kokeilu3.jpgMIKÄ LYY?

 

Lapin yliopiston ylioppilaskunta, LYY, toimii Lapin yliopiston opiskelijoiden omana etu- ja palvelujärjestönä. Ylioppilaskunnan tärkein tehtävä on jäsentensä edunvalvonta yliopistolla sekä paikallisella tasolla. LYY:n toiminta sai alkunsa vuonna 1979 jolloin Lapin korkeakoulu perustettiin Rovaniemelle. Nykyisen Lapin yliopiston kaikki opiskelijat ovat LYY:n jäseniä maksaessaan jäsenmaksun vuosittain. LYY:n jäsenyys Suomen ylioppilaskuntien liitossa (SYL) tarjoaa Lapin yliopiston opiskelijoille myös valtakunnallisia etuuksia sekä edunvalvontaa kansallisella tasolla.

LYY:n toimisto sijaitsee yliopiston viereisen kerrostalon pohjakerroksessa osoitteessa Ahkiomaantie 23B. Toimistolla työskentelee täysipäiväisesti pääsihteeri, edunvalvonta-asiantuntija ja järjestösihteeri. Toimistolta löytää usein myös ylioppilaskunnan muita toimijoita, kuten Lapin ylioppilaslehden toimituksen ja hallituksen jäseniä. LYY:n toimistossa autetaan opiskelijoita heidän ongelmissaan sekä suunnitellaan ja järjestellään LYY:n tapahtumia ja muuta toimintaa.

LYY:n jäseniä on noin 4000, johon lukeutuvat kaikki Lapin yliopistossa alempaa tai ylempää korkeakoulututkintoa suorittavat opiskelijat. Lisäksi LYY:n jäseninä on joitakin kymmeniä jatko-opiskelijoita ja suurin osa vaihto-opiskelijoista. Jäsenyys edellyttää jäsenmaksun maksamista joko koko lukuvuodeksi tai lukukaudeksi kerrallaan.