Kaamos kumoon // Beat the polar night

21.11.2018 9:30 - 21:00

 

FI-EN

 

Vihdoinkin tähän pitkään pimeyteen saadaan edes jotakin valoa,

kun Kaamos Kumoon -päivä pärähtää käyntiin! 

Kaamos Kumoon on hyvinvointi- ja kulttuuripäivä, joka tuo valon pimeyden keskelle. 

 

Nyt ei haittaa, vaikka hieman möksöttää, nimittäin tämän päivän aikana voit saada hieman iloa elämään. Ota matkaasi  kumisaappaat, virkkuukoukut ja rapsutustassut, koska siitä on tämän päivän ohjelma tehty! Päivän aikana piristystä tuovat muun muassa eskarilaiset leikittäjät, kaverikoirat sekä "Aika hauska masennusnäytelmä" Lapin ylioppilasteatterilla. 

 

OHJELMA PÄIVÄLLE, TOIVOTTAVASTI PIRISTÄÄ: 

 

Klo. 09:30 – 10:00 Muskari 

Tämä tapahtuma on suunnattu perheellisille opiskelijoille. Muskarin aikana saat päästää oman muusikkosi valloilleen seurakunnan varhaisiän musiikinopettajan, Sannan kanssa. Ota lapsesi matkaan! Paikka ilmoitetaan myöhemmin.

Osallistu muskariin täältä!

 

Klo. 10:00 – 14:00 Glögiä YTHS & hyvinvointipalvelut 

YTHS ja hyvinvointipalvelut tuovat yliopistolle kirkasvalolampun koko päivän ajaksi sekä lämmittävät glögit sitä tarvitseville. Joulun makuja pääsetkin siemailemaan punaisella alueella, joka on LYYn olohuonetta vastapäätä aivan lasiputken vieressä. 

 

Klo. 10:00 – 11:00 Leikki-ikä on koko ikä

Päivää tulee piristyttämään 21 eskarilaista, jotka opettavat meitä jälleen leikkimään! Nämä hipat järjestetään Susivoudin kentällä, joten otapas juoksukengät jalkaan ja lähde piilosille.

 

Klo. 13:00 – 16:00  Lasiputkipiirtäminen 

Nyt on lupa piirrellä seinille! Nimittäin Lapin yliopiston lasiputki kaipaa hieman ehostusta. Tussi käteen ja päästä sisäinen taiteilijasi valloilleen. Jos tussit pelottavat, niin ei hätää - nimittäin KALTO on opastamassa sinua tussitaiteilun saloihin. Saat leikellä myös joulutähtiä lasiputken piristykseksi, jos tussit eivät kiinnosta!

 

Klo. 13:00 – 15:00 Käsityöt tutuiksi LYYn olohuoneessa

Lapin yliopiston international Knitting Club on tullut opettamaan meille käsitöitä! Jos siis olet aina kateellisena katsellut kaverisi villasukkia, niin tule ihmeessä neulomaan itsellesi samanmoiset. Edes jotakin lämmittämään talven pimeitä iltoja!

 

Klo. 14:00 – 14:30 Kuukausibingo: KaamosBingo 

Mikään ei piristä yhtä paljon, kuin julkisella paikalla "Bingo"n huutaminen. Nyt tätä sanaa saa kailotella Lovisassa niin paljon kuin sielu sietää, ja siitä saa vielä palkinnonkin! 

 

Klo. 19:00 – 20:30 "Aika hauska masennusnäytelmä" Lapin ylioppilasteatterilla 

Joskus elämä on niin surkuhupaisaa, että sille on pakko nauraa. Näin tekee myös Lapin ylioppilasteatteri, joka on luonut näytelmän elämän hullunkurisista tilanteista masennuksen ohella. "Aika hauska masennusnäytelmä" kertoo siitä, kun masennus on johdattanut kantajansa niin typeriin, kamaliin tai epäinhimmillisiin tilanteisiin, ettei ole kuin voinut nauraa. Jos ei silloin niin ainakin jälkikäteen. Edes vähän. Tule siis nauramaan Lapin ylioppilasteatterin kanssa elämän hulluille käännöksille. 

 

Klo. (kellonaika tulee myöhemmin) Paneelikeskustelu 

Masisnäytelmän jälkeen LYY on kerännyt kasan ihmisiä, joiden kanssa pääsemme keskustelemaan mielenterveyteen liittyvistä asioista. Sana on vapaa ja aihe tärkeä. 

 

//

 

It´s getting dark in Rovaniemi, but it won´t bring us down! Beat the polar night is here again on the 21st of November!! It is a day full of well-being and culture that brings light to the darkness. It doesn't matter if you're a little bit grumpy because this day will bring you light and joy. Take your boots, crochet hooks and petting fingers since you'll need those for this day's program. Preschoolers, friend dogs, knitting and a Finnish play called "Aika hauska masennus näytelmä" amongst other things will bring light to your day.

 

PROGRAM

9.30-10.00 Music school

10.00-11.00 Play date with preschoolers at Susivouti

10.00-14.00 Light stop and glogg at F-wing, opposite to LYY's service point

13.00-15.00 International knitting club, LYY's service point at F-wing

13.00-16.00 Drawing in glass tube

14.00-14.30 Beat the polar night -bingo

19.00-20.30 "Pretty fun depression play" at the Student Theater of the University of Lapland (the play is in Finnish)