Kiinnostaako toiminta ylioppilaskunnan hallituksessa?

23.11.2015

Tule kokemaan ikimuistoinen vuosi järjestötoiminnan ytimessä!

Sykkiikö sydämesi järjestötoiminnalle? Oletko kiinnostunut opiskelijoiden edunvalvonnasta? Nyt on sinulla on fantastinen tilaisuus kokea järjestötoiminnan koko upeus ja selvittää edunvalvonnan syvimmät salat. 

Hallitustoiminnan kautta pääset kokemaan ylioppilasyhteisön aivan uudella tavalla. Yhteiskunnallinen vaikuttaminen on toiminnassamme vahvasti läsnä, niin paikallisesti kuin valtakunnalliesti, vaikutustyö opiskelijoiden paremman arjen ja oppimisympäristön kehittymiseen on toiminnassa konkreettista ja ensisijaista. Toiminta ylioppilaskunnassa on myös erilaisten tapahtumien ja tempausten järjestämistä. Ylioppilaskunnan piirissä toimivat järjestöt ovat tärkein sidosryhmämme! 

Hallitus käyttää ylioppilaskunnassa toimeenpanovaltaa. Toiminnan tärkeimmät suuntaviivat asetetaan toimintasuunnitelmassa, josta edustajisto päättää kokouksessaan joulukuussa. Hallituksen vastuulla on myös edustaa ylioppilaskunnan ääntä erilaisten lausuntojen ja kannanottojen muodossa. Hallituksen on myös taloudellinen vastuu jonka raamit asettaa edustajisto vuosittain päätettävän talousarvion muodossa. 

Vuosi ylioppilaskunnan hallituksessa tiivis rypäys, joka ottaa paljon, mutta varmasti antaa enemmän. Tämän kokemuksen myötä pääset oppimaan tärkeitä työelämätaitoja ja luomaan verkostoja ylioppilaskuntatoimijoihin ympäri Suomen. 

 

Hallituksessa työskentelyyn tarvittavat ominaisuudet:

  • kokemus siitä, millaista on opiskelu Lapin yliopistossa
  • halu vaikuttaa niin yliopiston arkeen kuin opiskelijaa koskevaan poliittiseen päätöksentekoon
  • oma-aloitteisuutta, tekevää asennetta ja ulospäinsuuntautuneisuutta
  • kyky tulla toimeen erilaisten ihmisten kanssa
  • sitoutuneisuus ylioppilaskunnan toimintaan vuoden ajaksi

Hallitustoiminnasta maksetaan kuukausittainen palkkio. Hallituksen jäsenille 9 kk. vuodessa ja hallituksen puheenjohtajalle koko vuoden ajalta. 

Lisätietoja voit aina kysellä tämänhetkisiltä ja entisiltä hallituksen jäseniltä. Voit myös osallistua seuraaviin tilaisuuksiin

Jutustelu vuoden 2015 hallituksen kanssa to 26.11.2015 klo 16.00 LYYn toimisto

  • Täällä ei mitään sitovaa vielä, kaikki hallitustoiminnasta kiinnostuneet ovat erittäin lämpimästi tervetulleita
  • Nykyinen hallitus kertoo millaista on toimia hallituksessa ja mitä se vaatii jne.

Ehdokasesittely 2.12. klo 16.00, Petronella

  • Ehdokkaaksi ilmoittautuneet pääsevät ääneen
  • On erittäin suotavaa että kaikki uuden edustajiston jäsenet ja varajäsenet saapuvat kuuntelemaan tilaisuutta

Hallitukseen halukkaita pyydetään lähettämään tahdonilmaisuna motivaatiokirjeenomainen hakemus ja CV soveltuvin osin osoitteeseen hakemukset@lyy.fi

Uuden hallituksen valitsee edustajisto kokouksessaan 7.12. Vielä tuolloinkin voit heittäytyä mukaan. Ei siis ole mikään este vaikka et ole aiemmin ilmoittautunut mukaan hakijaksi tai osallistunut yllä mainittuihin tilaisuuksiin. Tärkeintä on että intoa ja motivaatiota riittää! 

 

Lisätietoja:

Pekka Alakoski, LYY:n hallituksen pj 2015 pekka.alakoski@lyy.fi  040 8252790

Janne Väätäjä LYY:n hallituksen vpj 2015 janne.vaataja@lyy.fi 044 0753797