#Kivakaveri: Yhteisöllisyys rakentuu yhdessä tehden

20.09.2017

Eteläaho.jpg

Minulle Lapin yliopistosta on tullut kuin toinen koti. Viihdyn yliopistolla. Ehkä sen kahvipöydissä välillä vähän liiankin hyvin, mutta yhteisöllisyys, sellainen olohuonemainen tunnelma, vetää kyllä puoleensa. Se on pakko myöntää.

Vaikka olen alun perinkin Lapista kotoisin, Ylitorniolta, niin en tuntenut ketään oppiaineeni opiskelijaa tai henkilökunnan jäsentä, kun opintoni vuonna 2012 aloitin. Sen jälkeen kavereita onkin tullut – ja paljon. Parasta on ollut se, että olen saanut olla juuri sellainen kuin olen.

Tiedän, että vaikka yliopistoamme pidetään yhteisöllisenä, ja opiskelijat viihtyvät täällä, niin silti osa ei löydä ryhmää, johon kuulua. Osa ei löydä sellaista luottokaveria, jonka kanssa jakaa niin opiskelujen kuin muun elämän murheet ja ilot. Liian suuri osa kokee yksinäisyyttä.

Ylioppilaskuntana meidän roolimme on tehdä toimenpiteitä, joilla yhteisöllisyyttä entisestään vahvennetaan. Vahvempana yhteisönä, vahvempana yhteisöllisenä yhteisönä, pystymme kamppailemaan paremmin korkeakoulukiusaamista vastaan. Mitä yhteisöllisempi ylioppilaskunta olemme, sitä vähemmän kiusaamisella on tilaa keskuudessamme.

Mutta me emme voi yksin tehdä toimenpiteitä tai luoda yhteisöllisyyttä lisää kuin tyhjästä. Se työ tehdään yhdessä. Rakennetaan yhdessä Lapin yliopistosta opiskelijalle paras paikka. Tavoitteeseen pääsyä helpottaa se, jos jokainen on #kivakaveri.

Antti Eteläaho,

edunvalvonta-asiantuntija, LYY