LYY esittää Jenni Tuomaista Suomen ylioppilaskuntien liiton hallitukseen 2020

03.10.2019

Lapin yliopiston ylioppilaskunta LYY on päättänyt edustajiston kokouksessaan torstaina 26.9.2019 esittää Jenni Tuomaista Suomen ylioppilaskuntien liitto SYL:n hallitukseen vuodelle 2020. Edustajisto oli päätöksessään yksimielinen.

Kuluvana vuonna Tuomainen toimii LYYn hallituksen puheenjohtajana.

”Tuomainen on asiantuntevalla ja selkeällä johtamistyylillään edistänyt ylioppilaskunnan helpostilähestyttävyyttä ja yhteisöllisyyttä. Pienessä ylioppilaskunnassa yhteistyö on tärkeää ja Tuomainen on tarttunut varauksetta kaikkiin edunvalvonnallisiin haasteisiin aiheesta riippumatta auttaen omia hallituslaisiaan,” kuvailee LYYn edustajiston puheenjohtaja Janette Peltokorpi Jenniä.

Neljättä vuotta oikeustieteitä opiskeleva ja puheenjohtajavuonnaan oikeusnotaariksi valmistunut Tuomainen on toiminut aiemmin edunvalvontatehtävissä ainejärjestössään Oikeustieteen ylioppilaiden yhdistys Artikla ry:ssä. Lisäksi hänellä on mittava kokemus ammattikorkeakouluopiskelijoiden sosiaalipoliittisesta edunvalvonnasta niin omasta opiskelijakunnastaan kuin Suomen opiskelijakuntien liitto SAMOK ry:n hallituksesta.

”Vuonna 2020 SYL on mukana viimeistelemässä historiallista Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) palvelujen laajentumista ammattikorkeakoulukentälle. Lisäksi Rinteen hallitus on tekemässä merkittävää sosiaaliturvan uudistamistyötä, johon opiskelijat on ehdottomasti saatava mukaan. Uskon, että aiempi kokemukseni duaalin toiselta puolelta tuo erinomaisen lisän tähän vaikuttamistyöhön, jotta molemmat uudistukset saadaan eteenpäin laadukkaina ja opiskelijoiden tarpeet huomioivina” toteaa Tuomainen.

Suomen ylioppilaskuntien liiton hallitus valitaan liittokokouksessa 15.-16. marraskuuta Lahdessa. SYL edustaa kaikkia noin 132 000 yliopisto-opiskelijaa Suomessa, ja sen jäseniä ovat Suomen kaikkien yliopistojen ylioppilaskunnat.

Lisätietoja:
Aatu Puhakka
Edunvalvonta-asiantuntija 
+358 45 1384190
edunvalvonta@lyy.fi