Lyytiset viikolle 12 // LYY's weekly newsletter in English below

15.03.2019

 

Lyytiset on LYYn viikkotiedote, johon kerätään ajankohtaisia asioita ja tapahtumia tulevaa viikkoa varten. Mikäli haluat oman ilmoituksesi Lyytisiin, ota yhteyttä jarjestoasiantuntija(at)lyy.fi. Muista lähettää tiedotteesi myös englanniksi, jotta kansainväliset opiskelijatkin saavat tietoa ajankohtaisista asioista.

 

SISÄLTÖ

Ylioppilaskunta

 • LYYn asiakaspalvelun aukioloajat
 • Viestintäjaoston kokous 21.3.
 • Kv-jaoston kokous 22.3.
 • LYY: Kuukausibingo 21.3.
 • Meidän Lovisan tyytyväisyyskysely  

Muut  

 • TAO ry & Ilmastoveivi2019: keväthangille 18.3.
 • Lapikas & Jalot villit: Mafiasitsit 20.3.
 • Lastu: Beer Pong -turnaus 20.3.
 • Kosmos Buran: Presidenttisitsit 20.3.
 • TAO ry: Hörhö19 22.-24.3.
 • Kosmos Buran: Vuosijuhlat 23.3.
 • Moninkertaiset opinto-oikeudet -kysely
 • European Forum Alpbach -stipendin hakuaika 15.2.-29.3.2019
 • Anna palautetta LYYn palautekanavassa
 • Ilmoita oma tapahtumasi LYYn tapahtumakalenteriin
 • LYYn sauna vuokrattavissa          

 

 

LYYn asiakaspalvelun aukioloajat

Lapin yliopiston ylioppilaskunnan asiakaspalvelupiste palvelee seuraavasti:

 • Tiistaisin kello 12-14
 • Torstaisin kello 12-14

 

Mikäli sinulla on tarvetta LYYn toimistolla asioimiseen, otathan etukäteen yhteyttä Lapin yliopiston ylioppilaskuntaan. Ylioppilaskunta palvelee osoitteessa Ahkiomaantie 23B.  lyy@lyy.fi / +358 44 787 5670.

Lisätietoja: Järjestö- ja viestintäasiantuntija, jarjestoasiantuntija(at)lyy.fi 

 

Viestintäjaoston kokous 21.3.

Lapin yliopiston ylioppilaskunnan viestintäsektori kerää kokoon ainejärjestöjen viestintävastaavat viestintäjaoston merkeissä torstaina 21.3. kello 10-11:30 LYYn toimistolle. Tapaamisessa käydään läpi laajempaa yhdistyksen viestintää sektoreiden ulkopuolelta. Tapaaminen on kaikille avoin, tervetuloa!

Lisätietoja: Viestintäjaoston puheenjohtaja, katariina.henttonen(at)lyy.fi 

 

KV-jaoston kokous 22.3.

Lapin yliopiston ylioppilaskunnan KV-jaoston (kansainväliset asiat) kokous järjestetään perjantaina 22.3. kello 13:00 LYYn toimistolla. KV-jaoston toiminta on tänä vuonna täysin englanninkielistä, jotta kynnys kansainvälisten opiskelijoiden osallistumiselle olisi mahdollisimman pieni. Tapaaminen on kaikille avoin, tervetuloa!

Lisätietoja: KV-jaoston puheenjohtaja, juho.keranen(at)lyy.fi

 

LYY: Kuukausibingo 21.3.

Perinteinen kuukausibingo tulee taas! Tällä kertaa mennään kevät-teemalla, juurikin kevätpäiväntasauksen kunniaksi. Bingoilu tapahtuu Meidän Lovisassa kello 14:00. Luvassa on jälleen huikeita palkintoja!

Lisätietoja: Järjestö- ja viestintäasiantuntija, jarjestoasiantuntija(at)lyy.fi 

 

Meidän Lovisan tyytyväisyyskysely  

Yliopistoravintolamme Meidän Lovisa on tehnyt tyytyväisyyskyselyn. Kysely on avoin kaikille ja on auki ma 18.3 -su 24.3. välisen ajan.

Vastanneiden ja yhteystiedot jättäneiden kesken arvotaan kolme 10 kappaleen kahvilippupakettia. Pääset kyselyyn tästä!

 

TAO ry & Ilmastoveivi2019: keväthangille 18.3.

TAO ry ja Ilmastoveivi2019 haluavat toivottaa kaikki tervetulleiksi Keväthangille-tapahtumaan 18.3. Luvassa on monipuolista puuhaa ja yhdessäoloa niin sisällä kuin ulkonakin. Tapahtuma toimii myös muistutuksena kaikille, että ilmastonmuutokseen on reagoitava jotta voimme järjestää vastaavanlaisia tapahtumia jatkossakin! Tapahtuma alkaa Susivoudin kentältä aivan yliopiston kupeesta klo 17.00. Tiedossa on luistelua/jääkiekkoa, lumirakentamista sekä yleistä hauskanpitoa talvisissa merkeissä musiikin säestämänä. Ulkoilun jälkeen siirrytään sisätiloihin DAS Kodalle alkaen kello 19.00.

Lue lisää tapahtumasta!

 

Lapikas & Jalot villit: Mafiasitsit 20.3.

Löytyykö sinulla gangsteriasennetta? Löytyykö kaapin pohjaltasi vanha vesipyssy? Tai kenties sikari ja nahkatakki? Kevään saapuessa ja lumien sulaessa Jalot Villit ja Lapikas liittoutuvat jälleen Wiljamiin salaseuroille sitsailemaan 20.3. Löydä siis sisäinen mafiososi, vinkkaa klaanillesi ja tule selvittämään kuka on päälliköiden päällikkö! Ilmoittautumisaikaa on vielä 19.3. saakka!

Lue lisää tapahtumasta!

 

Lastu: Beer Pong -turnaus 20.3.

Jälleen on aika taistella maineesta ja kunniasta Bull Bar & Grillissä, kun Lapin korkeakoulujen ainejärjestöt ottavat yhteen Beer Pongin merkeissä! Lastu järjestää perinteikkään turnauksen keskiviikkona 20.3.

Turnaukseen mukaan mahtuu edellisen vuoden voittajajoukkueen lisäksi jokaisesta ainejärjestöstä yksi edustusjoukkue. Joukkueessa tulee olla 3-5 pelaajaa + 2 vaihtopelaajaa. Sopikaa yhdessä ainejärjestönne kanssa joukkue, jonka ainejärjestönne liikuntavastaava ilmoittaa kisaan. Ilmoittautuminen turnaukseen päättyy 17.3.!

Lue lisää tapahtumasta!

 

Kosmos Buran: Presidenttisitsit 20.3.

Keskiviikkona 20.3.2019 klo 18 AJ-tilat valtaavat presidentit!

Näissä akateemisissa pöytäjuhlissa laulu raikaa ja suhteet syvenee! Kiillota kaljusi tai hanki vuosisadan oranssein rusketus ja liity valtionpäämiesten suureen joukkioon!

Lue lisää tapahtumasta!

 

TAO ry: Hörhö19 22.-24.3.

Hörhö19 on Lapin yliopiston taideaineiden opiskelijat TAO ry:n järjestämä ekskursio Rovaniemellä 22.-24.3.2019. Vierainamme ovat SKY - Snellman korkeakoulun ylioppilaskunta, TaiYo - taide-yliopiston ylioppilaskunta ja TOKYO - Aalto yliopiston taiteiden ja suunnittelun opiskelijajärjestö.
Hörhöilyn täyteinen viikonloppu sisältää myös kaikille opiskelijoille avointa ohjelmaa. 

Lue lisää tapahtumasta!

 

Kosmos Buran: Vuosijuhlat 23.3.

Politiikan tutkimuksen ja sosiologian opiskelijoiden ainejärjestö Kosmos Buran täyttää 6 vuotta. Tätä suurta ikää juhlitaan cocktail-tilaisuuden merkeissä lauantaina 23.3.2019 klo 18 alkaen Lähteentien pirtillä. Ilmoittautuminen vuosijuhlaan on valitettavasti päättynyt.

Lue lisää  tapahtumasta!

 

Moninkertaiset opinto-oikeudet -kysely

Tervetuloa vastaamaan Opiskelun ja koulutuksen tutkimussäätiö Otuksen ja Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL:n) opinto-oikeuskyselyyn!

Opiskelun ja koulutuksen tutkimussäätiö Otus on yhdessä SYL:n kanssa kiinnostunut kuulemaan niistä moninaisia syistä ja tekijöistä, jotka ovat sen taustalla, että ihminen hankkii kaksi tai useampaa opinto-oikeutta alempiin ja ylempiin korkeakouluopintoihin Suomessa.

Jos siis sinulla, läsnäoleva ylipisto-opiskelija, on ollut elämäsi aikana useampi kuin yksi opinto-oikeus suomalaisiin alempiin ja ylempiin korkeakouluopintoihin, niin vastaa kyselyymme. Toisen (tai useamman) opinto-oikeutesi ei tarvitse enää olla voimassa eikä opinto-oikeuksiesi ole tarvinnut johtaa tutkinnon suorittamiseen.

Kyselyyn vastaaminen vie aikaa noin 10-15 minuuttia, ja vastaamisaikaa on 24.3. asti. Kaikkien vastanneiden kesken arvomme 32 kpl Finnkinon elokuvalippuja. Arvontaan jättämiäsi yhteystietoja ei yhdistetä vastauksiisi.

Kyselyyn pääset alla olevasta linkistä. Jos linkki ei aukea klikkaamalla, kopioi se selaimen osoiteriville hiiren oikean painikkeen avulla.

Moninkertaiset opinto-oikeudet -kyselyyn!

 

Lisätietoja tutkimuksesta:

Tutkija Tuukka Salminen, tuukka.salminen(at)otus.fi

Opiskelun ja koulutuksen tutkimussäätiö Otus sr

 

European Forum Alpbach -stipendin hakuaika 15.2.-29.3.2019

European Forum Alpbach (EFA) on 1945 perustettu monialainen tieteen, politiikan, talouden ja kulttuurin kohtauspaikka Itävallan Alpeilla. Ohjelmassa käsitellään globaaleja haasteita kuten ilmastonmuutos ja pakolaisuus sekä ilmiöitä kuten populismi ja demokratia sekä teknologian kehitys. Alpbachin idylliseen alppikylään kokontuu 14.8.–30.8.2019 yli 900 alansa huippua edustavaa puhujaa ja 5000 osallistujaa keskustelemaan, kuuntelemaan ja jakamaan näkemyksiä sekä kokemaan taidetta ja vaelluksia.

Stipendi kattaa osallistumismaksun, majoituksen ja pienen taskurahan. Suomesta KAUTE-säätiö ja Suomen Kulttuurirahasto kustantavat stipendit 4 alle 30-vuotiaalle. Stipendi jaetaan vuosittain 700:lle nuorelle ympäri maailman. Hae täältä!

 • Mitä? Maailmankuvan laajentuminen 2,5 viikossa
 • Missä? Alpeilla, Alpbach
 • Milloin? 14.8.-30.8.2019
 • Mitä maksaa? Matkakulut

Lisätietoja täältä sekä, Oliver Heinonen, p. +358 504668672 & Annina Lattu, p. +358 503454173

 

Anna palautetta LYYn palautekanavassa

LYY on luonut anonyymin palautekanavan, joka on kaikille avoin. Voit antaa ylioppilaskunnalle palautetta tai kysyä mieltä askarruttavasta asiasta joko ottamalla yhteyttä henkilökohtaisesti tai palautelomakkeen kautta. Voit lukea lisää ja jättää oman palautteesi täällä.

 

Lisätietoja: Lisätietoja: Järjestö- ja viestintäasiantuntija, jarjestoasiantuntija(at)lyy.fi

 

Ilmoita oma tapahtumasi LYYn tapahtumakalenteriin

LYYn nettisivujen tapahtumakalenteriin on mahdollista ilmoittaa myös omia tapahtumia! Tapahtuman ilmoittaminen ja tietojen kirjoittaminen on helppoa ja nopeaa, ja samalla saat tapahtumallesi näkyvyyttä ylioppilaskunnan nettisivuilla. Ilmoitettujen tapahtumien tulee olla kaikille avoimia. Lisätieto-linkin kautta pääset ilmoittamaan ensimmäisen tapahtumasi kalenteriimme!

Lisätietoja löydät täältä.

 

LYYn sauna vuokrattavissa
Ylioppilaskunnan saunatila on vuokrattavissa erilaisten kokousten tai vapaamuotoisten illanviettojen järjestämistä varten. Saunan saat ylioppilaskunnan jäsenenä käyttöösi ma-to hintaan 100 € / ilta, pe-su 120 € / ilta. Huomioi, että vuokraajan tulee olla ylioppilaskunnan läsnäoleva jäsen. Varaustilanteen voit tarkastaa nettisivuilta löytyvästä kalenterista.

Muille vuokraajille (ei-jäsenille) sauna lämpiää ma-to hintaan 100 € / ilta ja pe-su 220 € / ilta.

Varaukset voit suorittaa sähköpostitse osoitteeseen sauna(at)lyy.fi, tai puh. 045 138 4190.
Lisätietoja saunasta löytyy täältä.

 

 

*********************

 

BRIEFLY IN ENGLISH

 

 • Student union’s opening hours 
 • Communications sector meeting 21.3.
 • International affairs sector meeting 22.3.
 • LYY: Monthly Bingo 21.3.

Others

 • TAO ry & Ilmastoveivi2019: keväthangille 18.3.
 • Lapikas & Jalot villit: Mafia sittning 20.3.
 • Lastu: Beer Pong tournament 20.3.
 • Kosmos Buran: President sittning20.3.
 • Kosmos Buran: Anniversary ball 23.3.
 • Invitation to participate in survey on Multiple rights to study
 • European Forum Alpbach scholarship application period 15.2.-29.3.2019
 • Give feedback on Student union’s feedback channel
 • Rent LYY’s Sauna for your parties

 

 

Student Union’s opening hours

Student Union’s customer service point is open again at the university, F-wing. Opening hours are following:

 • Tuesdays 12-14
 • Thursdays 12-14

If you need our services in other times, meeting times at the Student Union’s office (Ahkiomaantie 23B) can be agreed in advanced:  lyy@lyy.fi / +358 44 787 5670.

More information: Advisor of communications and organizations, jarjestosihteeri(at)lyy.fi

 

Free time sector’s  meeting 12.3.

Free time sector’s meeting is going through timetable for Vappu 2019, YummyAppro and LYY Goes Kulttuuri-event. The meeting is on 12.3. at 9-10 at Student Union’s office. The meeting is open for everyone, so welcome!

More information: Chair of the Free time sector, katariina.henttonen(at)lyy.fi

 

Communications sector meeting 21.3.

The Student union’s communications sector meeting is on Thursday 21.3. at the student union’s office. During the meeting we’ll go through different types of communication and communications of different sectors. The meeting is open for everyone, welcome!

More information: Chair of the communications sector, katariina.henttonen(at)lyy.fi

 

International affairs sector meeting 22.3.

The Student union’s International issues sector is gathering together for a meeting 22.3. at 13. The sector is held in English. The meeting is held at Student union’s office and is open for everyone, welcome!

More info: Chair of the International affairs sector, juho.keranen(at)lyy.fi

 

LYY: Monthly Bingo 21.3.

The Student union is arranging again the traditional Monthly Bingo on Thursday 21.3. at 14:00 at the Restaurant Lovisa. This time the theme is spring and we’ll have again amazing prices for the winners. The event is free. Welcome!

More information: Advisor of communications and organizations, jarjestosihteeri(at)lyy.fi

 

TAO ry & Ilmastoveivi2019: keväthangille 18.3.

Let’s enjoy the winter while we can! TAO ry and Ilmastoveivi2019 welcome you to an event where we make the most of the winter and snow.

The event begins at 17.00 at Susivouti, where you can play ice hockey, sculpt snow and have all kinds of winter fun. At 19.00 we move towards Das Kota to warm ourselves with hot chocolate and sauna. If you are planning on going to sauna remember to bring your own towel.

Read more from the event!

 

Lapikas & Jalot villit: Mafia sittning 20.3.

Do you have a gangster attitude? Can you find an old water gun at the bottom of your cabinet? Or perhaps a cigar and a leather jacket? Find your inner mafioso, tip your clan and come to find out who is the biggest boss!!

Registration begins 6.3, at 12.00 p.m. There are a limited number of seats, so be ready! (Jalot Villit 25, Lapikas 25 and other student organizations 10). Registration ends on 19.3.

Read more from the event!

 

Lastu: Beer Pong tournament 20.3.

Lastu is organizing a Beer pong tournament on 20th of March @ Bull bar & Grill. We hope that every student organization would make a team of 3-5 (+ 2 extra players) students. Exchange students can apply for the ESN team.

Event costs 10€/team, which will be paid on the location before the games. We hope that teams will pay it's full participation fee in a single payment. For the participation fee you will get one jug of beer for your team. You can also attend with non alcoholic drinks! Of course everybody else are more than welcome to join the event and cheer for your team! In addition for the winning team, also the best cheering squad is rewarded! Applying to the tournament ends on 17.3.

Read more from the event!

 

Kosmos Buran: President sittning 20.3.

The subject association Kosmos Buran is organizing President Sittning on Wednesday 20.3. at the Subject association space in the university. The event on Facebook is in Finnish.

 

Kosmos Buran: Anniversary ball 23.3.

The subject association Kosmos Buran is turning 6 years old this year! For this Kosmos Buran is organizing Anniversary ball on Saturday 23.3. at Lähteentiepirtti. Singing up for the event has already been closed.

The event on Facebook is in Finnish.

 

Invitation to participate in survey on Multiple rights to study

Welcome to participate in the survey on rights to study organised by the Research Foundation for Studies and Education Otus and the National Union of University Students in Finland (SYL).

The Research Foundation for Studies and Education Otus and the SYL are interested in hearing about the varied reasons and factors which lead to some people acquiring two or more rights to study for Bachelor’s and Master’s degrees in Finland.

If you are a university student who is registered as being present and who has ever had more than one right to study for a Bachelor’s or Master’s degree in Finland, please fill out our survey. You second (or third, fourth etc) right to study no longer needs to be valid and you do not need to have graduated from each of the degrees.

It takes approximately 10–15 minutes to complete the survey, and you have until 24 March. Participants can be entered into a prize draw with the chance to win one of 32 Finnkino cinema tickets. The contact details that you provide for the prize draw will not be linked to your answers.

You can access the survey from the below link. If the link does not open when you click it, you can right click to copy and paste it in the address bar of your browser.

To multiple rights to study survey

 

For more information on the study:

Researcher Tuukka Salminen, tuukka.salminen(at)otus.fi

Research Foundation for Studies and Education Otus sr

 

European Forum Alpbach scholarship application period 15.2.-29.3.2019

European Forum Alpbach (EFA) is an interdisciplinary platform for science, politics, business and culture. Established in 1945, the annual European Forum Alpbach and our events throughout the year address the relevant socio-political questions of our time. More than 5000 participants and 900 speakers gather to the idyllic village of Alpbach each year to discuss, listen, and share ideas, not forgetting experiencing art and hiking.

The scholarship covers the participation fee, lodging, and a small pocket money. The KAUTE foundation and the Finnish Cultural Foundation cover the scholarships for 4 under 30-year-olds from Finland. The scholarships are granted to more than 700 annually. Apply here!

 

 • What? Widening of your world view in 2,5 weeks
 • Where? In the Alps, at Alpbach
 • When? 14.8.-30.8.2019
 • Price? Travel expenses

Additional information here , Oliver Heinonen, p. +358 504668672 & Annina Lattu, p. +358 503454173

 

Give feedback on Student union’s feedback channel

Student union has created a feedback channel, which is open to everyone. On the channel, you can tell your thoughts anonymously and ask anything. You can contact us personally or via feedback form. Leave your feedback here.

 

More information: Advisor of communications and organizations, jarjestosihteeri(at)lyy.fi

 

Rent LYY’s Sauna for your parties

Student Union’s Sauna is available for renting during the summertime. If you are a member of the Student Union of the University of Lapland, the renting costs you 100 euros / night. For non-members the price from Sunday to Thursday is 150 euros / night and from Friday to Saturday 200 euros / night. Booking happens via email to edunvalvonta(at)lyy.fi or by phone +358 45 138 4190.

More info from our website or jarjestoasiantuntija(at)lyy.fi

 

*********************

 

Liity listalle:
Lähetä viesti: "SUB lyyinfo etunimi sukunimi"
Osoitteeseen: listaposti(at)ulapland.fi

Eroa listalta:
Lähetä viesti: "SIGNOFF LYYINFO"
Osoitteeseen: listaposti(at)ulapland.fi

Anna palautetta Lyytisistä osoitteeseen: jarjestoasiantuntija(at)lyy.fi

 

Sing in the list:

Send message: ”SUB lyyinfo first name lastname”

To the address: listaposti(at)uapland.fi

 

Sing off the list:

Send message: “SIGNOFF LYYINFO”

To the address: listaposti(at)ulapland.fi

 

Give feedback about “Lyytiset” to the address: jarjestoasiantuntija(at)lyy.fi