Lyytiset viikolle 14 // LYY's weekly newsletter in English below

29.03.2019

 

Lyytiset on LYYn viikkotiedote, johon kerätään ajankohtaisia asioita ja tapahtumia tulevaa viikkoa varten. Mikäli haluat oman ilmoituksesi Lyytisiin, ota yhteyttä jarjestoasiantuntija(at)lyy.fi. Muista lähettää tiedotteesi myös englanniksi, jotta kansainväliset opiskelijatkin saavat tietoa ajankohtaisista asioista.

 

SISÄLTÖ

Ylioppilaskunta

 • LYYn asiakaspalvelun aukioloajat
 • Ympäristöjaoston kokous 1.4.
 • Vapaa-ajan jaoston kokous 3.4.
 • Yummy Appro 5.4.
 • Opiskelijoiden ilmastolakko 5.4.

Muut 

 • LoimuSpeksi: Kriisisitsit 4.4.
 • Lapin ylioppilasteatteri: ”Aika hauska masennusnäytelmä”
 • LoimuSpeksi, ”1 ½ Astetta - Speksi muutoksesta”   
 • AIESEC: Vapaaehtoistyötä ulkomailla?
 • Anna palautetta LYYn palautekanavassa
 • Ilmoita oma tapahtumasi LYYn tapahtumakalenteriin
 • LYYn sauna vuokrattavissa      

 

 

LYYn asiakaspalvelun aukioloajat

Lapin yliopiston ylioppilaskunnan asiakaspalvelupiste palvelee seuraavasti:

 • Tiistaisin kello 12-14
 • Torstaisin kello 12-14

 

Mikäli sinulla on tarvetta LYYn toimistolla asioimiseen, otathan etukäteen yhteyttä Lapin yliopiston ylioppilaskuntaan. Ylioppilaskunta palvelee osoitteessa Ahkiomaantie 23B.  lyy@lyy.fi / +358 44 787 5670.

Lisätietoja: Järjestö- ja viestintäasiantuntija, jarjestoasiantuntija(at)lyy.fi 

 

Ympäristöjaoston kokous 1.4.

Lapin yliopiston ylioppilaskunnan ympäristöjaoston kokous on maanantaina 1.4. Kokouksessa käydään läpi ympäristökyselyn rakentamista, ympäristötyöryhmän tapaamista sekä kevään tehtäviä ympäristöasioiden pohjalta. Tapaaminen järjestetään LYYn toimistolla kello 10:00. Tapaaminen on avoin kaikille, tervetuloa!

Lisätietoja: Jaoston puheenjohtaja, juho.keranen(at)lyy.fi

 

Vapaa-ajan jaoston kokous 3.4.

Lapin yliopiston ylioppilaskunnan vapaa-ajan jaoston kokous järjestetään keskiviikkona 3.4. Kokouksessa käydään läpi tulevaa RöllöWappua, tapahtuman ohjelmaa sekä kevään viimeisimpiä tapahtumia. Tapaaminen järjestetään LYYn toimistolla kello 14:00. Tapaaminen on avoin kaikille, tervetuloa!

Lisätietoja: Jaoston puheenjohtaja, katariina.henttonen(at)lyy.fi

 

Yummy Appro 5.4.

Yummy Appro on vuoden herkullisin tapahtuma, nyt saa herkutella oikein olan takaa! Tapahtuman lipun hinta on 5 euroa ja se sisältää appropassin, sisäänpääsyn jatkoille sekä tutkinnon suorittamisesta saatavan haalarimerkin.

Yummy Approssa on mahdollista suorittaa ensimmäisen ja toisen tason tutkinto. Tikkaritorppariksi sinun tulee saada kolme leimaa ja pirtelöperilliseksi kuusi leimaa. Saadaksesi leimoja passiin sinun tulee herkutella yhteistyökahviloissamme. Lue lisää Yummy Approista tapahtumasta!

Lisätietoja: Vapaa-ajan vastaava, katariina.henttonen(at)lyy.fi

 

Opiskelijoiden Ilmastolakko 5.4.

 

Ympäri maailman nuoret ovat nousseet ilmastotoimiin lakkoilemalla, ja nyt on meidän opiskelijoiden aika tehdä sama Suomessa! Riittäviä toimia ilmaston lämpenemisen rajoittamiseksi ei ole vieläkään tehty, joten opiskelijoiden on otettava ohjat omiin käsiin. Me vaadimme, että puolueiden on sitouduttava torjumaan ilmastonmuutosta ja toimittava ainaisten puheiden sijasta. Lapin yliopiston ylioppilaskunta on mukana Opiskelijoiden ilmastolakossa.

Valtakunnallinen opiskelijoiden ilmastolakko järjestetään 5. huhtikuuta, jolloin me opiskelijat annamme äänemme paremman tulevaisuuden puolesta! Opiskelijoiden ilmastolakon tapahtumasivulta voi lukea lisää lakon tavoitteista.

Rovaniemellä kokoonnumme mielenilmaukseen Lordin aukiolla klo 13:00 alkaen. Luvassa on puheenvuoroja niin opiskelijoilta kuin lakon tukijoilta, sekä myös muuta tapahtumaa tunnin verran. Tapahtuman ohjelma tarkentuu myöhemmin. Mielenilmauksen aikana sitoudumme noudattamaan tapahtuman kansallisesti sovittuja periaatteita.

Lue lisää tapahtumasta!

 

LoimuSpeksi: Kriisisitsit 4.4.

Iskeekö sinulla aamusta toiseen vaatekriisi? Eikö kassalla kysytty enää papereita ja nyt on ikäkriisi käsillä? Vai riivaako sinua maailmantuska, kuten tämän vuotisen speksin päähenkilöä? LoimuSpeksin uuden spektaakkelin ”1 ½ Astetta – speksi muutoksesta” ensi-iltaankin on näiltä sitseiltä enää alle kaksi viikkoa! Tässähän voisi pukata ihan kriisit tulille! Onneksi nyt ei tarvitse peitellä järkytystä, ihastusta tai kuumotusta, koska tämänvuotisten speksisitsien teemana on KRIISISITSIT!

Sitsit järjestetään 4.4. kello 18:00 Lapin yliopistolla Ainejärjestötiloissa. Lapin Speksi ry:n jäsenille: 7€ (alkoholiton 5€), Muille: 10€ (alkoholiton 8€). Hinta sisältää 3 ruokalajia, 2 kaatoa ja 2 pitkää.

Lue lisää tapahtumasta!

 

Lapin ylioppilasteatteri: ”Aika hauska masennusnäytelmä”

Lapin ylioppilasteatterissa otetaan tänä keväänä otetaan jälleen niskalenkki masennuksesta naurulla. Maiju Saikkosen ohjaama "Aika hauska masennusnäytelmä" kertoo siitä, kun masennus on johdattanut kantajansa niin typeriin, kamaliin tai epäinhimmillisiin tilanteisiin, ettei ole kuin voinut nauraa. Jos ei silloin niin ainakin jälkikäteen. Edes vähän.

Esityspäivät: 29.3., 30.3., 3.4., 5.4.

LIPUT: Peruslippu 12€ Opiskelija/eläkeläinen 7€ Lippuvaraukset: lyt.liput(at)gmail.com

Lue lisää tapahtumasta!

  

LoimuSpeksi, ”1 ½ Astetta - Speksi muutoksesta” 

Vuoden speksikkäin teatterikokemus palaa ottamaan kevään haltuun uudella riemukkaalla tarinalla! Vuoden 2019 LoimuSpeksissä seikkaillaan muutoksen parissa ja tarina sijoittuu Kemijoen ja Ounasjoen risteyksen tuttuihin maisemiin. Olethan valmis? Huhtikuussa ensi-iltansa saa kuumaakin kuumempi interaktiivinen musikaalispekstaakkeli: “1 ½ Astetta - Speksi muutoksesta!”. LoimuSpeksin ensi-ilta on 17.4. ja esitykset järjestetään Rovaniemen Teatterin Saivo-salissa. Lipun hinta on 13€, opiskelijat saavat omansa hintaan 10€.

LoimuSpeksi myy lippuja seuraavasti:

 • 1.4.2019 maanantai – Lapin yliopisto
 • 3.4.2019 keskiviikko – Lapin yliopisto
 • 10.4.2019 keskiviikko – Lapin yliopisto
 • 11.4.2019 torstai – Lapin AMK
 • 15.4.2019 maanantai – Lapin yliopisto
 • 16.4.2019 tiistai – Lapin yliopisto
 • 17.4.2019 keskiviikko – Lapin yliopisto
 • 18.4.2019 torstai – Lapin yliopisto
 • 23.4.2019 tiistai – Lapin yliopisto
 • 24.4.2019 keskiviikko – Lapin yliopisto
 • 26.4.2019 perjantai – Lapin yliopisto

Lue lisää tapahtumasta!

Lisätietoja: tuotanto@loimuspeksi.fi ja www.loimuspeksi.fi

 

AIESEC: Vapaaehtoistyötä ulkomailla?

Haluaisitko kokea jotain uutta ja lähteä projektiin esimerkiksi Costa Ricaan tai Romaniaan? Oletko kiinnostunut vapaehtoistyöstä ulkomailla? AIESEC:n kautta pääset olemaan mukana kansainvälisessä vapaehtoistyö- projektissa, joka kestää kuudesta kahdeksaan viikkoa. AIESEC on kansainvälinen nuorten johtama nuorisojärjestö, joka toimii yli 120 eri maassa. Projektit ovat monipuolisia ja niissä pääset kehittämään muun muassa johtamistaitojasi, tiimityöskentelyä sekä kommunikaatiotaitojasi ja samalla pääset kehittämään paikallista yhteisöä. AIESEC:lla on paljon erilaisia projekteja liittyen esimerkiksi koulutukseen, yhdenvertaisuuteen sekä kestävään kehitykseen.

 Tarjolla on upea mahdollisuus kehittää itseä ja saada uusia kokemuksia, joista on varmasti hyötyä myös tulevaisuudessa!

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä sähköpostilla: Niina Torvinen niina.torvinen(at)aiesec.net tai nettisivujemme kautta!

 

Anna palautetta LYYn palautekanavassa

LYY on luonut anonyymin palautekanavan, joka on kaikille avoin. Voit antaa ylioppilaskunnalle palautetta tai kysyä mieltä askarruttavasta asiasta joko ottamalla yhteyttä henkilökohtaisesti tai palautelomakkeen kautta. Voit lukea lisää ja jättää oman palautteesi täällä.

Lisätietoja: Lisätietoja: Järjestö- ja viestintäasiantuntija, jarjestoasiantuntija(at)lyy.fi

 

Ilmoita oma tapahtumasi LYYn tapahtumakalenteriin

LYYn nettisivujen tapahtumakalenteriin on mahdollista ilmoittaa myös omia tapahtumia! Tapahtuman ilmoittaminen ja tietojen kirjoittaminen on helppoa ja nopeaa, ja samalla saat tapahtumallesi näkyvyyttä ylioppilaskunnan nettisivuilla. Ilmoitettujen tapahtumien tulee olla kaikille avoimia. Lisätieto-linkin kautta pääset ilmoittamaan ensimmäisen tapahtumasi kalenteriimme!

Lisätietoja löydät täältä.

 

LYYn sauna vuokrattavissa
Ylioppilaskunnan saunatila on vuokrattavissa erilaisten kokousten tai vapaamuotoisten illanviettojen järjestämistä varten. Saunan saat ylioppilaskunnan jäsenenä käyttöösi ma-to hintaan 100 € / ilta, pe-su 120 € / ilta. Huomioi, että vuokraajan tulee olla ylioppilaskunnan läsnäoleva jäsen. Varaustilanteen voit tarkastaa nettisivuilta löytyvästä kalenterista.

Muille vuokraajille (ei-jäsenille) sauna lämpiää ma-to hintaan 100 € / ilta ja pe-su 220 € / ilta.

Varaukset voit suorittaa sähköpostitse osoitteeseen sauna(at)lyy.fi, tai puh. 045 138 4190.
Lisätietoja saunasta löytyy täältä.

 

 

*********************

 

BRIEFLY IN ENGLISH

 

Student union

 • Student union’s opening hours 
 • Environmental issues sector meeting 1.4.
 • Free time’s sector meeting 3.4..
 • Yummy Appro 5.4.
 • School strike for climate 5.4.

Orhers 

 • LoimuSpeksi: Crisis sittning 4.4.
 • The Student theatre of Lapland: ”Aika hauska masennusnäytelmä”
 • LoimuSpeksi, ”1 ½ Astetta - Speksi muutoksesta”
 • AIESEC: Volunteering abroad?
 • Give feedback on Student union’s feedback channel
 • Rent LYY’s Sauna for your parties

 

 

 

 

Student Union’s opening hours

 

Student Union’s customer service point is open again at the university, F-wing. Opening hours are following:

 • Tuesdays 12-14
 • Thursdays 12-14

If you need our services in other times, meeting times at the Student Union’s office (Ahkiomaantie 23B) can be agreed in advanced:  lyy@lyy.fi / +358 44 787 5670.

 More information: Advisor of communications and organizations, jarjestosihteeri(at)lyy.fi

 

Environmental issues sector meeting 1.4.

The Environmental issues sector meeting will be held on Monday 1.4. where we talk about a environmental questionnaire for the students at the university of Lapland. The meeting will be held at the Student union’s office at 10:00. The meeting is open for everyone!

More information: Chairman of the sector, juho.keranen(at)lyy.fi

 

Free time sector’s meeting 3.4.

Free times sector is meeting is on Wednesday 3.4. where we talk about the RöllöWappu and other events during spring. The meeting is at 14:00-15:30 at Student union’s office. The meeting is open for everyone!

More information: Chairman of the sector, katariina.henttonen(at)lyy.fi

 

Yummy Appro 5.4.

Do you have an incredible sweet tooth, or have you always wanted to compete in cake eating competition? Arctic Yummy Appro is the most delicious event of the year. Get your event pass for the price of 5 euros. The ticket includes the pass and ticket for after party. The YummyAppro will start at 14 from the Lordi square!

You have a possibility to achieve first and second degrees in Yummy Appro. To become a Tikkaritorppari you need to have a treat in three different partner coffee shops. If you want to become pirtelöperillinen you need to have a treat in six different partner coffee shops.

Read more from the event!

 

School strike for climate 5.4.

Students around the world have started to go on strikes for the climate, now it is our turn to do the same in Finland! There haven’t been done enough for climate change, so the students have to take the matter in to their own hands. We demand that the political parties commit to prevent climate change and act instead of just speaking about it! The student union of the university of Lapland is in with the School strike for climate.

We’ll gather for the strike at Lordi Square at 13:00. There will be speeches from the students and from the supporters of the stike. During the one hour there will be other events. During the strike we will agree in the terms of the national principals of the event.

Check out the event!

 

LoimuSpeksi: Crisis sittning 4.4.

Why is it always that the time just goes by and you don’t have any time to do anything? Nobody asked for your papers at the counter and you feel old? LoimuSpeksi is organizing crisis sittning on 4.4. at the subject association lounge at the University of Lapland. The sittning is open for everyone and in Finnish.

Crisis sittning will be held 4.4. at 18:00 subject association lounge. For the members of Lapin Speksi ry: 7€ (non-alcoholic 5€), Others: 10€ (non-alcoholic 8€). The price includes 3 courses, 2 shots and 2 drinks.

Check out the event!  

 

The Student theatre of Lapland: ”Aika hauska masennusnäytelmä”

The Student theatre of Lapland (Lapin ylioppilasteatteri) is a theatre which has been organized by the students from Rovaniemi. This spring the student theatre brings a story about depression, but in a positive kind of way! The director and writer of the play, Maiju Saikkonen, has written a story about how depression has brought people into stupid, awful or inhumain situations that you just have to laugh to. The play is in Finnish.

Show dates: 29.3., 30.3., 3.4., 5.4.

Tickets: Basic ticket 12€ Student/Pensioner 7€ Ticket reservations: lyt.liput(at)gmail.com

 

LoimuSpeksi, ”1 ½ Astetta - Speksi muutoksesta” 

LoimuSpeksi is a theatre which has been organized by the students mainly from the university of Lapland. This play is a musical, improv show, which is also interactive with the audience! This years LoimuSpeksi is about the change, and is located around Rovaniemi area. The premiere of LoimuSpeksi is on 17.4. and the play is shown at Rovaniemi Theatre Saivo-hall always at 19:00. The ticket price is 13€, for students 10€. The play is in Finnish.

You can buy your ticket online but LoimuSpeksi also organizes ticket selling at the university of Lapland and at the University of Applied sciences:

 • 1.4.2019 Monday – Uni Lapland
 • 3.4.2019 Wesdnesday – UAS
 • 10.4.2019 Wednesday – Uni Lapland
 • 11.4.2019 Thursday– UAS
 • 15.4.2019 Monday – Uni Lapland
 • 16.4.2019 Tuesday – UAS
 • 17.4.2019 Wesdnesday – Uni Lapland
 • 18.4.2019 Tursday – Uni Lapland
 • 23.4.2019 Tuesday– Uni Lapland
 • 24.4.2019 Wednesday – Uni Lapland
 • 26.4.2019 Friday – Uni Lapland

More information : tuotanto@loimuspeksi.fi ja www.loimuspeksi.fi

 

AIESEC: Volunteering abroad?

Would you like to experience something new and go to project for example in Costa Rica or Romania?

Are you interested in volunteering abroad? Through AIESEC you can participate international volunteering project that lasts from six to eight weeks. AIESEC is international youth-led organization that works in over 120 different countries. Projects are diverse, and you get to improve your leadership skills, team working skills and communication skills while helping the local community. AIESEC has many different projects on for example education, equality and sustainable development.

 This is an amazing opportunity to develop yourself and get new experiences!

 If you got interested, contact Niina Torvinen niina.torvinen(at)aiesec.netor or go to our website!

 

Give feedback on Student union’s feedback channel

Student union has created a feedback channel, which is open to everyone. On the channel, you can tell your thoughts anonymously and ask anything. You can contact us personally or via feedback form. Leave your feedback here.

More information: Advisor of communications and organizations, jarjestosihteeri(at)lyy.fi

 

Rent LYY’s Sauna for your parties

Student Union’s Sauna is available for renting during the summertime. If you are a member of the Student Union of the University of Lapland, the renting costs you 100 euros / night. For non-members the price from Sunday to Thursday is 150 euros / night and from Friday to Saturday 200 euros / night. Booking happens via email to edunvalvonta(at)lyy.fi or by phone +358 45 138 4190.

More info from our website or jarjestoasiantuntija(at)lyy.fi

 

*********************

 

Liity listalle:
Lähetä viesti: "SUB lyyinfo etunimi sukunimi"
Osoitteeseen: listaposti(at)ulapland.fi

Eroa listalta:
Lähetä viesti: "SIGNOFF LYYINFO"
Osoitteeseen: listaposti(at)ulapland.fi

Anna palautetta Lyytisistä osoitteeseen: jarjestoasiantuntija(at)lyy.fi

 

Sing in the list:

Send message: ”SUB lyyinfo first name lastname”

To the address: listaposti(at)uapland.fi

 

Sing off the list:

Send message: “SIGNOFF LYYINFO”

To the address: listaposti(at)ulapland.fi

 

Give feedback about “Lyytiset” to the address: jarjestoasiantuntija(at)lyy.fi