Tue 23.4. Uni Lapland, F-wing 11-13, Lapland UAS 11:20-12:30

Stay tuned about the events of the RöllöWappu on Facebook page and check out the event’s event page!

More information: Advisor of communications and organizations, jarjestosihteeri(at)lyy.fi

 

Communications sector meeting 11.4.

The Student union’s communications sector meeting is on Thursday 11.4. at the student union’s office. During the meeting we’ll go through different types of communication and communications of different sectors. The meeting is open for everyone, welcome!

More information: Chair of the communications sector, katariina.henttonen(at)lyy.fi

 

Environmental issues team meeting 11.4.

The university of Lapland has organized an Environmental issues team, which has been arranged by the initiative of the Student union. The team is going through the issues of environmental factors that are going at the university of Lapland. It helps the university to get more environmental friendly and make better choices in the future. The second meeting will be held on Thursday 11.4.

More information: Vice-chairman, juho.keranen(at)lyy.fi, Chair of the team, markus.aarto(at)ulapland.fi

 

TAO: Meme sittning 10.4.

Is your life just a big fat joke? Do your friends roast you to the ashes all the time? Do you prefer old-school memes or are you THE creator of new-age jokes? TAO invites you to spend the most epic night where you can execute even your wildest meme-fantasies and just roast everybody as much as you want. As usual, dress as your favourite meme seasoned with the student overalls.

Read more from the Facebook event!

 

ESN Lapland: ESN goes megazone 10.4.

Hey dear ESNers! Who doesn't like lasertag? We certainly do, so it's time for our yearly megazone event! Our event is limited to 22 people so the faster you sign up, the better! Sign up from this link!  We will send you an e-mail to confirm your attendance as soon as possible after you have signed up!

Read more about the event on Facebook!

 

Lastu & RovIO: Easter sittning and party 12.4.

Have you forgotten what it was like to dress up as an easter witch and go around in the neighborhood? or was growing ryegrass and eating eastereggs more of your thing? To celebrate Easter RovIO and Lastu organize interdisciplinary Sittning. We have 60 spots to our sittning and it doesn't matter wheter you study at University or UAS. Everyone is welcome to our sittning!

Read more about the event on Facebook!

 

Lyhty: Lyhty’s ”salkkarisitsit” (Finnish soap opera) 12.4.

Welcome to our Salkkarisitsit! You may be wondering what on earth is Salkkarit and why every Finnish person either seems to hate it or love it. Salkkarit (Salatut Elämät) is a popular tv series which first aired in 1999, so this year it turned 20 years old. In Salkkarisitsit you can be Ulla Taalasmaa, an old lady who loves to gossip or maybe Seppo Taalasmaa, the janitor. For more information Google may just be your best friend. This is something so truly Finnish you don’t want to miss it! In case you have student overalls, wear them and remember to dress accordingly to the theme.  

Read more about the Facebook event!

 

LoimuSpeksi, ”1 ½ Astetta - Speksi muutoksesta” 

LoimuSpeksi is a theatre which has been organized by the students mainly from the university of Lapland. This play is a musical, improv show, which is also interactive with the audience! This years LoimuSpeksi is about the change, and is located around Rovaniemi area. The premiere of LoimuSpeksi is on 17.4. and the play is shown at Rovaniemi Theatre Saivo-hall always at 19:00. The ticket price is 13€, for students 10€. The play is in Finnish.

You can buy your ticket online but LoimuSpeksi also organizes ticket selling at the university of Lapland and at the University of Applied sciences:

 • 1.4.2019 Monday – Uni Lapland
 • 3.4.2019 Wesdnesday – UAS
 • 10.4.2019 Wednesday – Uni Lapland
 • 11.4.2019 Thursday– UAS
 • 15.4.2019 Monday – Uni Lapland
 • 16.4.2019 Tuesday – UAS
 • 17.4.2019 Wesdnesday – Uni Lapland
 • 18.4.2019 Tursday – Uni Lapland
 • 23.4.2019 Tuesday– Uni Lapland
 • 24.4.2019 Wednesday – Uni Lapland
 • 26.4.2019 Friday – Uni Lapland

More information : tuotanto@loimuspeksi.fi ja www.loimuspeksi.fi

 

AIESEC: Volunteering abroad?

Would you like to experience something new and go to project for example in Costa Rica or Romania?

Are you interested in volunteering abroad? Through AIESEC you can participate international volunteering project that lasts from six to eight weeks. AIESEC is international youth-led organization that works in over 120 different countries. Projects are diverse, and you get to improve your leadership skills, team working skills and communication skills while helping the local community. AIESEC has many different projects on for example education, equality and sustainable development.

 This is an amazing opportunity to develop yourself and get new experiences!

 If you got interested, contact Niina Torvinen niina.torvinen(at)aiesec.netor or go to our website!

 

Give feedback on Student union’s feedback channel

Student union has created a feedback channel, which is open to everyone. On the channel, you can tell your thoughts anonymously and ask anything. You can contact us personally or via feedback form. Leave your feedback here.

 

More information: Advisor of communications and organizations, jarjestosihteeri(at)lyy.fi

 

Rent LYY’s Sauna for your parties

Student Union’s Sauna is available for renting during the summertime. If you are a member of the Student Union of the University of Lapland, the renting costs you 100 euros / night. For non-members the price from Sunday to Thursday is 150 euros / night and from Friday to Saturday 200 euros / night. Booking happens via email to edunvalvonta(at)lyy.fi or by phone +358 45 138 4190.

More info from our website or jarjestoasiantuntija(at)lyy.fi

 

*********************

 

Liity listalle:
Lähetä viesti: "SUB lyyinfo etunimi sukunimi"
Osoitteeseen: listaposti(at)ulapland.fi

Eroa listalta:
Lähetä viesti: "SIGNOFF LYYINFO"
Osoitteeseen: listaposti(at)ulapland.fi

Anna palautetta Lyytisistä osoitteeseen: jarjestoasiantuntija(at)lyy.fi

 

Sing in the list:

Send message: ”SUB lyyinfo first name lastname”

To the address: listaposti(at)uapland.fi

 

Sing off the list:

Send message: “SIGNOFF LYYINFO”

To the address: listaposti(at)ulapland.fi

 

Give feedback about “Lyytiset” to the address: jarjestoasiantuntija(at)lyy.fi