Edunvalvontajaosto

Edunvalvontajaoston on Lapin yliopiston ylioppilaskunnan jaosto, jonka tehtävänä on toimia ylioppilaskunnan, opiskelijajärjestöjen ja opiskelijaedunvalvonnasta yleisesti kiinnostuneiden henkilöiden välisenä keskustelufoorumina ja yhteistyöelimenä.

Edunvalvontajaoston jäseniä ovat kaikkien ainejärjestöjen edunvalvontavastaavat, ylioppilaskunnan hallituksen edunvalvonnasta vastaavat sekä edunvalvaonta-asiantuntija. Lisäksi jaoston kokouksiin saavat tulla kaikki edunvalvonnasta kiinnostuneet.  

Jaoston kokousissa käsitellään opiskelijoiden edunvalvontaa koskettavia kansainvälisiä, sosiaalipoliittisia ja koulutuspoliittisia asioita. Kokouksissa käy myös tarpeen mukaan käsiteltäviä asioita tuntevia asiantuntijavieraita. 

Jaoston kokoukset ovat kaikille opiskelijoille avoimia. Tiedot kokouksista ja muusta toiminnasta saat liittymällä jaoston facebook-ryhmään "LYY:n edunvalvonta" tai edunvalvontajaoston omalle sähköpostilistalle, johon voit liittyä lähettämä viestiä edunvalvonta-asiantuntijalle(edunvalvonta(at)lyy.fi. Kokouksista ilmoitetaan myös ylioppilaskunnan nettisivuilla. 

vapaa-ajan jaosto

Vapaa-ajan jaosto on Lapin yliopiston ylioppilaskunnan jaosto, joka järjestää yhdessä tapahtumia ja suunnittelee ja toteuttaa erilaisia projekteja. Jaosto kokoontuu noin kerran kuussa eri painopistealuettain. 

Vapaa-ajan jaoston jäseninä on ainejärjestöjen ja ylioppilaskunnan hallituksen kulttuuri-, liikunta- ja kehitysyhteistyö vastaavat sekä järjestö- ja viestintäasiantuntija. Vapaa-ajan jaoston kokoukset ovat kaikille opiskelijoille avoimia, ja niitä saa halutessaan tulla seuraamaan. 

Vielä vuonna 2014 LYYn alaisuudessa toimivat erilliset kulttuuri-, liikunta- sekä kehitysyhteistyö- ja ympäristöjaostot. Vuoden 2015 alussa nämä jaostot yhdistävät voimansa ja alkavat rullata vapaa-ajan jaostona. Jaoston toiminta hakee vielä muotoaan, ja parhaiten siihen voi vaikuttaa tulemalla mukaan.

Tiedotamme kokouksista nettisivujen tapahtumat -osiossa. Vapaa-ajan jaostolla on myös Facebook-ryhmä, johon voit halutessasi liittyä. 

Ehdota tapahtumia/vierailuja tai kysy mitä tahansa vapaa-ajan jaostoon liittyen Järjestö- ja viestintäasiantuntijalta jarjestosihteeri(at)lyy.fi.