LYY hakee PÄÄTOIMITTAJAA

15.02.2017

 

Lapin yliopiston ylioppilaskunta (LYY) on noin 4000 yliopisto-opiskelijan vuonna 1979 perustettu opiskelijajärjestö, joka toimii jäsenistönsä etu- ja palveluorganisaationa. Ylioppilaskunta julkaisee Lapin ylioppilaslehteä, jonka tarkoituksena on toimia tiedonvälittäjänä ja keskustelufoorumina opiskeluun, opiskelijaelämään ja ylioppilaskuntaan liittyvistä asioista sekä raportoida muista opiskelijoita kiinnostavista asioista.

LYY hakee päätoimittajaa ylioppilaslehteen 6.3.2017 alkaen.

Päätoimittajana pääset kehittämään itseäsi journalistina. Tarjoamme itsenäisen ja vastuullisen tehtävän, jossa saat arvokasta työkokemusta toimitusmaailmasta. Samalla pääset näköalapaikalle ylioppilaskunnan toimintaan sekä osalliseksi LYY:n nuorekasta ja innostavaa työyhteisöä. 

Lapin ylioppilaslehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa, viikoittain julkaistaan sisältöä myös nettisivuille. Päätoimittaja vastaa lehden toimittamisesta ja sen sisällöstä hyvää lehtimiestapaa noudattaen. Tehtäviin kuuluu lehden kokoaminen yhdessä taittajan kanssa, verkkolehden päivittäminen, editointi ja oikoluku.  Lisäksi päätoimittaja esittelee lehteä koskevat asiat edustajistolle ja hallitukselle, koordinoi avustajien toimintaa ja huolehtii lehden taloudesta. Päätoimittaja seuraa aktiivisesti LYY:n toimintaa ja tiedottaa siitä. 

Edellytämme hakijalta:

- Yliopistomaailman tuntemusta ja kiinnostusta ylioppilaskunnan toiminnasta

- Hyvää suullista ja kirjallista ilmaisutaitoa sekä erinomaisia tietoteknisiä valmiuksia

- Ideointi- ja organisointikykyä

- Erinomaista suomen kielen taitoa

- Kykyä hallita laajoja kokonaisuuksia sekä paineensietokykyä 

Katsomme eduksi:

- Journalistinen kokemus

- Valokuvaustaidot

Palkkaus ja työsuhde

Ylioppilaskunnan edustajisto päättää päätoimittajan palkkauksesta ja työsuhteesta kokouksessaan.  Perinteisesti ylioppilaskunnan työntekijät palkataan toistaiseksi voimassa oleviin työsuhteisiin. Tällä hetkellä palkkio on 1810,46€/lehti. Palkkaukseen ja työsuhteeseen liittyvistä asioista voi tiedustella ylioppilaskunnan pääsihteeriltä.

Hakuaika ja hakeminen

Hakemukset päätoimittajan tehtävään mahdollisine liitteineen tulee toimittaa sähköpostitse pdf-muodossa osoitteeseen hakemukset@lyy.fi. Sähköpostin otsikkoon merkintä ”Päätoimittajan haku”. Hakemusten tulee olla perillä tiistaina 28.2.2017 klo 12.00 mennessä. 

Haastattelut ja valinta

Haastatteluun kutsuttavat haastatellaan edustajiston kokouksessa pe 3.3.2017. Haastattelun aikataulusta ja paikasta ilmoitetaan hakijoille myöhemmin. Päätoimittajan valinta tehdään samassa kokouksessa.

Lisätietoja

Pääsihteeri Laura Kantomaa 040 578 4207, paasihteeri@lyy.fi

Päätoimittaja Matias Partanen 040 510 3479, lehti@lyy.fi